

FRAPPE COOKIES - rozpustná káva
Perfektní chuť, skvělý účinek. Rozpustná káva Frappe Cookies se vám bude líbit po všech stránkách. Chutná jako mléčné sušenky, povzbuzuje jako skok do chladného potoka a připravena je rychle jako mávnutím kouzelného proutku. Díky lyofilizaci, kterou byla vyrobena, neztrácí mexická káva nic ze svého jedinečného aroma ani mnohovrstevnaté chuti. Hoďte ji na led, zalijte mlékem a užívejte celoročně!
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mléko, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Frappe Cookies svému názvu plně dostojí. Po zalití horkou (ne vařící) nebo studenou vodou získáte nápoj chuti lahodně sušenkové, mléčné a samozřejmě libě kávové. Připravte si tuto kávu jako letní ledové frappe nebo jako zimní hřejivou laskominu. Nezklame vás v žádné své podobě.
Původ kávy
Lyofilizovaná, tedy vymrazovaná, káva není žádným produktem chemického průmyslu nebo uměle vytvořenou látkou. Právě naopak. Od začátku až do konce jde o výrobek postavený na přírodních základech. Tak schválně, projděme si její výrobu společně.
Nejdříve musíme vyrazit na mexickou kávovníkovou plantáž. Pečuje o ni třeba Fernando nebo Vicente, převzal ji od svého otce a dělá všechno pro to, aby vypěstoval zrno co nejvyšší kvality a nejlepší chuti. Tradiční postupy doplňuje moderními technologiemi, spolupracuje s vládní agenturou, která se stará jak o technické zabezpečení pěstování kávovníků, tak o stabilní výkupní ceny.
Tři až čtyřikrát za sezonu vyrazí farmář s několika najatými dělníky mezi keře kávovníků s cílem sesbírat nejzralejší kávové bobule. I když je ve velkých, těžkých pytlech snesou z kopců k nákladním autům na silnici, práce jim zdaleka nekončí. Červené plody je potřeba zpracovat tak, aby se z nich uvolnila zelená kávová zrna. V Mexiku je nejobvyklejší metoda promývání: bobule dělníci nasypou do vodních mlýnů, ty je pomocí drticích plechů zbaví slupky a části dužiny. Osvobozená zrna putují do kvasných nádob s vodou, ve kterých několik hodin fermentují. Nakonec je nutné usušit kávu na přímém slunci. Když je zataženo, využijí farmáři sušičky.
Zelené kávové zrno putuje na trh, odtud k výrobci rozpustné kávy. A teprve pak přichází na řadu ono lyofilizování… Káva je nejprve upražena a pomleta, aby z ní mohl být připraven silný extrakt. Ten směřuje do speciálního zařízení, v němž je zmrazen až na -40 ˚C a za nízkého tlaku „vysušen“. O ztrátu vody se postará sublimace – přímá změna pevného skupenství v plynné. A to je vlastně všechno.
Rozpustná káva vyrobená lyofilizací vypadá jako drobné, hladké krystalky. Její chuť je silná, harmonická a barvitá.
Kávu stačí zalít horkou vodou, nebo z ní můžete připravit ledové frappe.
Tuto rozpustnou kávu by neměli konzumovat lidé s alergií na mléko. Výrobek zároveň může obsahovat stopy lepku, sezamu, sóji, arašídů a dalších ořechů.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Nasypejte do šejkru 2 čajové lžičky rozpustné kávy Frappe Cookies,
- přilijte 200 ml studeného mléka,
- přidejte pár kostek ledu,
- dobře protřepejte a hned podávejte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasycených: | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bílkoviny: | 5,3 g |
Sůl: | 2,08 g |
1. 7.
21. 6.
23. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRAPPE TOFFEE - rozpustná káva

FRAPPE KOKOS - rozpustná káva
