

TANZANIA BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
Lyofilizování není žádným zaklínadlem, které má zákazníka poplést. Právě naopak. Když narazíte na rozpustnou kávu zpracovanou lyofilizací, neváhejte ji ochutnat. Bude totiž lahodná, mnohovrstevnatá a vyvážená. V případě Tanzanie BIO v ní najdete tóny ovoce a čokolády. Připravte si oblíbený hrnek, horkou vodu a lžičku: váš den může začít!
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Rozpustná káva Tanzanie BIO lyofilizovaná patří k těm, které potěší jak skvělou chutí, tak bleskovou přípravou. Zpracování takzvaným vymrazováním jí neubralo ani aroma, ani barvitost, která potěší vaše ústa. Poctivá a jemná arabika kombinovaná se šťavnatým ovocem a čokoládou si každého kávomilce získá v prvním doušku.
Původ kávy
Kdo holduje safari, ten Mountain Oldeani dost možná zná. Vyhlášené hory Tanzanie se slavným, dnes již vyhaslým, vulkánem Ngorongoro jsou považovány za osmý div světa. Oblast severní Tanzanie tak láká pozornost turistů a odborníků na divokou faunu z celého světa. A přitahuje i zpracovatele kávy. Protože místní farmáři produkují zrno vynikajících parametrů.
Káva je pro Tanzanii nejvýznamnější exportní komodita, země ročně produkuje 30 – 40 000 tun, z toho 70 % tvoří arabika, 30 % robusta.
Kávovníky (Coffea arabica), o které se v naprosté většině starají drobní zemědělci, jsou sklízeny mezi říjnem a únorem. Oficiální data zmiňují víc než čtvrt milionu lidí, kteří se v kávovém průmyslu pohybují. Pro Tanzance je však káva velice drahá (roční spotřeba se udává pod 10 % celkové produkce), raději proto konzumují čaj.
Cesta, kterou káva urazí, než se z ní stane lyofilizovaný produkt, je dlouhá a náročná. Aby byl výsledek excelentní, musí každý zpracovatel dbát na pečlivost a nejvyšší kvalitu svého výrobku. Kávové třešně sklízejí farmáři v Tanzanii několikrát po sobě, tak, jak postupně dozrávají. Metodou takzvaného promývání odstraní jejich slupku i obaly, uvolní zelená zrna a nechají je několik hodin fermentovat ve vodě. Když sklizeň usuší, mohou kávu prodat.
Dalším krokem na cestě k lyofilizované kávě je pražení. Také na něm záleží, jaké aroma si káva uchová a jakou chutí potěší konzumenty. Na pražení navazuje příprava silného extraktu, který je potřeba usušit, aby vznikl „prášek“ rozpustný ve vodě. Jedním ze způsobů je takzvané sprejování – rozstřikování extraktu v horkém vzduchu. Druhým, náročnějším, pak lyofilizování. Při něm je kávový extrakt hluboce zmrazen a za nízkého tlaku „vysušen“ sublimací (změna pevného skupenství v plynné). Takto vyrobenou rozpustnou kávu poznáte jak podle vzhledu (velké, hladké krystalky), tak podle chuti (plná, harmonická, vrstevnatá) a aroma (silné).
Lyofilizovaná káva vyrobená z tanzanského zrna patří k vysoce kvalitním a žádaným. Navíc je v BIO kvalitě, takže ani pěstování kávovníků, ani zpracování kávy nemá negativní dopady na životní prostředí.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























19. 8.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva
