

KARAMELOVÁ zrnková káva
Karamelový bonbon, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Jistě chápete, že jsme tuto cukrářskou vychytávku nemohli vynechat ani při aromatizaci naší kávy. Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Pohodlně se usaďte… začíná cesta karamelovým rájem.
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodní, KaramelCrema a chuť kávy
Karamel asi známe všichni. Chuť a vůně opečeného cukru je přitažlivá už stovky let. S kvalitní plantážní kávou tvoří vynikající chuťové duo. Najdeme v něm nejen plnost a přirozenou nasládlost peruánské arabiky, ale také typickou karamelovou stopu s mírnou hořkosladkostí.
Původ kávy
Kávu, kterou jsme použili pro výrobu této aromatizované lahody, vozíme z jihoamerického Peru. Osvědčená odrůda tamní arabiky – Typica, se může chlubit plným tělem a nízkou aciditou, což potřebám ochucování plně vyhovuje. Kávová zrnka nakupujeme od drobných farmářů, kteří se na úbočích vysokých And věnují svým plantážím společně s rodinami. Protože jsou jejich políčka složitě dostupná, nepoužívají žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani chemické postřiky. Z toho důvodu je peruánská vysokohorská káva řazena na roveň kávám organicky pěstovaným.
Plody kávovníků se sklízejí několikrát za rok a zpracovávají takzvaným promýváním neboli mokrou metodou. Jde o technologicky i finančně náročnější přístup k výrobě kávy, ale jeho výsledkem jsou kávová zrnka vysoké kvality s příjemnou ovocnou a květinovou vůní. Bobule kávovníků, které vypadají jako třešně, se nasypou do vody, protlačí skrz speciální plechy (odstraní dužinu) a ve vodě také fermentují. Když jsou kávová zrnka zbavena i posledních slupek, suší se buď v sušárnách, nebo na přímém slunci.
Aromatizaci kávy provádíme vždy před jejím pražením. A to zahajujeme až v okamžiku, kdy si naši kávu objedná zákazník. Jen tak můžeme zaručit nejvyšší čerstvost dodávané kávy. Pražič nejprve kávu popráší nosným olejem s přírodním aroma a pak ji delikátně upraží. Jeho umění si vyžaduje dlouhou praxi a zkušenosti. Pražení je pro kávu krokem naprosto zásadním, který ovlivňuje výslednou chuť i vůni produktu.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























17. 7.
1. 7.
23. 6.
19. 5.
5. 5.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

VANILKOVÁ zrnková káva
