

Bílá čokoláda s lyofilizovanými malinami
Maliny jsou skvělé ve všech formách a kombinacích. Takže se vůbec nedivíme, že s bílou čokoládou vytvářejí dokonale harmonickou a velmi atraktivní chuť. Připravte si nápoj s malinovou bílou čokoládou, upečte muffiny plné malinovo-čokoládových kousků nebo si jednoduše pochutnejte na naprosto skvělých, sladkokyselých kostičkách.
Složení
Cukr, Sušené mléko, Kakaové máslo, Lyofilizované maliny 3%, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Aroma přírodníChuť
Bílá čokoláda s lyofilizovanými malinami je opravdu neodolatelná. Tato lahodná pochoutka spojuje kvalitní kakao s mrazem sušenými malinami, které dodávají čokoládě svěží a ovocnou chuť. Základem bílé čokolády je kakaové máslo s podílem 20 %, díky němuž má bohatou, krémovou texturu.
Z kostiček můžete připravit malinový nápoj, nebo je přidejte do muffinů, dortů a dalších sladkých pokrmů. Jejich malý a praktický tvar umožňuje snadné použití při tvorbě a zdobení různých kulinářských mistrovských děl.
Původ
Bílá čokoláda s lyofilizovanými malinami je výsledkem precizního procesu, který zahrnuje několik kroků. Než se dostaneme k samotnému spojení čokolády s malinami, pojďme se podívat na výrobu bílé čokolády. Od procesu, při kterém vzniká tradiční tmavá čokoláda, se totiž liší.
Nejprve je nezbytné získat kakaové boby z kakaovníků pěstovaných na plantážích Střední a Jižní Ameriky i Afriky. Tyto boby se pečlivě sklízejí, fermentují a suší. Poté následuje proces pražení, který uvolňuje přirozené chutě a aroma kakaových bobů. Pražené boby se následně rozemelou, čímž vznikne kakaová hmota, která obsahuje kakaové máslo a kakao.
Bílá čokoláda se vyrábí pouze z kakaového másla. To je zapotřebí smíchat se sušeným mlékem a cukrem. Přesné množství je pečlivě regulováno, aby se dosáhlo žádané sladké a krémové chuti bílé čokolády. Po smíchání následuje proces konšování, při kterém se čokoládová směs několik hodin zahřívá a míchá. Jeho cílem je dosáhnout hladké a jemné konzistence čokolády, zároveň pomáhá odstranit hořkost a rozvinout bohaté aroma.
A teď k samotnému spojení bílé čokolády s lyofilizovanými malinami. Lyofilizace je proces sušení mrazem, který se používá k zachování senzorických vlastností ovoce a také vitaminů a minerálních látek. Během lyofilizace přechází tekutina z ovoce z kapalného stavu přímo do plynného stavu pomocí sublimace. Pak už jen stačí přidat lyofilizované maliny do bílé čokolády a dokonalá kombinace sladkosti, kyselosti a jemnosti je na světě.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Kostičky čokolády můžete rozpustit v horkém mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je rozmíchat v kaši, nebo použít při výrobě dezertů.










Energetická hodnota: | 2181 kJ/521 kcal |
Tuky: | 26.8 |
z toho nasycených: | 16 |
Sacharidy: | 62.7 |
z toho cukry: | 60.2 |
Bílkoviny: | 7.2 |
Vláknina: | 0.1 |
Sůl: | 0.1 |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

Bílá čokoláda s lyofilizovanými borůvkami

Bílá čokoláda s lyofilizovanou maracujou
