+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)

Kód: 1043

Snížený obsah tuku, zvýšený obsah zážitků. Rozmíchejte dvě lžičky v teplém kravském, sójovém, mandlovém, rýžovém nebo kokosovém mléce. Pokaždé vás omámí exotickou vůní a chutí doslova božskou. Kakaový prášek Santo Domingo by vám neměl chybět. Snídaně bez kakaa je jako úsměv bez radosti.

Dodáme do čtvrtka, 26. 10. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 26. 10. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 26. 10. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 25. 10. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 26. 10. 2017 65 Kč
Velká balení:
649 Kč s DPH
347 Kč s DPH
199 Kč s DPH
Malá balení:
104 Kč s DPH
64 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Haity
Chuť
Chuť:
Středně hořká čokoláda

Chuť

Kakaový prášek Santo Domingo má typickou lahodnou chuť a tmavě červenou barvu. Skvěle se hodí pro přípravu nápojů i pečení dezertů.

Původ

Nejdříve se mu prý říkalo „kakawa“. Pak, když ho Mayové smíchali s horkou vodou, „chacau haa“ a zapracované do kukuřičné kaše mělo název „xocolatl“. Ale to už jsme se od kakaa dostali až k čokoládě…

Kakaový prášek konzumují lidé, podle dostupných údajů, už od 3. století před naším letopočtem. Používali ho nejen jako výtečný zdroj cenných látek, ale také coby platidlo a daně. U Aztéků byste si za 3 boby pořídili avokádo, za 10 králíka a pěkně vykrmený krocan by stál 100 kakaových bobů.

Dávní jihoameričtí indiáni kakao skutečně milovali. Traduje se, že aztécký císař Montezuma vypil denně kolem 50 sklenic napěněného kakaa. Pěny, která údajně obsahovala „ducha kakaa“, dosahovali opakovaným přeléváním nápoje z jedné nádoby do druhé.

Kakaovníky si můžeme představit podobně jako naše třešně. Stromy dorůstají 3-8 metrů, ve volné přírodě lze ale narazit i na kakaovníky 12metrové. Kvetou obvykle po 5 letech od vysazení. Ačkoli se během roku může objevit až 10 tisíc květů, opylen je pouze 1 ze 100. Plody kakaovníků pravých (Theobroma cacao) jsou lusky žluté, zelené, červené či fialové barvy. Uvnitř je bílá nasládlá dužina obklopující samotné kakaové boby – semena neboli fazole. Farmáři je musí vyjmout a zpracovat.

Boby se nechávají několik dnů fermentovat, pak jsou na slunci sušeny. Před tím, než je zemědělci prodají, musí je očistit od zbytků dužiny a navážit do jutových pytlů. Obchoduje se s nimi na světových burzách v Londýně a New Yorku.

V továrnách vyrábějících kakaový prášek jsou boby pomlety na kakaovou hmotu, ze které se odděluje kakaové máslo a samotné kakao. Je potřeba ho ještě umlít na jemný prášek a v případě, jakým je tento, snížit obsah tuku z běžných 20-25 na 10-12 procent.

Kakaový prášek Santo Domingo je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Náš kakaový prášek je balen do kvalitního aluminiového obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaový prášek je vždy v balení hermeticky uzavřen, aby odolával vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1 276 kJ / 305 kcal
Tuky:11 g
z toho nasycených:6,6 g
Sacharidy:10,3 g
z toho cukry:0,5 g
Bílkoviny:22,2 g
Sůl:0,05 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 26. 10. 2017
Velká balení:
782 Kč s DPH
414 Kč s DPH
236 Kč s DPH
Malá balení:
121 Kč s DPH
73 Kč s DPH
Mletí:

PERU ANDES zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU ANDES zrnková káva

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 26. 10. 2017
Velká balení:
592 Kč s DPH
319 Kč s DPH
184 Kč s DPH
Malá balení:
97 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:

IRISH CREAM rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

IRISH CREAM rozpustná káva

Leckdo by ho označil za tlamolep, ale nedejte se mýlit. Irish cream patří k váženým druhům alkoholických nápojů. Recept na ten pravý prý největší producenti neprozradí ani pod pohrůžkou utopení v sudu. Obvykle obsahuje 15-20 procent irské whisky, smetanu, vanilku a kávu. Někdo přidává čokoládu, jiný kokosový extrakt. A teď si představte, jak to asi chutná ve spojitosti s výbornou ekvádorskou kávou… Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 26. 10. 2017
Velká balení:
629 Kč s DPH
338 Kč s DPH
194 Kč s DPH
Malá balení:
101 Kč s DPH
62 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.