+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Džezva na kávu 550 ml

Kód: 2294

Na začátku každého setkání v tureckých domácnostech stojí ručně vyráběná džezva na kávu. Jakmile se čerstvě namletá káva smísí s vodou a zahřeje se na plameni, místnosti se rozline lahodná vůně, která volá všechny přítomné, aby zasedli ke stolu. Díky jejímu velkému objemu snadno obslouží všechny hosty a zajistí, že každý si vychutná svůj šálek pravé turecké kávy. Džezva není pouze nástroj na kávu, je symbolem pohostinství a tradice, která spojuje lidi.

1 050 Kč s DPH
868 Kč bez DPH
Dodáme do úterý, 6. 5. 2025
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Užitný objem: 550 ml


Tato džezva je výsledkem pečlivé práce tureckých řemeslníků, kteří jsou známí po celém světě pro své umění výroby měděného nádobí. Vnitřek džezvy je opatřen vrstvou potravinářského cínu, bezpečného pro styk s horkými nápoji a pokrmy.

Džezva je zhotovena z odolné mědi o tloušťce 1-2 mm a její povrch je ručně zdobený technikou tepání, které přidávají na její jedinečnosti.

Měď je vynikajícím vodičem tepla mezi všemi kovy používanými v gastronomii, díky čemuž umožňuje přípravu kávy na nízké až střední teplotě, což oceňují profesionální baristé i kuchaři.

Džezvu lze používat na plynových, sklokeramických a elektrických varných deskách, vařičích i nad otevřeným ohněm.

Výběr vhodné velikosti džezvy
Tradiční turecké džezvy se vyrábějí v různých velikostech, aby odpovídaly počtu porcí kávy, které lze v nich připravit. Pamatujte, že džezva pro jednu porci je velmi malá, což vyžaduje blízký kontakt s vařičem a může hrozit popálení. Praktickou volbou je džezva na dvě porce, která se skvěle hodí i pro přípravu kávy pro jednu osobu. Jedna porce je 100-200 ml. Džezvu nikdy neplňte až po okraj.

Pokyny pro správné použití a zachování kvality vaší džezvy
  • Nepoužívejte džezvu v myčce nádobí.
  • Nevkládejte džezvu do mikrovlnné trouby.
  • Kovové části džezvy nečistěte mýdlem, leštidly ani jinými čisticími prostředky.
  • Po použití odstraňte nečistoty pomocí vlhkého hadříku a následně důkladně osušte.
  • Kovové části džezvy udržujte suché, aby nedošlo k jejich poškození.
Bezpečnostní upozornění
  • Kovové části džezvy se během používání mohou zahřívat, manipulujte s nimi opatrně.
  • Dbejte na ostré části džezvy a používejte ji se zvýšenou opatrností.
  • Příprava kávy v džezvě není doporučena dětem mladším 6 let.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na velmi jemnou hrubost. Měla by mít pudrovitou podobu.
  2. Na 1 kávu použijte přibližně 7 g mleté kávy na 50 ml vody.
  3. Džezvu položte na zdroj tepla přidejte 20 ml vody a cukr s kořením ( záleží na vás jaké koření přidáte, můžete např. kardamom). Poměr kávy s cukrem jsou 2 lžičky kávy a jedna lžička cukru.
  4. Počkejte až voda s cukrem začne vařit a vytvoří se karamel. Poté dolijte vodu do 2/3 džezvy a přidejte umletou kávu.
  5. Počkejte až se káva začně vařit a dostane se pěna po horní okraj džezvy, pak džezvu odebereme z vařiče a odebereme pěnu, kterou dáme do šálků.
  6. Poté kávu opět přivedeme k varu a opakujeme stejný postup ještě 2x.
  7. Nakonec džezvu dáme stranou a ponecháme 30 sekund odstát, aby se usadila sedlina.
  8. Kávu nalijeme do šálku.

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »