

Robusta Togo Grade1 - zrnková káva
Robusta z africké země Togo patří ke kávám gurmánským. Její kakaová chuť s velmi jemnou kyselinkou a čokoládovým aroma krásně doplní vaši oblíbenou arabiku. Ovšem pozor – tato robusta je výborná také samostatně. Zkuste ji připravit jako espresso, na filtru, nebo jako cold brew. Jde totiž o kávu naturálně zpracovanou a tedy sladce ovocnou.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Robusta Togo Grade 1 vyniká nádhernou kakaovou chutí, kterou korunuje hořce čokoládový aftertaste. Připravíte z ní nápoj kompaktní, kulatý, se skutečně nízkou aciditou. Protože jde o robustu, vzniklá crema bude vyšší a pevná.
Kávu doporučujeme připravit například na filtru i jako cold brew. Můžete ji přidat k vybrané plantážní arabice a vytvořit si tak vlastní jedinečnou espresso směs.
Původ kávy
Jestli jste doteď přesně nevěděli, kde hledat Togo, po přečtení popisu kávy Robusta Togo Grade 1 si rozšíříte obzory. Zemi nacházející se v západní Africe a sousedící s Ghanou, Burkina Faso a Beninem omývají vody Atlantského oceánu. Togo se rozkládá na více než 60 000 kilometrech, hlavním městem je Lomé, důležité obchodní centrum a přístav vyvážející řadu komodit z celého regionu. Správně se tento stát jmenuje Tonžská republika, jeho severní část pokrývá savana, na jihu dříve převládaly tropické deštné pralesy, které lidé proměnili v plantáže. Klima lze popsat jako tropické, s monzuny, horkým a vlhkým létem, které střídá suchá zima.
Region Plateaux leží na jihozápadě Toga a je známý náhorními plošinami a hornatým reliéfem. Nacházejí se v něm nejkrásnější lesy Toga s bohatou biologickou rozmanitostí. Tropické klima charakterizuje období dešťů - přichází dvakrát za rok: od března do července a od září do října. To farmářům umožňuje pěstovat nejen kakaovníky, ale i kávovníky.
Plantáže kávovníků stíní vysoké stromy, které je chrání před sluncem a zároveň keřům zajišťují dodávku živin, jako je dusík, fosfor, draslík a další. To samozřejmě příznivě ovlivňuje růst kávových keřů.
Togo produkuje a vývozcům prodává kávu netříděnou (francouzsky "tout venant"). Exportéři ji mají následně možnost roztřídit zrna podle velikosti a kvality, stejně jako podle různých vad, a to do tříd Grade 1, Grade 2 a Grade 3. Ročně se v Togu vyrobí kolem 7 000 tun kávy.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
- Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

ROBUSTA BRAZÍLIE CONILLION zrnková káva
