

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete.
Složení
Kakaová hmota Tanzanie 75%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášekChuť
Čokoládové čočky Tanzanie jsou tak hořké, jak jen může čokoláda být. Jejich chuť je ale zároveň delikátně oblá, plná a hřejivá. Zkuste je rozpustit v horkém mléce, nebo z nich vyrobit polevu na dort. Vždycky sklidíte úspěch.
Původ
Východní pobřeží střední Afriky charakterizují vulkány, jezera i národní parky a rezervace. Klima je teplé, dešťové srážky hojné a sluneční záření nadprůměrné. Tanzanie, o které mluvíme, je zkrátka zemí pro pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao) naprosto ideální. Není proto divu, že skvělé kakao pochází právě odtud.
Než se ale z plantáží dostane kakao do čokolády, musí urazit velký kus cesty. Kakaové boby, které jsou pro její výrobu nejdůležitější, je potřeba z plodů kakaovníků vyloupat (vyluštit), fermentovat, usušit a předpražit. V takovém stavu se posílají do zpracovatelského závodu. Tak je nutné boby podrtit a dopražit. Následným krokem je mletí. Vzniklá kakaová hmota je proměněna v kakaové máslo a z něj se vyrábí samotné kakao. Obě suroviny se poté používají k výrobě čokolády.
Čokoholiky možná zaujme, že ačkoli první zmínky o čokoládovém nápoji pocházejí ze začátku 16. století, první tabulka čokolády spatřila světlo světa až koncem 19. století. Od té doby poptávka celosvětově roste. Největší vyznavači čokolády žijí ve Švýcarsku, Velké Británii a Irsku.
Čokoláda patří k nejstravitelnějším a nejvýživnějším pokrmům, proto si jí oblibují sportovci i těžce pracující lidé. Ze stejných důvodů ji fasovali američtí vojáci během 2. světové války. A dnes jsou čokoládou vybaveni na svých cestách astronauti.
Je prokázáno, že kvalitní čokoláda obsahuje životně důležité vitaminy (D, vitaminy řady B, A i E) a širokou škálu antioxidantů. Je mimořádně bohatá také na minerální látky – hořčík, sodík, draslík, vápník, zinek nebo železo. V malém množství v ní lze najít i kofein. Souhra všech těchto látek pomáhá konzumentům čokolády udržet dobrou náladu, vyvolat pocity klidu a dokonce štěstí. V úvodu zmíněný Casanova čokoládě připisoval afrodiziakální účinky. Když se budeme držet faktů, můžeme říct, že pojídáním čokolády lze podpořit celkové zdraví, zmírnit riziko vzniku některých neduhů a podpořit tělo v boji například s infekcemi.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.
Čokoládové čočky Tanzanie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 68 % kakaové sušiny.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 444 kJ / 584 kcal |
Tuky: | 46,9 g |
z toho nasycených: | 28,2 g |
Sacharidy: | 25,1 g |
z toho cukry: | 21,6 g |
Bílkoviny: | 8,1 g |
Sůl: | 0,02 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
