

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - zrnková káva
Už jen kvůli místu původu byste měli tuto kávu ochutnat. Přivezli jsme ji z ostrova Flores, který nejenže má květinové jméno, navíc produkuje kávu voňavou a sladkou. Místní robusta dozrává ve stínu vysokých stromů, farmáři ji pěstují v režimu BIO a zpracovávají tradičním promýváním. Vychutnejte si med, jablka a datle v jednom šálku. Budete navíc oblaženi pořádnou dávkou kofeinu.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Káva Robusta Indonesie Flore BIO patří ke kávám silným, s plným tělem, které se skvěle hodí pro přípravu espressa. V šálku potěší nádhernou kombinací javorového sirupu, medu, svěžích jablek a sladkých datlí. Robusta vyniká krásnou, soudržnou cremou.
Původ kávy
Ostrov Flores je jedním z 13 tisíc indonéských sopečných ostrovů na rozhraní Indického a Tichého oceánu. Leží na východ od známějšího a většího Bali, na délku má necelých 600 kilometrů. Některé vulkány jsou stále aktivní, jejich láva je zdrojem minerálních látek, které kávovníkům náramně prospívají. Právě půda bohatá na živiny umožňuje místním farmářům pěstovat a sklízet kávu v BIO kvalitě. Tedy takovou, která neobsahuje pozůstatky průmyslových hnojiv nebo ošetřujících přípravků. Uprostřed vysočiny ostrova se rozkládá region Bajawa, turisty považovaný za jeho vůbec nejkrásnější část. Bajawa je znám řadou slavností a kulturních akcí. Na tradiční novoroční oslavu nebo festival díkůvzdání míří na ostrov každoročně mnoho lidí. A nejen na ně. Region nabízí příležitost k poznávání téměř dokonalých přírodních krás, k výšlapům na vrcholky sopek nebo k odpočinkovým túrám za přírodními horkými prameny. Na ostrově Flores se rolníci věnují především pěstování kávovníků odrůdy robusta. Keře vysazují v nadmořské výšce mezi 400 a 1000 metry a sklízejí od července do září. Podle tradice, kterou zavedli portugalští osadníci, zpracovávají kávové třešně promýváním. K odstranění slupky používají takzvané loupací stroje, které protlačují plody ve vodě mezi drticími plechy. Následně kávu fermentují v kvasných nádobách, a to v závislosti na okolní teplotě. Horké klima vyžaduje fermentaci jen 8-12hodinovou, ve vysokých horách jsou pak potřeba i 3-4 dny. Výsledkem je zrno s výrazně ovocnou chutí a plným tělem. Samotný Flores nemá vlastní mezinárodní přístav. Sklizeň z něj proto putuje na Jávu a až z ní je vyvážena do celého světa.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























8. 3.
6. 10.
19. 12.
11. 1.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva
