

DŽEZVA NA KÁVU KAFFIA 110 - 120 ml
Džezva je tradiční konvička na přípravu turecké kávy. Je vyrobená ručně z mědi. Měď má vysokou tepelnou vodivost a byla po mnoha století preferována v kuchyni pro její bezpečnost a zdravé vaření. Vnitřní část konvičky je pocínovaná.
Tvar džezvy je kónický s dlouhým držadlem. Směrem nahoru se konvička zužuje. Horní okraj je rozšířený, aby při vaření káva nepřetekla. Džezva je ozdobená ručním tepáním.
Materiál: měď, cín.
Objem: 110 - 120 ml
Průměr ve spodní části: 6,5 cm
Návod na přípravu
1. Kávu namelte na velmi jemnou hrubost. Měla by mít pudrovitou podobu.
2. Na 1 kávu použijte přibližně 7 g mleté kávy na 50 ml vody.
3. Džezvu položte na zdoj tepla přidejte 20 ml vody a cukr s kořením ( záleží na vás jaké koření přidáte, můžete např. kardamom). Poměr kávy s cukrem jsou 2 lžičky kávy a jedna lžička cukru.
4. Počkejte až voda s cukrem začne vařit a vytvoří se karamel. Poté dolijte vodu do 2/3 džezvy a přidejte umletou kávu.
5. Počkejte až se káva začně vařit a dostane se pěna po horní okraj džezvy, pak džezvu odebereme z vařiče a odebereme pěnu, kterou dáme do šálků.
6. Poté kávu opět přivedeme k varu a opakujeme stejný postup ještě 2x.
7. Nakonec džezvu dáme stranou a ponecháme 30 sekund odstát, aby se usadila sedlina.
8. Kávu nalijeme do šálku.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva

ESPRESSO SIRUP KARAMEL - 100 ml
