+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Kód: 997

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat.

Velká balení:
Malá balení:
1 199 Kč /1000 g 120 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Mexiko
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Mexiko 66%, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Mexiko origin chutnají skutečně hořce a plně. Když je rozpustíte v horkém mléku, získáte nápoj hladký a přesto silný. Pravé mexické kakao se zkrátka nezapře.

Původ

Čokoláda dostala svůj název od Aztéků. Říkali jí xocolātl, tedy hořká voda. Španělé jménu trochu pomohli a do Evropy už hnědá, sladká a uhrančivě voňavá hmota putovala coby chocolate.

Kdy přesně byla poprvé vyrobena, lze těžko odhadnout. Čokoládový nápoj si ale podle všeho připravovali už Mayové a Aztékové, když rozmíchávali kakao v teplé vodě a přidávali k němu třeba papriky, med nebo chilli. Samotné kakao v podobě prášku nebo spíš pasty objevili archeologové na zlomcích nádob v oblasti Colha (dnešní Belize ve Střední Americe). Podle odborníků popíjeli Mayové čokoládu už kolem roku 600.

První zmínky o čokoládě ale pocházejí až z roku 1519, kdy zpozoroval konzumaci kakaového nápoje na březích Nového Španělska Hernán Cortés. O 8 let později přivezl do Španělska recept, který zřejmě odstartoval celosvětovou čokoládovou revoluci. Ovšem až v 18. století přišli lidé na to, že lépe než ve vodě, chutná čokoláda rozpuštěná v mléce. A na první tabulku čokolády si počkali až do roku 1847.

Jak se vlastně čokoláda vyrábí? Na začátku jsou samozřejmě semena kakaovníku pravého (Theobroma cacao), stromu, jehož původní domovinou je povodí Amazonky. Poté, co projdou několikadenní fermentací, sušením, předpražením a zbavením slupek a klíčků, putují do továren. Upravené kakaové boby je nejprve potřeba podrtit a dopražit. Tím dojde ke změně jejich barvy, chuti i vůně. Mletím bobů vznikne kakaová hmota, z níž je extrahováno kakaové máslo. To je také k výrobě čokolády použito. Navíc se z něj získává takzvaný presscake (filtrovaný koláč). Po jeho jemném namletí je na světě kakao.

Samotná čokoláda pak obsahuje, v závislosti na požadované chuti a konzistenci, cukr, mléko, kakaové máslo, kakao a řadu dalších ingrediencí. Směs prochází emulgací, hnětením, šleháním, temperováním a chlazením. Nakonec se samozřejmě balí.

Teď už víte o čokoládě skoro vše. Závěrem zbývá ještě dodat, že i když patří mezi pochoutky, které nám lékaři doporučují pouze při výjimečných příležitostech, obsahuje řadu zdraví prospěšných látek. Je totiž bohatá na flavonoidy, minerály (zmínit můžeme hořčík, draslík, sodík, zinek nebo železo) a samozřejmě vitaminy – D, řady B, A i E. Obsahuje také kofein a theobromin. Proto může konzumace čokolády zvýšit psychickou pohodu, podpořit organismus v boji s infekcemi a civilizačními neduhy.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Mexico origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 281 kJ / 545 kcal
Tuky: 38,6 g
z toho nasycených: 23,2 g
Sacharidy: 34,7 g
z toho cukry: 30,9 g
Bílkoviny: 7,8 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 009 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 231 Kč /1000 g 123 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
707 Kč /1000 g 71 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »