

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika!
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Chuť vanilky známe všichni. Představte si ji v objetí přirozeně nasládlé, jen velmi málo kyselé kávy, která navíc disponuje svěžími tóny ovoce. Když Francouzskou vanilku zalijete horkou vodou, získáte skutečně lahodný nápoj s plným, oblým tělem a pěknou jemnou cremou.
Původ kávy
Mexická káva patří k oblíbeným a žádaným sortám. Pro výrobu ochuceného instantního nápoje byla zvolena vyvážená kompozice arabiky a robusty. Plantáže jsou z naprosté většiny majetkem drobných farmářů.
Rozpustnou kávu lze vyrobit dvěma způsoby – vymrazováním nebo rozprašováním. My dáváme přednost prvnímu, protože jeho výsledkem je káva s bohatou chutí a plným aroma. Postup není technologicky náročný, zato trvá déle a je potřeba mu věnovat velkou péči. Kávová zrnka se upraží, extrahuje se z nich extrakt a ten je redukován na velmi silný koncentrát. V tomto okamžiku je káva pořád ještě tekutá. Koncentrát se nechá zmrazit na -40 °C, pak následuje sublimace. Při přímé změně pevného skupenství v plynné se vytvoří krystalky. Ty pak stačí zabalit a expedovat.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























16. 2.
24. 6.
16. 3.
11. 7.
17. 4.
26. 5.
19. 5.
13. 2.
6. 11.
26. 8.
1. 8.
2. 6.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

IRISH CREAM rozpustná káva

SMETANOVO - KARAMELOVÁ rozpustná káva
