

NOC PAŘÍŽE zrnková káva
Paříž je svými stylovými kavárnami proslulá. Vypravte se do města milenců a vychutnávejte každý doušek skvostně ochucené kávy. Příchuť francouzského likéru dodává stoprocentní arabice na smyslnosti. Romantické zážitky na sebe nenechají dlouho čekat. I v kanceláři nebo na chalupě se můžete oddat vůni noční Paříže.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodní, KaramelCrema a chuť kávy
Odrůda Typica z peruánského regionu Puno je charakteristická plným, oblým tělem a lehkou nasládlostí. Citlivým ochucením jsme tuto skvělou zrnkovou kávu obohatili o aroma francouzského likéru. Nemá vliv na aciditu ani cremu. Vše je, jak má být. Espresso z Noci Paříže má hustou, světlou a kompaktní pěnu.
Původ kávy
Region Puno leží v Andách, poblíž největšího vysokohorského jezera na světě Titicaca. Pěstování kávovníků se v Peru věnují téměř výhradně drobní farmáři. Malé plantáže obhospodařují většinou v těžko dostupném terénu, proto se o jejich produkci dá tvrdit, že je v bio kvalitě. Dopravit totiž na svahy divokých And průmyslová hnojiva nebo ošetřující postřiky je skoro nemožné. Ani sklizeň kávových bobulí, které vypadají jako naše třešně, není nijak jednoduchý. Znamená šplhání po strmých srázech a snášení až šedesátikilogramových pytlů s úrodou k prašným cestám.
Peruánci zpracovávají plody kávovníků takzvaným promýváním, které je zárukou vysoké kvality. Zrnka se nakonec suší na slunci, třídí podle jakosti a balí. Zelená káva putuje na burzu. Proces ochucování zrnkové kávy lze provést dvojím způsobem – buď aromatizací až po pražení, nebo náročnější a dražší technologií ochucení při pražení. Touto cestou jde i naše pražírna. Výsledkem je velmi delikátně aromatizovaná káva, která si uchovává své přirozené chuťové vlastnosti typické pro oblast, kde vyrostla.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























8. 12.
21. 1.
25. 6.
3. 4.
12. 3.
14. 8.
13. 2.
5. 12.
3. 9.
8. 7.
10. 6.
29. 5.
10. 3.
25. 2.
25. 2.
19. 2.
15. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
