

VANILKOVÁ zrnková káva
Tradiční a populární vanilková příchuť dodává plantážní kávě něžnou hebkost. Aromatické koření znají snad ve všech domácnostech, je součástí řady pokrmů, nápojů i parfémů. Není proto divu, že vanilkou aromatizujeme také kávu. Náš mistr pražič věnuje přípravě ochucené kávy maximální pozornost. A my můžeme nabízet nejvyšší kvalitu!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Chuť a vůni vanilky asi není nutné popisovat. Oblíbené koření si s ničím jiným nespletete. Vanilkou aromatizovaná stoprocentní arabika působí velmi vyváženě, jemně a nasládle. Acidita je poměrně nízká. Při správném mletí a extrakci se můžete těšit na bohatou, jemnou pěnu.
Původ kávy
Káva, kterou používáme k aromatizování, pochází z peruánských And. Region Puno je tradičním producentem vysokohorské arabiky, která sklízí úspěchy na celém světě. Její odrůda Typica sice nevyniká vysokým výnosem, je ale ceněna pro skvostné chuťové vlastnosti. V Peru se pěstování kávy z 98 procent věnují malorolníci. Obhospodařují drobná políčka na úpatí hor s celými rodinami. Protože jsou jejich kávovníkové plantáže velmi složitě přístupné, nejsou hnojeny ani ošetřovány průmyslovými produkty. Z toho důvodu splňuje káva z Puno stejné nároky, jaké jsou kladeny na produkci organického zemědělství.
Plody kávovníků (Coffea arabica) se sklízejí téměř celoročně. Podle toho, jak průběžně dozrávají, vyrážejí za nimi do kopců česáči. Když se bobule dostanou na zpracovatelskou farmu, jsou nasypány do vody, protlačeny drticími plechy a zbaveny dužiny. Pak se až 36 hodin fermentují v kvasných nádobách. Výsledkem celého procesu jsou zelená či našedlá kávová zrnka, která farmáři suší buď na přímém slunci, nebo v sušárnách.
Aromatizace kávy je mimořádně delikátní proces, který si vyžaduje skutečného mistra pražiče. My ho máme, takže naše ochucená káva vyniká dlouhotrvajícím aroma.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























10. 5.
16. 8.
15. 7.
23. 6.
14. 5.
5. 3.
8. 12.
3. 9.
25. 8.
9. 7.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KARAMELOVÁ zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
