

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku.
Složení
Kakaová hmota Peru 81%, Třtinový cukr, Kakaové máslo, Kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, Přírodní vanilkový extraktChuť
Čokoládové čočky Grand Cru Bagua Nativo Peru Origin vynikají plnou, vyváženou a mírně kyselkavou chutí. Díky tónům poctivých kakaových bobů, které jsou jasně zřetelné, jde o čokoládu harmonickou a mimořádně příjemnou. Třtinový cukr dodává oblost a sladkou smyslnost.
Tyto čokoládové čočky se výborně hodí k rozpuštění v teplém kravském, sójovém, makovém, mandlovém nebo jiném mléce. Můžete je také s úspěchem rozmíchat ve snídaňové kaši, použít k přípravě dezertů nebo kombinovat s alkoholickými nápoji.
Původ
Nebudeme vás dlouho napínat a rozklíčujeme název těchto čokoládových čoček hned na začátku. Peru je kolébkou kakaa a Bagua je prastará odrůda kakaovníku.
Existuje celá řada důkazů, že jako první ochutnali kakao, tedy „pokrm bohů“ pradávní obyvatelé peruánského amazonského pralesa. Mayové odhalili tajemství kakaových bobů někdy ve 4. století, když si z nich připravovali hořký a povzbuzující nápoj. Je pravdou, že trvalo několik set let, než čokoláda dostala tvar a chuť, jaké známe dnes. Každopádně Peru je nyní zemí produkující špičkové kakaové boby, vyrábějící skvostné kakao a jednu z nejlepších čokolád na světě. Kdo na svých cestách peruánskou lahůdku ochutnal, navždy na ni bude vzpomínat. V jihoperuánském Cuzcu, kousek od náměstí, jí zasvětili celé muzeum.
Výroba čokolády je složitý a dlouhý proces. Od sklizení plodů kakaovníků, ze kterých je nutné vyjmout boby obalené tenkou bílou slupkou, až do expedice čokoládových čoček uběhne pěkná řádka týdnů. Boby je nutné fermentovat, sušit, pražit a oloupat. Pak jsou převezeny do výrobních závodů, kde je stroje drtí a melou. Tak vznikne kakaová hmota obsahující jak kakao, tak kakaové máslo. Suroviny je potřeba od sebe nejprve oddělit a pak zase ve správném poměru smíchat. Následuje konšování, přidávají se další ingredience, čokoláda je hnětena, temperována, šlehána a chlazena.
Při použití kvalitních vstupních surovin, za předpokladu správného výrobního postupu a přísného dohledu nad jakostí meziproduktů vznikne dobrota, o které se říká „i hořká čokoláda osladí život“.
Kolik čokolády denně si máte dopřát? Přesně tolik, aby vám dělala radost. A přitom nezapomeňte, že i když jde o cukrovinku, přináší tělu mnoho zdravotních benefitů. Kvalitní čokoláda totiž obsahuje antioxidanty, minerály a vitaminy. Díky nim vám její konzumace zvedne náladu, dodá energii pro plnění náročných tělesných i duševních úkolů, povzbudí paměť a ochrání před infekcemi. To přeci není málo.
Čokoládové čočky Grand Cru Bagua Nativo Peru Origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 78 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2405KJ / 580 |
Tuky: | 44,7 g |
z toho nasycených: | 25,9 g |
Sacharidy: | 27,7 g |
z toho cukry: | 18,1 g |
Vláknina: | 12,1 g |
Bílkoviny: | 10,8 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
