

GUATEMALA GEISHA FINCA NUEVA GRANADA - zrnková káva
Jak asi chutná sklizeň z etiopských kávovníků pěstovaných v Guatemale? Teď máte možnost to zjistit.Jedinečná odrůda Geisha plodí na středoamerické plantáži kávu velmi vyvážené, sladce kakaové a jemně oříškové chuti. Je po ní sháňka na celém světě. Není divu, farma Finca Nueva Granada je zasazena v zeleni mezi dvěma sopkami, ke zpracování používá vlastní pramenitou vodu a každé kávové třešni věnuje zvláštní pozornost. Výsledek stojí zato!
Složení
Arabica 100%Chuť
Arabika Guatemala Geisha vyniká vyváženou chutí a příjemnou kyselinkou. V nápoji tak objevíte lahodně sladké kakao a vlašské ořechy. Při přípravě v pákovém kávovaru získáte jemnou, lehkou cremu.
Původ
Guatemala leží mezi Belize, Salvadorem, Hondurasem a Mexikem. Tedy ve Střední Americe. Její region San Marcos se nachází v jihozápadní části státu. Už podle toho lze usoudit, jaké přírodní podmínky v oblasti, kde stojí farma Finca Nueva Granada, panují. Část se koupe ve vodách Tichého oceánu, část je svlažována řekami El Suchiate, Cabuz, Naranjo a řadou dalších. Přírodovědně zaměřené turisty potěší 60 metrů vysoký vodopád na řece Cutzulchimá i biologická rezervace Manchón Guamuchal. San Marcos charakterizuje mírné podnebí, na jihu teplé, na severu chladnější. V horách šplhajících do nadmořské výšky přes 3 000 metrů leží často sníh. Půda je přirozeně úrodná, a to díky sopečné činnosti, která ji obohacuje o minerální látky.
Samotná kávová farma Finca Nueva Granada patří k velmi malým. Farmáři se kávě věnují skutečně každodenně a pečlivě, na vysokou kvalitu sklizně mimořádně dbají. Přesto, že jde o plantáž nevelké rozlohy, její pověst a tradice jsou značné.
Farma je zasazena mezi dvě největší sopky v Guatemale – Tajamulco a Tacana. Kávovníky vyrůstají obklopené zelení a živiny čerpají z horských svahů se sopečným popelem. Když keře v březnu a dubnu kvetou, vznáší se nad farmou omamná vůně. Jak měsíce ubíhají, mění se květy v plody, které pod baldachýnem okolních stromů pomalu dozrávají.
Jakmile kávové třešně zhnědnou (což bývá obvykle v říjnu), vyrážejí na plantáž dělníci. Škubou jen skutečně plně zralé bobule, a to vždy ručně. K jejich zpracování využívá farma vlastní pramenitou vodu. Plody kávovníků jsou slupky zbavovány takzvaným rozvlákňováním. Nasypou se do vody a pohonem z vodní elektrárny jsou protlačeny drticími plechy. Po fermentaci v kvasných nádobách se káva suší na terasách a v sušičkách.
Finca Nueva Granada je plně certifikovaná organizací Rainforest Alliance. Pracovníkům je poskytován naprostý komfort, farma je energeticky soběstačná a odpovědně pracuje s vodními zdroji (při zpracování kávy spotřebuje o 80 procent méně vody, než je běžné; odpadní vody navíc používá k zavlažování).
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C

























13. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KEŇA AA SUPERSTAR zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
