+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat.

Dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 23. 11. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 23. 11. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 21. 11. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 23. 11. 2017 65 Kč
Velká balení:
1 037 Kč s DPH
542 Kč s DPH
306 Kč s DPH
Malá balení:
154 Kč s DPH
91 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Mexiko 66% , Kakaové máslo , Sojový lecitin , Cukr , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Mexiko origin chutnají skutečně hořce a plně. Když je rozpustíte v horkém mléku, získáte nápoj hladký a přesto silný. Pravé mexické kakao se zkrátka nezapře.

Původ

Čokoláda dostala svůj název od Aztéků. Říkali jí xocolātl, tedy hořká voda. Španělé jménu trochu pomohli a do Evropy už hnědá, sladká a uhrančivě voňavá hmota putovala coby chocolate.

Kdy přesně byla poprvé vyrobena, lze těžko odhadnout. Čokoládový nápoj si ale podle všeho připravovali už Mayové a Aztékové, když rozmíchávali kakao v teplé vodě a přidávali k němu třeba papriky, med nebo chilli. Samotné kakao v podobě prášku nebo spíš pasty objevili archeologové na zlomcích nádob v oblasti Colha (dnešní Belize ve Střední Americe). Podle odborníků popíjeli Mayové čokoládu už kolem roku 600.

První zmínky o čokoládě ale pocházejí až z roku 1519, kdy zpozoroval konzumaci kakaového nápoje na březích Nového Španělska Hernán Cortés. O 8 let později přivezl do Španělska recept, který zřejmě odstartoval celosvětovou čokoládovou revoluci. Ovšem až v 18. století přišli lidé na to, že lépe než ve vodě, chutná čokoláda rozpuštěná v mléce. A na první tabulku čokolády si počkali až do roku 1847.

Jak se vlastně čokoláda vyrábí? Na začátku jsou samozřejmě semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao), stromu, jehož původní domovinou je povodí Amazonky. Poté, co projdou několikadenní fermentací, sušením, předpražením a zbavením slupek a klíčků, putují do továren. Upravené kakaové boby je nejprve potřeba podrtit a dopražit. Tím dojde ke změně jejich barvy, chuti i vůně. Mletím bobů vznikne kakaová hmota, z níž je extrahováno kakaové máslo. To je také k výrobě čokolády použito. Navíc se z něj získává takzvaný presscake (filtrovaný koláč). Po jeho jemném namletí je na světě kakao.

Samotná čokoláda pak obsahuje, v závislosti na požadované chuti a konzistenci, cukr, mléko, kakaové máslo, kakao a řadu dalších ingrediencí. Směs prochází emulgací, hnětením, šleháním, temperováním a chlazením. Nakonec se samozřejmě balí.

Teď už víte o čokoládě skoro vše. Závěrem zbývá ještě dodat, že i když patří mezi pochoutky, které nám lékaři doporučují pouze při výjimečných příležitostech, obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Je totiž bohatá na flavonoidy, minerály (zmínit můžeme hořčík, draslík, sodík, zinek nebo železo) a samozřejmě vitaminy – D, řady B, A i E. Obsahuje také kofein a theobromin. Proto může konzumace čokolády zvýšit psychickou pohodu, podpořit organismus v boji s infekcemi a civilizačními neduhy.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Mexico origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 281 kJ / 545 kcal
Tuky:38,6 g
z toho nasycených:23,2 g
Sacharidy:34,7 g
z toho cukry:30,9 g
Bílkoviny:7,8 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
782 Kč s DPH
414 Kč s DPH
236 Kč s DPH
Malá balení:
121 Kč s DPH
73 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRENADE ORIGIN 60%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRENADE ORIGIN 60%

Někdo mu říká ostrov koření, jiný ostrov pláží. Grenada je nádherná země v Karibiku, která turisty uchvacuje průzračnými vodopády, bílým pískem, zelenými kopci a pestrobarevnými městy. Milovníky kvalitního kakaa a výborné čokolády láká jejich velice jemná chuť ozvláštněna stopou koření. Navštivte tropický ráj s námi. Rozpusťte si jeho čokoládu v horkém mléce nebo z ní vyšlehejte jemnou pěnu. Určitě vás nezklame. Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Velká balení:
905 Kč s DPH
476 Kč s DPH
270 Kč s DPH
Malá balení:
137 Kč s DPH
82 Kč s DPH

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lots
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lots

Nedaleko přírodní rezervace, mezi dvěma sopkami, ve stínu stromů. Tak vyrostla na malé rodinné plantáži La Providencia unikátní káva intenzivní chuti. Mikrolot s plným tělem a nádechem karamelu i čerstvého ovoce uspokojí kávomilce s nejvytříbenějším vkusem. Pěstování, sklizni i zpracování kávy Guatemala La Providencia byla věnována maximální pozornost. A je jisté, že už žádná jiná káva nebude vonět, chutnat a vypadat stejně. Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Velká balení:
967 Kč s DPH
507 Kč s DPH
287 Kč s DPH
Malá balení:
145 Kč s DPH
86 Kč s DPH
Mletí:

Prohlíželi jste


SMĚS S GOJI, ARÓNII A ZÁZVOREM - ovocný čaj
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

SMĚS S GOJI, ARÓNII A ZÁZVOREM - ovocný čaj

Dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Velká balení:
Malá balení:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »