

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové snídani nebo po svátečním obědě.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Jako první vás tato ochucená arabika upoutá nádhernou vůní, po ochutnání pak i čokoládovou chutí. Celkově působí harmonicky, nasládle, lehounce ovocně. Crema je, při správném mletí a přípravě, hustá, ale jemná a elastická.
Původ kávy
Káva ze Střední a Jižní Ameriky se na žebříčku popularity umisťuje trvale hodně vysoko. Ta, která roste v Peru, sklízí úspěchy v Japonsku, Německu i Spojených státech. Region Puno produkuje tradičně vysoce jakostní zrnkovou kávu. Je to dáno jednak individuální péčí o kávové plantáže tamních farmářů, vysokohorským klima And, ale také téměř ekologickým způsobem pěstování a poměrně náročným zpracováním úrody. Kvůli tomu, že kávovníky rostou na strmých úbočích hor, není možné k nim dopravit hnojiva ani ošetřující postřiky.
Řada kávových bobulí se sklízí několikrát za sezonu, aby byly vždy úplně zralé. Vzhledem i velikostí připomínají třešně. Trhají se ručně, farmáři je vkládají do velkých pytlů a s nimi na zádech sestupují do údolí k autům, která denní sklizeň odváží ke zpracování. To probíhá promýváním – náročnější, ale efektivnější metodou, než je suchá technologie. Bobule se selektují podle kvality hned po sklizni - nasypáním do nádrží s vodou. Kvalitní klesnou ke dnu, ostatní se sbírají a odstraňují. Houževnaté dužiny jsou plody zbaveny protlačením přes drticí plechy. Kávová zrnka se pak fermentují v kvasných nádobách a suší na slunci.
Ochucování kávy provádíme vždy v průběhu pražení, nikoli až po něm. Zajistíme tak kávě delší uchování aroma a také nezničíme výsledek delikátního pražicího procesu. K aromatizaci používáme přírodní aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























14. 9.
8. 3.
20. 10.
27. 6.
9. 6.
10. 4.
22. 5.
3. 4.
17. 12.
2. 9.
21. 8.
21. 7.
15. 7.
9. 7.
4. 6.
25. 5.
21. 5.
25. 2.
13. 2.
27. 1.
8. 12.
10. 9.
25. 8.
1. 8.
16. 7.
3. 6.
2. 6.
22. 5.
2. 3.
20. 2.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

VAJEČNÝ LIKÉR zrnková káva
