ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
Dvě chutě se k sobě hodí naprosto dokonale – mandle a čokoláda. Dejte si je v kombinaci s luxusní plantážní kávou. Vychutnáte si tak nejen její oblou a vyváženou lahodnost, ale také atraktivní hořkosladkou tóninu. Udělejte si den ještě hezčí. Zrnková káva s láskou pěstovaná a citem pražená by neměla ujít vaší pozornosti.
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |
PPL private (ČR) | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |
Geis | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |
Zásilkovna | Dodáme do 25. 4. 2018 | 49 Kč |
DHL - SLOVENSKO | Dodáme do 25. 4. 2018 | 139 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 25. 4. 2018 | ZDARMA |
PPL Parcelshop | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |
Geis Point | Dodáme do 25. 4. 2018 | 65 Kč |






Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Základní chuť stoprocentní arabiky, která je plná, oblá a harmonická, doplňují tóny mandlí a čokolády. V této zrnkové kávě objevíte patrně i mírnou nasládlost a ořechovost. Crema je jemná, elastická a nadýchaná.
Původ kávy
Vysokohorská káva z peruánského regionu Puno Norte roste na plantážích nedaleko proslulého jezera Titicaca. Klima a půda And jí dává originální chuť i aroma. Odrůda Typica má sice relativně nízkou produkci, zato ale vyniká vysokou kvalitou. Peruánští farmáři ji pěstují od dob, kdy se k nim dostala z Etiopie. Devadesát osm procent pěstitelů kávy v Peru jsou malorolníci, kteří se o kávové plantáže starají s celými rodinami.
Protože jsou převážně chudí a jejich kávovníky rostou vysoko v horách, nehnojí je průmyslovými hnojivy ani chemicky neošetřují. Proto je káva z Puno Norte považována za ekologicky pěstovanou.
Sklizeň se v Andách odehrává několikrát po sobě, tak, jak plody kávovníků postupně dozrávají. Zpracování takzvaným promýváním zahrnuje protlačení kávových bobulí ve vodě drticími plechy (zbaví se dužiny), fermentaci kávových zrnek v kvasných nádobách a sušení na slunci. Káva se nakonec sortuje, balí a odváží na burzu. Většina peruánské kávové produkce putuje k zákazníkům v Japonsku, USA a Evropě.
Ochucení kávy se provádí buď těsně před pražením, nebo při něm. My volíme první možnost. Pražič zrnka postříká nosným olejem s přírodním aroma a pak kávu praží. Díky tomu si vůni uchová skutečně dlouho a zákazník příchuť pozná i ve výsledném šálku své kávy.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























16. 9.
18. 2.
11. 9.
9. 7.
26. 6.
2. 6.
10. 11.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
