

IRISH CREAM zrnková káva
Ještě nemáte vybráno? Pak si vzpomeňte, jak skvostně chutná irish cream. Karamel, smetana, vanilka, mandle, whisky a samozřejmě káva… A je rozhodnuto! Stoprocentní arabika s příchutí proslaveného likéru rozhodně stojí za zkoušku. Jsme si jisti, že u jedné objednávky nezůstane. Irish cream je totiž lu-xus-ní.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Peruánská vysokohorská káva je oblíbená díky přirozené nasládlosti s ovocnými podtóny. Plné a hladké tělo a zároveň nízká acidita z ní dělají skutečnou královnu. V oparu irish cream jí to náramně sluší. Káva má karamelovou příchuť s lehkým dotekem vanilky a dobré whisky. Při správné přípravě ji zdobí hustá a elastická pěna.
Původ kávy
Kávová zrnka, ze kterých připravujeme tuto ochucenou lahodu, dovážíme z Peru. Plantáže drobných farmářů jsou rozmístěny vysoko v Andách, a proto je téměř vyloučeno hnojit nebo ošetřovat kávovníky průmyslově vyráběnými prostředky. Peruánská káva je tak většinou považována za organicky pěstovanou. V oblasti Puno sázejí zemědělci skoro vždy odrůdu Typica. Poskytuje vynikající sklizeň, ale její výnosnost není nijak závratná.
Kávové bobule, které vzhledem i velikostí připomínají třešně, se sklízejí několikrát za sebou. Důvodem je zisk co nejzralejších plodů. Zpracovávají se takzvaným promýváním, při kterém jsou ve vodě zbaveny dužiny i fermentovány. Výsledná kávová zrnka se suší na přímém slunci rozprostřena po betonových molech. Zelená až zelenošedá káva je nakonec tříděna, balena a odvážena na burzu.
Ochucování kávy není žádnou novinkou. Je známo přidávání kardamomu nebo mátových lístků už před stovkami let, stejně jako zjemňování mlékem a slazení cukrem. Největší boom zažila ochucená káva v 70. letech 20. století. Aroma se ke kávovým zrnkům přidává dvojím způsobem – buď po upražení, nebo před ním.
My dáváme přednost dražší metodě: před pražením postříká kávu pražič nosným olejem s aromatickými látkami. Vůně se do zrnek krásně „zapracuje“ v průběhu pražení a dlouho v nich zůstává.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























4. 1.
5. 10.
22. 10.
5. 3.
3. 2.
2. 1.
6. 9.
12. 5.
24. 2.
27. 1.
25. 1.
28. 8.
25. 8.
25. 8.
18. 7.
3. 6.
22. 4.
9. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
