

Čokoládové čočky bílé s jogurtem
Velmi lahodná je kombinace jemné bílé čokolády a pořádné porce jogurtu. Sladkou chuť totiž doplňuje lehká kyselkavost a výsledek působí atraktivně i neotřele. Bílé čokoládové čočky s jogurtem můžete přihodit do snídaňové kaše či rozpustit v horkém mléce. Naším tajným tipem je přibalit si krabičku s čočkami na výlet. V náročném terénu dodají energii a vykouzlí úsměv na rtech.
Složení
Kakaové máslo 38%, Cukr, Sušené mléko, Jogurtový prášek, Sojový lecitinChuť
Čokoládová čočka bílá s jogurtem nezapře ani kvalitní bílou čokoládu, ani poctivý bílý jogurt. V jejich chuti najdete obojí.
Původ
V těchto čočkách nenajdete kakao, přesto by se bez kakaových bobů neobešly. Na druhou stranu díky tomu neobsahují ani povzbuzující kofein a teobromin, takže bílou čokoládu můžete s klidným svědomím chroupat i před spaním.
Kakaovníky se na Madagaskaru pěstují již od počátku 19. století a současné plantáže najdete především podél řeky Bemarivo na severovýchodě země a podél řeky Sambirano na západním pobřeží. Když se řeky rozvodní, přinášejí z vyšších poloh velmi úrodnou půdu, která se usazuje na březích, a kakaovníkům (stejně jako mangovníkům, banánovníkům a dalším plodinám) se díky tomu daří. Na rozdíl od jiných zemí přinášejí madagaskarské kakaovníky plody po celý rok. A přestože produkce tohoto ostrovního státu pokrývá pouze 1 % světového objemu, patří jeho kakao k nejvyhledávanějším vůbec.
Vybírají si ho špičkoví čokolatiéři i uznávaní mistři kuchaři. Přeměna kakaových bobů v kakao nebo dokonce v čokoládu, ne-li v bílou čokoládu, vyžaduje spoustu práce desítek nebo dokonce stovek lidských rukou. Samotná sklizeň plodů kakaovníku (Theobroma) není jednoduchá záležitost. Obvykle se neobejde bez mačety. Plody (správně kakaové lusky) otevírají farmáři pomocí speciálního nože, aby z nich získali několik desítek kakaových bobů. Již v této chvíli mohou říci, jak dobrou úrodu měli. Dělníci boby nasypou do nádrží naplněných vodou a nechají je 2-5 dní kvasit.
Poté, co boby pod pečlivým dohledem pracovníků projdou poměrně složitými chemickými procesy, jsou vysypány na slunce a usušeny. K odběratelům se dostávají v jutových pytlích, které umožňují přístup vzduchu. Když sklizeň dorazí do čokoládovny, musí se boby upražit a rozemlít na kakaovou hmotu. Jedná se o náročný proces s mnoha rozhodujícími momenty, které je třeba hlídat. Kakaová hmota se poté oddělí od kakaového másla a kakaového prášku.
Když má být konečným produktem klasická čokoláda, smíchají se v různých poměrech, s různými dalšími přísadami a při různých teplotách. V případě bílé čokolády se používá pouze kakaové máslo. Obohacuje se o sušené mléko, cukr a další složky, které charakterizují její chuť i fyzikální vlastnosti.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete rozpustit v horkém mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je rozmíchat v kaši, použít při výrobě dezertů nebo k přípravě nejrůznějších nápojů včetně likérů.










Energetická hodnota: | 2146 kJ/516 kcal |
Tuky: | 38,3 g |
z toho nasycených: | 22,8 g |
Sacharidy: | 37,1 g |
z toho cukry: | 37,1 g |
Bílkoviny: | 5,7 g |
Sůl: | 0,25 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

IRISH CREAM rozpustná káva
