+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Čokoládové čočky bílé s jogurtem

Kód: 1728

Velmi lahodná je kombinace jemné bílé čokolády a pořádné porce jogurtu. Sladkou chuť totiž doplňuje lehká kyselkavost a výsledek působí atraktivně i neotřele. Bílé čokoládové čočky s jogurtem můžete přihodit do snídaňové kaše či rozpustit v horkém mléce. Naším tajným tipem je přibalit si krabičku s čočkami na výlet. V náročném terénu dodají energii a vykouzlí úsměv na rtech.

Velká balení:
Malá balení:
836 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Madagaskar
Chuť
Chuť:
Mléčná bílá čokoláda, Jogurt

Složení

Kakaové máslo 38%, Cukr, Sušené mléko, Jogurtový prášek, Sojový lecitin

Chuť

Čokoládová čočka bílá s jogurtem nezapře ani kvalitní bílou čokoládu, ani poctivý bílý jogurt. V jejich chuti najdete obojí.

Původ

V těchto čočkách nenajdete kakao, přesto by se bez kakaových bobů neobešly. Na druhou stranu díky tomu neobsahují ani povzbuzující kofein a teobromin, takže bílou čokoládu můžete s klidným svědomím chroupat i před spaním.

Kakaovníky se na Madagaskaru pěstují již od počátku 19. století a současné plantáže najdete především podél řeky Bemarivo na severovýchodě země a podél řeky Sambirano na západním pobřeží. Když se řeky rozvodní, přinášejí z vyšších poloh velmi úrodnou půdu, která se usazuje na březích, a kakaovníkům (stejně jako mangovníkům, banánovníkům a dalším plodinám) se díky tomu daří. Na rozdíl od jiných zemí přinášejí madagaskarské kakaovníky plody po celý rok. A přestože produkce tohoto ostrovního státu pokrývá pouze 1 % světového objemu, patří jeho kakao k nejvyhledávanějším vůbec.

Vybírají si ho špičkoví čokolatiéři i uznávaní mistři kuchaři. Přeměna kakaových bobů v kakao nebo dokonce v čokoládu, ne-li v bílou čokoládu, vyžaduje spoustu práce desítek nebo dokonce stovek lidských rukou. Samotná sklizeň plodů kakaovníku (Theobroma) není jednoduchá záležitost. Obvykle se neobejde bez mačety. Plody (správně kakaové lusky) otevírají farmáři pomocí speciálního nože, aby z nich získali několik desítek kakaových bobů. Již v této chvíli mohou říci, jak dobrou úrodu měli. Dělníci boby nasypou do nádrží naplněných vodou a nechají je 2-5 dní kvasit.

Poté, co boby pod pečlivým dohledem pracovníků projdou poměrně složitými chemickými procesy, jsou vysypány na slunce a usušeny. K odběratelům se dostávají v jutových pytlích, které umožňují přístup vzduchu. Když sklizeň dorazí do čokoládovny, musí se boby upražit a rozemlít na kakaovou hmotu. Jedná se o náročný proces s mnoha rozhodujícími momenty, které je třeba hlídat. Kakaová hmota se poté oddělí od kakaového másla a kakaového prášku.

Když má být konečným produktem klasická čokoláda, smíchají se v různých poměrech, s různými dalšími přísadami a při různých teplotách. V případě bílé čokolády se používá pouze kakaové máslo. Obohacuje se o sušené mléko, cukr a další složky, které charakterizují její chuť i fyzikální vlastnosti.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete rozpustit v horkém mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je rozmíchat v kaši, použít při výrobě dezertů nebo k přípravě nejrůznějších nápojů včetně likérů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2146 kJ/516 kcal
Tuky: 38,3 g
z toho nasycených: 22,8 g
Sacharidy: 37,1 g
z toho cukry: 37,1 g
Bílkoviny: 5,7 g
Sůl: 0,25 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
731 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Dodáme do středy, 24. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »