

CAPPUCCINO rozpustná káva
Aromatizovaná rozpustná káva je vynikající volbou pro rychlou přípravu v kanceláři nebo na dovolené. Ale nemusíte se jí zříkat ani doma. Chutná totiž skvěle a někteří kávomilci ji upřednostňují před zrnkovou. Ta, která je vyrobena z ekvádorské plantážní kávy, vyniká jemností, nasládlostí a plným tělem.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
V aromatizované rozpustné kávě Cappuccino lze najít podmanivé tóny kvalitní plantážní kávy, jemnou krémovost smetany a přirozenou nasládlost. Acidita je střední, spíš nižší, pěna se po zalití horkou vodou vytvoří pěkná a nadýchaná.
Původ kávy
V Mexiku se pěstováním kávovníků zabývají ze 2/3 malorolníci. Káva je přesto vedle ropy, kakaa, květin a banánů jedním z důležitých vývozních artiklů země. Zemědělci se věnují především kávovníku arabskému, v menší míře také robustě.
Velmi pečlivým výběrem kvalitních zrnek a volbou správného poměru obou sort dosahují výborných výsledků. Káva z Mexika se na světovém trhu pohybuje mezi nejlepšími.
Výroba rozpustné kávy není složitá. Celý proces je založen na fyzikálních zákonitostech, takže významně neovlivňuje chuť ani aroma kávy. A hlavně – neobohacuje ji o žádné zdraví škodlivé látky. Směs káv se nejprve upraží a uvaří jako při běžné přípravě. Roztok je varem redukován až na vysokoprocentní koncentrát, který výrobci vystaví mrazu. Při teplotě přibližně -40 °C z něj vzniknou ledové krystalky, které jsou sublimací zbaveny vody. Sypká káva pak už putuje na balicí linky.
Proces vymrazování se používá u káv dražších a kvalitnějších. Na rozdíl od druhé možnosti, jak vyrobit rozpustnou kávu – rozprašováním, je totiž jeho produktem káva s bohatou chutí a výrazným aroma.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























17. 1.
25. 3.
11. 8.
14. 6.
20. 8.
10. 6.
4. 6.
25. 5.
21. 2.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
