+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)

Kód: 1043

Snížený obsah tuku, zvýšený obsah zážitků. Rozmíchejte dvě lžičky v teplém kravském, sójovém, mandlovém, rýžovém nebo kokosovém mléce. Pokaždé vás omámí exotickou vůní a chutí doslova božskou. Kakaový prášek Santo Domingo by vám neměl chybět. Snídaně bez kakaa je jako úsměv bez radosti.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Středně hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Santo Domingo má typickou lahodnou chuť a tmavě červenou barvu. Skvěle se hodí pro přípravu nápojů i pečení dezertů.

Původ

Nejdříve se mu prý říkalo „kakawa“. Pak, když ho Mayové smíchali s horkou vodou, „chacau haa“ a zapracované do kukuřičné kaše mělo název „xocolatl“. Ale to už jsme se od kakaa dostali až k čokoládě…

Kakaový prášek konzumují lidé, podle dostupných údajů, už od 3. století před naším letopočtem. Používali ho nejen jako výtečný zdroj cenných látek, ale také coby platidlo a daně. U Aztéků byste si za 3 boby pořídili avokádo, za 10 králíka a pěkně vykrmený krocan by stál 100 kakaových bobů.

Dávní jihoameričtí indiáni kakao skutečně milovali. Traduje se, že aztécký císař Montezuma vypil denně kolem 50 sklenic napěněného kakaa. Pěny, která údajně obsahovala „ducha kakaa“, dosahovali opakovaným přeléváním nápoje z jedné nádoby do druhé.

Kakaovníky si můžeme představit podobně jako naše třešně. Stromy dorůstají 3-8 metrů, ve volné přírodě lze ale narazit i na kakaovníky 12metrové. Kvetou obvykle po 5 letech od vysazení. Ačkoli se během roku může objevit až 10 tisíc květů, opylen je pouze 1 ze 100. Plody kakaovníků pravých (Theobroma cacao) jsou lusky žluté, zelené, červené či fialové barvy. Uvnitř je bílá nasládlá dužina obklopující samotné kakaové boby – semena neboli fazole. Farmáři je musí vyjmout a zpracovat.

Boby se nechávají několik dnů fermentovat, pak jsou na slunci sušeny. Před tím, než je zemědělci prodají, musí je očistit od zbytků dužiny a navážit do jutových pytlů. Obchoduje se s nimi na světových burzách v Londýně a New Yorku.

V továrnách vyrábějících kakaový prášek jsou boby pomlety na kakaovou hmotu, ze které se odděluje kakaové máslo a samotné kakao. Je potřeba ho ještě umlít na jemný prášek a v případě, jakým je tento, snížit obsah tuku z běžných 20-25 na 10-12 procent.

Kakaový prášek Santo Domingo je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1 276 kJ / 305 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 6,6 g
Sacharidy: 10,3 g
z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 22,2 g
Sůl: 0,05 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

Stoprocentní arabika, stoprocentní zážitek! Elegantní Kolumbia Supremo Medelin vám připraví nezapomenutelné setkání s exotickým ovocem a čokoládou. Přestože je silná a aromatická, působí harmonicky až hebce. Exkluzivní a pravidelná kávová zrnka jsou pražena středně, čímž vyniknou delikátní tóny kávy a přitažlivé vůně. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
743 Kč /1000 g 74 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 29. 4. 2024

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek

Nejkvalitnější kakaové boby, profesionální zpracování a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si oblíbíte na první lžičku. Výborně se hodí k přípravě nápojů, dezertů i pekařských výrobků. Čistý kakaový prášek středně hnědé barvy a libé vůně dodá vašemu kulinaření tu správnou jiskru. Vsaďte boty, že nejen vánoční cukroví, ale i nedělní bábovka budou tentokrát na jedničku! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
976 Kč /1000 g 98 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 29. 4. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
692 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 29. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »