

KOLUMBIE EXCELSO SWISS WATER DECAFE – zrnková káva
Dopřávat si všech chuťových nuancí a aromatických potěšení špičkové plantážní kávy? Ráno, v poledne a dokonce i večer? Proč ne! Když sáhnete po bezkofeinové Kolumbii Excelso Swiss Water Decafe, nemusíte se obávat potíží se spánkem nebo vysokým tlakem. Dočkáte se zážitku sladkého jako med, svěžího jako ovoce a příjemně nahořklého jako nejlepší čokoláda. Téhle kávě krom kofeinu absolutně nic nechybí.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnkovou plantážní kávu Kolumbie Excelso Swiss Water Decafe můžeme zařadit mezi sladší sorty. Její acidita se vyznačuje skutečnou mírností a lehkostí, takže nápoj působí svěže, nikoli kysele. Snadno v něm tedy rozpoznáme i další chuťové vrstvy – čokoládu, ovoce a byliny. Protože jde o 100% arabiku, crema je světlá, jemná.
Původ kávy
Kolumbie kávou voní a po kávě i chutná. Dostanete ji na ulici, pořídíte na farmách. Jeden z největších světových producentů leží na Eje Cafetero (kávové ose), není tedy divu, že se na tamních plantážích kávovníkům daří přímo skvěle. V regionu Pedregal o ně pečují zejména drobní rolníci. Výsledkem je káva šťavnatá, chuťově vrstevnatá, často čokoládových až karamelových příchutí.
První keře kávovníků byly v Kolumbii vysazeny začátkem 19. století. Za jednoho z průkopníků a propagátorů plodiny je považován kněz Francisco Romero. Dnes se o export (a nejen o něj, ale i pěstování, výzkum a vývoj ve výrobě) stará The National Federation of Coffee Growers of Colombia založená v roce 1927. Federace se proslavila marketingovou kampaní, která se konceptem značky Juan Valdez snaží odlišit 100% kolumbijskou kávu od té, která je míchána ze zrn několika zemí. Ochranná známka představující zemědělce vezoucího kávu na mule se v televizi poprvé objevila v roce 1983.
Vypěstování, sklizeň a zpracování kávových plodů je ovšem jen jednou částí procesu, na jehož konci stojí zrna prostá kofeinu. Přesto se u něj na chvíli zastavme. Kávovníky bývají v Kolumbii sklízeny od března do června a od září do prosince. Červené kávové bobule dělníci nasypou do kádí s vodou a protlačí je drticími plechy. Tak jsou plody zbaveny vrchní slupky a částečně i dužiny obalující kávová zrnka. Meziprodukt putuje do barelů, ve kterých (opět ve vodě) káva několik hodin až dní fermentuje. Během přirozeného kvasného procesu se zbývající dužina zcela rozpustí a zelená kávová zrnka uvolní. Nakonec je potřeba kávu dobře usušit – buď v sušičkách nebo na přímém slunci.
Jak se z kofeinem našlapané arabiky stane skvostná káva bez kofeinu? V tomto případě byl použit certifikovaný proces Swiss Water. Takzvaná švýcarská metoda zahrnuje namáčení zelené kávy do horké vody, ve které zůstává přibližně 10 hodin. Voda však zařízením vybaveným filtry s aktivním uhlím neustále protéká. Kofein je tak z kávy postupně extrahován, a to až do doby, kdy ho zelená káva obsahuje méně než 0,01 %.
Bez chemikálií a zbytečného odpadu (použitá voda slouží k zavlažování kávovníků) je tedy káva zbavena kofeinu téměř dokonale. Bez obav si ji mohou dopřávat lidé s vysokým krevním tlakem i těhotné a kojící ženy. Vychutnávejte si ji klidně odpoledne, váš spánkový režim nikterak nenaruší.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























9. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE MINAS SWISS WATER DECAF- zrnková káva

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - zrnková
