

FRAPPE MOCCA LATTE - rozpustná káva
Frappe, to je káva, mléko, led a cukr. Teď ho můžete mít během minutky na stole. Rozmíchejte pár lžiček rozpustné kávy Frappe mocca latte ve vodě a servírujte. Klidně s vanilkovou zmrzlinou nebo hromadou sušenek. Vychutnejte si svou chvilku klidu, dopřejte si relax, užijte si volno. A pokud za okny zrovna nepraží slunce, ale k zemi se snáší sněhové vločky, nebuďte tak konzervativní – zkuste frappe ve variantě hot.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mléko, Aroma přírodní mléčnéCrema a chuť kávy
Základem rozpustné kávy Frappe mocca latte je mix mexické arabiky a robusty, což jí dodává lehkost, krémovost a nízkou aciditu. V kombinaci s chutí mléčné pěny jde o kávu skutečně elegantní. Doporučujeme ji připravit jak na ledu, tak horkou. Ani jedna z verzí vás nezklame.
Původ kávy
Zajímá-li nás, odkud pochází káva, ze které je Frappe mocca latte vyrobeno, musíme se vypravit do Mexika. Právě v zemi sousedící se Spojenými státy, Guatemalou a Belize totiž rostou kávovníky, jejichž zrna byla použita k výrobě této lyofilizované dobroty. Estados Unidos Mexicanos, jak zní španělský název federativní republiky, je 13. největší zemí světa a 10. nejlidnatější na planetě. Kávovníky pěstují drobní zemědělci především na jihu, v regionech Chiapas, Oaxaca, Veracruz a Puebla.
Kávu v Mexiku začali pěstovat koncem 18. století, během dvou století se tato komodita stala pro zemi velmi významnou. Dnes dává kávový průmysl práci více než půl milionu lidí. Mexičané jsou zároveň velkými milovníky kávy, ročně spotřebují kolem 1,8 kg kávy na osobu.
Naprostá většina kávových farem pěstuje, sklízí a zpracovává kávu tradičním způsobem, tedy ručně. Řada plantáží také funguje v režimu organického zemědělství, proto se Mexiko řadí ke státům se značným vývozem zrna s certifikátem BIO.
Samozřejmě, že rozpustná káva nedosahuje takových aromatických a chuťových parametrů jako káva zrnková, nicméně díky moderním metodám výroby se jim velmi přibližuje. V současnosti je za špičkový postup, který uchovává maximum všech cenných látek, považována lyofilizace, tedy vymrazování.
Nejprve je nutné z upražených kávových zrn uvařit velmi hustý, sirupu podobný nápoj. Z něj je dále při vysoké teplotě odpařována voda, až vznikne pevný kávový koncentrát. Po namletí putuje do lyofilizátoru, tedy zařízení, ve kterém je surovina prudce zmražena na teplotu kolem -40 ̊C. Za sníženého tlaku dojde k sublimaci vody a je hotovo. Lyofilizovanou kávu poznáte podle drobných krystalků s hladkými ploškami. Instantní káva vyrobená rozprašováním naopak vypadá jako „drobečky“.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Nasypejte do šejkru 2 čajové lžičky rozpustné kávy Frappe Mocca Latte,
- přilijte 200 ml studeného mléka,
- přidejte pár kostek ledu,
- dobře protřepejte a hned podávejte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasycených: | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bílkoviny: | 5,3 g |
Sůl: | 2,08 g |
22. 7.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

NOC PAŘÍŽE rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
