

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
Vzpomínáte, jak jste chodili mamince upíjet vaječný likér do ledničky? Byl tak sladký, až se pusa lepila. Teď můžete mlsat bez výčitek a dokonce i skoro bez kalorií. Oblíbenou příchuť vaječného koňaku si dopřejte jako luxusní tečku za dobrým obědem. Nebo s voňavou kávou začněte den. Je jen na vás, jak si božský nápoj užijete.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
V chuti této aromatizované kávy jednoznačně poznáte vanilku, smetanu a rum. Samozřejmě nechybí příjemné aroma jakostní plantážní kávy, v tomto případě s plným tělem, střední aciditou a lehkou nasládlostí. Crema je hustá, jemná a soudržná.
Původ kávy
Stoprocentní arabika z peruánského Puno je ve světě proslulá svou chuťovou vyvážeností a takřka bio kvalitou. Díky tomu, že kávovníky v regionu rostou výhradně na úpatí vysokých And a přístup k nim je často složitý, nepoužívají farmáři žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani ošetřující přípravky. Dalším důvodem je také fakt, že rolníci, od nichž kávu kupujeme, patří mezi chudou část peruánské populace. Proto si poměrně drahé preparáty nemohou dovolit.
Sklizeň kávových plodů, takzvaných třešní, probíhá v Peru takřka po celou dobu vegetace. Jde o to, aby se ke zpracování dostaly jen plně zralé bobule. Ty jsou zpracovávány promýváním, tedy za pomocí vody. K vyprodukování 1 kilogramu kávových zrn je zapotřebí 130-150 litrů vody. V ní se plody kávovníků zbavují slupek a v ní také fermentují. Posledním krokem je sušení na slunci, nebo v sušárně.
Aromatizaci zrnkové plantážní kávy provádí náš mistr pražič, a to těsně před upražením. Zelená kávová zrnka postříká nosným olejem. Díky tomu se příchuť vpraví hluboko dovnitř a uchovává se po dlouhou dobu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























21. 1.
16. 7.
6. 7.
23. 6.
29. 1.
7. 11.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

KARAMELOVÁ zrnková káva
