

JARNÍ espresso směs výběrové zrnkové kávy
Každý tón je unikátní a přeci společně vytvářejí nádhernou symfonii. Symfonii jara. Limitovaná edice espresso směsi je vystavěna tak, aby svou kompozicí evokovala mladistvost, elán a svěžest jarních dnů. Spojením čtyř samostatně pražených prémiových jednodruhových arabik jsme dosáhli chuťového profilu, jenž vyznívá medově, obsahuje prvky jasmínu, těší tóny pomerančů, třešní a čokolády. Voní stejně jako jaro, po květinách.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Espresso směs výběrové zrnkové kávy Jarní jsme sestavili z pečlivě zvolených single origin specialit. Každá z arabik jí přináší jedinečnou chuť a aroma, což ve výsledku dává espresso s mimořádně dobrým tělem, které můžeme popsat jako medově sametové. Na něj se pak váže mámivě sladká stopa ovoce kombinovaná s intenzivním květinovým aroma, kterému kralují velmi příjemné tóny jasmínu. Při pozorné degustaci zaznamenáte vyvážený soubor pomerančových, třešňových, hroznových a čokoládových chuťových vrstev. Dochuť vykazuje milou svěžest, nasládlou a oblou, která v ústech přetrvává skutečně dlouho.
Tato espresso směs je vhodná pro všechny typy espresso přípravy, zajímavých výsledků však dosáhnete i s využitím chemexu nebo filtru.
Původ kávy
Výroba jakostní espresso směsi je doslova alchymie. Na jejím počátku potřebujete najít, vybrat a na několik rozdílných stupňů upražit řadu kávových sort a šarží. Jejich kombinacemi, novým pražením, ochutnáváním a dalšími úpravami pražení ladíte směs tak, aby ze sebe každý její díl vydal to nejlepší, ale zároveň jim to dohromady krásně ladilo. V tomto sáčku tedy najdete zrna různých barevných odstínů (na rozdíl od takzvaných italských espress, do kterých jsou všechny obsažené sorty praženy současně, čímž může dojít k přepražení nebo nedopražení některých z nich).
My si hrajeme rádi a náš pražič je skutečný mistr. Proto vám teď předkládáme limitované, jedinečné espresso s jarním charakterem. Přečtěte si, z jakých lahůdek jsme ho sestavili.
Na miskách vah a vlastních chuťových buněk jsme vyvažovali čtyři singl origin Speciality Coffee. Plantážní, jednodruhové arabiky z Etiopie, Peru, Panamy a Guatemaly propůjčují směsi přesně takovou dávku svěžesti, medovosti, květovosti, ovocných i kakaových tónů, aby byl výsledek harmonický a přitom mnohovrstevnatě zajímavý.
Ethiopia Guji G2 Bule Hora natural je plně promývaná arabika z jižní části regionálního státu Oromia, konkrétně z okolí města Bule Hora. Pokud byste ho hledali na mapě, zaměřte pozornost na samotné srdce Etiopie. Oromia je oblast oplývající přírodními krásami, kromě divokých zvířat a pestré flóry uchvacuje návštěvníky úžasným jeskynním systémem a mnoha jezery. Nabízí snad všechny druhy krajinných scenérií – od polopouští a stepí až po afroalpské vysočiny tyčící se do výšky přes 4 300 metrů n. m. Kávovníkové plantáže pokrývají v Oromii přes 5 tisíc hektarů půdy. Kávu sbírají farmáři ručně a zpracovávají promýváním. Zrna nechávají 24-36 hodin fermentovat, poté je suší na tzv. afrických lůžkách na přímém slunci. Káva z Bule Hora vyniká intenzivní vůní červeného ovoce, dobrou kyselinou a dobrým tělem. V chuti převažuje med doprovázený pomeranči a třešněmi.
Peru SHB G1 Finca Rosenheim jsme přivezli z farmy Villa Rica vedené rodinou Rosenheim. Leží v izolované oblasti deštných pralesů Selva ve východní části Peru. V hornatém regionu žije velmi málo lidí, příroda je naprosto nedotčena a klimatické podmínky jsou pro pěstování speciálních káv jako stvořené. Není divu, že z plantáží vysazených v nadmořské výšce 1 600 metrů sklízejí Rosenheimovi zrno unikátních vlastností. S dobrým tělem, lehkou kyselinkou, ovocnými tóny a čokoládovou dochutí. Aroma je květinové, velmi atraktivní.
Jasmínové tóny, které v této espresso směsi zřetelně rozpoznáte, připište na vrub arabice Panama Reserva Candela SHB. Pochází z okolí sopky Barú v regionu Candela. Vulkán s nadmořskou výškou 3 474 metrů je neaktivní, v zimě jeho vrchol pokrývá sníh. Kávovníky vysazují farmáři rodiny Gallardo vysoko v kopcích, proto je tamní sklizeň označována zkratkou SHB (Strictly Hard Bean). Taková káva mívá tvrdší zrno, ale díky pomalejšímu zrání je intenzívnější v chuti i aroma. Konkrétně v tomto případě se můžete těšit na chuť tmavých hroznů, vína a lehké pohlazení jasmínovými květy. Tělo je jemné, kyselinka ovocná.
Čtvrtou arabikou, která krásně podtrhuje a doplňuje všechny předchozí, je Guatemala washed Huehuetenango-Finca EL Puente. Jak už název vypovídá, jde o kávu z obce Huehuetenango nacházející se v kopcích západní Guatemaly. Vyváží především kávu, takže se její lidé umí o kávovníky postarat s náležitou péčí. Subtropické horské klima s teplými léty a mírnými zimami jim ostatně hrají do karet. Jedna z tradičních farmářských rodin hospodaří na Finca El Puente, koupila ji v roce 2017. Rodina Jorge se stará o 26hektarovou plantáž na úrodné vulkanické půdě. Výsledkem je káva s vůní karamelizovaných citrusových plodů, fialek, medu a jahod. V její dochuti poznáte čokoládu, tělo je sametové, kyselinka jemná.
Složení
Ethiopia Guji G2 Bule Hora natural
Peru SHB G1 Finca Rosenheim
Panama Reserva Candela SHB
Guatemala washed Huehuetenango-Finca EL Puente
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























4. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
