

PANAMA GEISHA LA BERLINA SHG - Micro Lot
Je jako dívka, která se červená, kdykoli ji vezmete za ruku. Krásná, tajemná, nedostupná. Dáváte jí něžná jména a ona vás zas a znovu překvapuje. Je zkrátka nejlepší. Nejlepší na světě. Panamská Gesha, které kávomilci neřeknou jinak než Geisha, otevírá nové chuťové obzory. Za jejím darem oblažovat smysly hledejme přírodu hor Boquete, něžnou péči farmářů a citlivou práci pražiče. Panama Geisha je káva par excellence!
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Panama Geisha je stoprocentní Arabika, ovšem s výjimečným chuťovým profilem. Připravte se na šálek kávy, kterou budete hodnou chvíli očichávat a až se vůní medu a ovoce nabažíte, teprve pak se odhodláte k prvnímu doušku. Poznáte v něm květiny, citrusové plody, jasmín i zmíněný med. Samozřejmě nechybí ani příjemná lehká acidita. Crema je jemná.
Původ kávy
Ochutnejte nejlepší kávu na světě! Tak zvou k degustaci Panama Geisha nikoli nadnárodní řetězce či pouliční prodavači. Tak ji titulují cestovatelé, milovníci darů přírody a znalci světových plantáží. Tak ji budete titulovat taky. Stačí ochutnat a podlehnout její podmanivě pestrým tónům.
Za každou unikátní kávou stojí obvykle několik příběhů. V případě Panama Geisha si můžeme vyprávět ten o jejím jméně a daleké cestě. Kávovníkové keře Geishi pocházejí z Etiopie – přesněji z oblasti Gesha. Údajně byly objeveny v tamních lesích až ve 40. letech 20. století. Je trochu záhadou, jak se ke kávovým zrnkům z jihozápadní Etiopie dostal kostarický farmář Don Pachi. Každopádně to byl on, kdo je přivezl do Panamy. Ale až v 60. letech 20. století v nich místní farmář Daniel Peterson odhalil potenciál a odstartoval celosvětový „geisha boom“. Že se přitom trochu zkomolilo jméno kávy, nikdo nebere úkorně. Možná i předobraz gejši trochu pomohl panamské laskomině na výsluní.
Plantáž, ze které unikátní kávu Panama Geisha vozíme, leží v provincii Chiriqui, na západním pobřeží země. První Evropan, který v roce 1519 oblast navštívil, byl Gaspar de Espinosa. Keře kávovníků rostou obklopeny národními parky Volcan Buru a La Amistad. Pečuje o ně čtvrtá generace rodiny Ruiz. Všichni její členové si dobře uvědomují, jak delikátní kávu mají k dispozici. Její chuťový profil určuje kvalita půdy, vysoká nadmořská výška a specifické mikroklima plantáže. Podtrhuje ho samozřejmě také způsob zpracování kávových bobulí – promývání a sušení kávových zrn rozložením na prosluněné terasy.
Samotný kávovník je nejen vysoký, má také nezvykle protáhlé listy a dlouhé, štíhlé fazole. Pražení Geishi je proto úkol pro mistry nad mistry. Káva je velmi citlivá a snadno se přepálí. Geisha musí být pražena jen lehce, od pražiče to vyžaduje zkušenost a cit pro správný okamžik.
Geisha sklízí ocenění v mnoha světových soutěžích jako například Best of Panama, Rainforest Alliance Cupping for Quality nebo Coffee of the Year.
Ačkoli se stále nejlépe daří kávě Geisha na panamské plantáži, objevují se pokusy pěstovat unikátní kávu na Kostarice, v Kolumbii i Etiopii. Zda se podaří její úspěch zopakovat, ukáže čas.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates zrnková káva
