

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - zrnková káva
Bez kofeinu neznamená bez chuti nebo bez radosti. Právě naopak! Káva, která byla dekofeinizovaná speciálním švýcarským postupem, je výborná po všech stránkách. Pokud jde o chuť, čekají vás jemná čokoláda, lískové oříšky a milá stopa dřeva, pokud jde o aroma, těšte se na jedinečný, středně intenzivní zážitek. Každý doušek Guatemala HB Swiss Water Decafe zanechá v ústech libou krémovitost.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Guatemala HB Swiss Water Decafe v sobě zemi původu nezapře. Převládající atributy čokolády a lískových oříšků jsou pro ni naprosto typické. Stejně jako střední až plné tělo, noty karamelu a hořkosladkého kakaa. V případě sklizně z regionu Chimaltenango doplňuje chuť atraktivní stopa čerstvého dřeva. Crema je jemná, soudržná.
Původ kávy
Nejprve se vypořádejme se značkou HB v názvu této kávy: jako Hard Bean jsou označovány sorty pěstované v nadmořské výšce 1 200 - 1 500 metrů. Proč je tento údaj důležitý? Ukazuje na kávu, která dozrávala pomaleji, její zrno je tvrdší a chuť i aroma v něm intenzivnější. Díky zmíněným vlastnostem jde o kávu vysoce žádanou a obecně dražší než bývá ta, která je pěstována v nižších nadmořských výškách.
Teď už se můžeme věnovat místu, ze kterého Guatemala HB Swiss Water Decafe pochází. Region Chimaltenango leží na jihozápadě země. Jeho stejnojmenné hlavní město bylo založeno v roce 1526 na základech staré mayské pevnosti a brzy se stalo významným dopravním a obchodním uzlem. Díky specifické půdě se proslavilo výrobou cihel. Pozoruhodný je místní koloniální kostel postavený v roce 1854 na takzvaném kontinentálním předělu. Voda, která vytéká z jeho fontány, směřuje z jedné části do Atlantského a z druhé do Tichého oceánu.
Region je obdařen úrodnou půdou a subtropické podnebí poskytuje kávníkům stálé teploty i dostatek srážek. Kávovníky bývají sklízeny od listopadu do dubna a v případě Guatemala HB Swiss Water Decafe se o ně starají farmáři v části El Pacayalito, což je vulkanicky aktivní lokalita. Po sklizni jsou plody kávovníků zpracovány promýváním a sušeny nejčastěji na přímém slunci.
Proces, během kterého je zrno zbaveno kofeinu, nevyužívá žádných rozpouštědel nebo chemických látek. Patentovaný postup Swiss Water pracuje s faktem, že kofein je rozpustný ve vodě. Proto máčí zelená kávová zrna v čisté teplé vodě, kterou prohání přes filtr z dřevěného uhlí. Ten zachytí velké molekuly kofeinu, ale propustí aromatické látky, cukry a oleje, které dělají kávu kávou. Koloběhem vody ve speciálním zařízení je tak káva dekofeinizována, aniž by přišla o svou přirozenou, plnou a mnohovrstevnatou chuť.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE MINAS SWISS WATER DECAF- zrnková káva

KOLUMBIE EXCELSO SWISS WATER DECAFE – zrnková káva
