+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Kód: 992

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete.

Dodáme do čtvrtka, 16. 4. 2020
GLS Dodáme do 16. 4. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 16. 4. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 16. 4. 2020 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 16. 4. 2020 49 Kč
DPD private Dodáme do 16. 4. 2020 65 Kč
Velká balení:
995 Kč s DPH
523 Kč s DPH
295 Kč s DPH
Malá balení:
149 Kč s DPH
88 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Tanzanie
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Tanzanie 75%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Tanzanie jsou tak hořké, jak jen může čokoláda být. Jejich chuť je ale zároveň delikátně oblá, plná a hřejivá. Zkuste je rozpustit v horkém mléce, nebo z nich vyrobit polevu na dort. Vždycky sklidíte úspěch. 

Původ

Východní pobřeží střední Afriky charakterizují vulkány, jezera i národní parky a rezervace. Klima je teplé, dešťové srážky hojné a sluneční záření nadprůměrné. Tanzanie, o které mluvíme, je zkrátka zemí pro pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao) naprosto ideální. Není proto divu, že skvělé kakao pochází právě odtud.

Než se ale z plantáží dostane kakao do čokolády, musí urazit velký kus cesty. Kakaové boby, které jsou pro její výrobu nejdůležitější, je potřeba z plodů kakaovníků vyloupat (vyluštit), fermentovat, usušit a předpražit. V takovém stavu se posílají do zpracovatelského závodu. Tak je nutné boby podrtit a dopražit. Následným krokem je mletí. Vzniklá kakaová hmota je proměněna v kakaové máslo a z něj se vyrábí samotné kakao. Obě suroviny se poté používají k výrobě čokolády.

Čokoholiky možná zaujme, že ačkoli první zmínky o čokoládovém nápoji pocházejí ze začátku 16. století, první tabulka čokolády spatřila světlo světa až koncem 19. století. Od té doby poptávka celosvětově roste. Největší vyznavači čokolády žijí ve Švýcarsku, Velké Británii a Irsku.

Čokoláda patří k nejstravitelnějším a nejvýživnějším pokrmům, proto si jí oblibují sportovci i těžce pracující lidé. Ze stejných důvodů ji fasovali američtí vojáci během 2. světové války. A dnes jsou čokoládou vybaveni na svých cestách astronauti.

Je prokázáno, že kvalitní čokoláda obsahuje životně důležité vitaminy (D, vitaminy řady B, A i E) a širokou škálu antioxidantů. Je mimořádně bohatá také na minerální látky – hořčík, sodík, draslík, vápník, zinek nebo železo. V malém množství v ní lze najít i kofein. Souhra všech těchto látek pomáhá konzumentům čokolády udržet dobrou náladu, vyvolat pocity klidu a dokonce štěstí. V úvodu zmíněný Casanova čokoládě připisoval afrodiziakální účinky. Když se budeme držet faktů, můžeme říct, že pojídáním čokolády lze podpořit celkové zdraví, zmírnit riziko vzniku některých neduhů a podpořit tělo v boji například s infekcemi.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Čokoládové čočky Tanzanie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 68 % kakaové sušiny.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 444 kJ / 584 kcal
Tuky:46,9 g
z toho nasycených:28,2 g
Sacharidy:25,1 g
z toho cukry:21,6 g
Bílkoviny:8,1 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 16. 4. 2020
Velká balení:
1 016 Kč s DPH
534 Kč s DPH
301 Kč s DPH
Malá balení:
152 Kč s DPH
90 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
835 Kč s DPH
442 Kč s DPH
251 Kč s DPH
Malá balení:
128 Kč s DPH
77 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 16. 4. 2020
Velká balení:
816 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »