MANU BLEND - kakaový prášek
Manu je vládce. Stvořitel a první muž. Alespoň v indické mytologii. Pro milovníky plantážního kakaa bude odteď i synonymem vysoké kvality, vynikající chuti a výborných vlastností. Speciální směs vybraných kakaových prášků obsahuje 10-12 procent kakaového másla. Najdete v ní vůni deštných pralesů i dotek žhavého slunce. Poznáte poctivou a těžkou práci farmářů. Vždyť „manus“ znamená „ruka“.
GLS | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) | Dodáme do 17. 12. 2019 | 49 Kč |
PPL private (ČR) | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 17. 12. 2019 | ZDARMA |
PPL Parcelshop | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |


Složení
100% KakaoChuť
Kakaový prášek Manu Blend poznáte podle středně hnědé barvy. Chuť je spíše jemnější a hladká. Prášek je vhodný pro přípravu nápojů, ale také na pečení.
Původ
O kakau toho víme poměrně dost. Lidé ho konzumují už několik tisíciletí, bylo podrobeno mnoha vědeckým výzkumům a poptávka po něm stále stoupá. Není proto divu, že kakao patří k velmi vyhledávaným potravinám. V roce 2010 činila celosvětová spotřeba 3,6 milionu tun kakaových bobů, přičemž existuje předpoklad, že produkce kakaa poroste tempem 2,2 procenta ročně.
Je tedy jisté, že o superpotravinu, jak je kakao také nazýváno, bude zájem neustále. Zvláště, půjde-li o surovinu vysoce jakostní. Proto jsme se rozhodli namíchat vlastní jedinečnou kakaovou směs. Manu Blend obsahuje čisté, 100procentně přírodní kakao.
Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) se pěstují v tropických oblastech s vlhkým a horkým podnebím. Vypadají podobně jako naše třešně. Ale pro potřeby sklizně kakaových lusků jsou udržovány ve výšce 3-8 metrů. Farmáři rozlišují 3 základní odrůdy kakaovníků: Forastero, Criollo a Trinitario. Jejich semena mají různý vzhled, chuť i vůni. Také požadavky na stanoviště kakaovníků jsou odlišné, včetně odolnosti vůči chorobám a hmyzu.
Stromy kvetou téměř celoročně, nejvíce květů mají ale dvakrát do roka. Protože je může opylovat jen speciální druh pakomára, přemění se v plod jen 1 ze 100 květů. Výsledkem jsou podlouhlé, podélně rýhované lusky žluté, červené až fialové barvy. Když je rolníci otevřou nožem, odhalí sladkou bílou dužinu s 20-40 semeny. Takzvané kakaové boby je potřeba vyjmout, nechat několik dní fermentovat a pak sušit, obvykle na přímém slunci.
Tím ale práce farmářů nekončí. Při sušení se musí boby velmi často prohrabávat, aby nezačaly plesnivět. Na některých plantážích se dočišťují tak, že po nich „tančí“ bosýma nohama místní ženy. Zbaví je suchých slupek, krásně naleští a údajně také ochrání před napadením chorobami.
Naprostá většina všech producentů kakaových bobů na světě jsou drobní zemědělci. Spojují se do družstev, která jim zaručují výhodnější výkupové ceny a starají se o jejich sociální zabezpečení. Jakmile jsou boby prodány na burze, putují do továren na výrobu kakaa. Nejprve je potřeba semena upražit, pak z nich vylisovat kakaovou hmotu a z ní oddělit kakaové máslo a sušinu – samotné kakao. Aby bylo ještě jemnější, mele se na kakaový prášek.
Kakao obsahuje skutečně velké množství antioxidantů, vitaminů a minerálních látek. Za zmínku stojí hořčík, železo, vápník i zinek nebo vitaminy A a E. Je prokázáno, že konzumace kvalitního kakaa zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní pohodu a může přispívat k prevenci kardiovaskulárních nemocí.
Kakaový prášek Manu Blend je vhodný pro vegetariány i vegany.
Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.










Energetická hodnota: | 1215 kJ / 300 kcal |
Tuky: | 10,5 g |
z toho nasycených: | 6,4 g |
Sacharidy: | 10,1 g |
z toho cukry: | 0,7 g |
Bílkoviny: | 22,5 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
