

SKOŘICOVÁ zrnková káva
Samé dobré zprávy: káva ochucená skořicí zlepšuje spalování tuků, ničí bakterie a zahřívá. Nevěříte? Pak nutně musíte vyzkoušet Skořicovou zrnkovou kávu z And. Lehounká peprnost z ní dělá originální nápoj pro každé ráno, přirozená nasládlost zase svádí k odpolednímu pošmáknutí.
Složení
Arabica 100%, AromaCrema a chuť kávy
Základem této skořicové lahůdky je stoprocentní arabika z Peru. Řada baristů ji vyhledává pro plné tělo, nízkou aciditu a celkovou vyrovnanost. Káva působí velmi harmonicky, je přirozeně nasládlá až ovocná. Proto s ní tak dobře koresponduje skořicové aroma. Crema je jemná, ale hustá a soudržná.
Původ kávy
Vysokohorské kávy jsou obecně velmi oblíbené. Tato vyrostla na úbočích And, v regionu Puno, několik desítek kilometrů od slavného jezera Titicaca. Kávovníky mají v oblasti ideální klimatické a půdní podmínky, takže se na jejich pěstování zaměřuje mnoho místních malorolníků. Protože se o své plantáže, položené vysoko v horách, starají jen s rodinami, je pro ně nepředstavitelné hnojit kávovníky průmyslovými přípravky. Za prvé je to velmi drahé, za druhé dostat se ke kávovníkům je složité i pro česače kávových třešní. Sklizeň z Puno je tak přirovnávána ke kávě pěstované v režimu organického zemědělství.
Plody kávovníků jsou sklízeny tak, jak postupně dozrávají. Během 24 hodin musí být dopraveny ke zpracování, které se v Andách provádí promýváním. Celá sklizeň se nasype do vody a je protlačována speciálními plechy, které plody zbaví dužiny. Volná kávová zrnka se pak až na 36 hodin uloží do kvasných nádob. V nich proběhne fermentace. Posledním krokem je sušení – buď na přímém slunci, nebo v sušárnách. Zelená káva je nakonec tříděna, balena a odvážena na burzu.
Ochucování kávy provádí náš pražič ještě před pražením. Na kávová zrnka aplikuje nosný olej s přírodním aroma. Díky citlivému postupu pražení se aroma zakomponuje do kávových zrn a přetrvá v nich až do doby, kdy jsou pomleta.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























8. 8.
4. 11.
26. 8.
29. 9.
21. 7.
1. 6.
28. 5.
21. 5.
29. 1.
7. 7.
23. 2.
12. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
