

BRAZÍLIE POCOS DE CALDAS BIO - zrnková káva
Snad neexistuje země, ve které by měla káva tak výsadní postavení. Brazílie ji považuje za nápoj tradiční; kávu vám naservírují na pracovní schůzce, v restauraci i na pláži. Silnou, horkou a sladkou. Pokud ji však budete připravovat ze zrnek regionu Minas Gerais, vychutnejte si nápoj raději bez příkras. Zjistíte, jak doslova „barevná“ může káva být. Potěší vás tóny medu, čokolády, hroznů a květin.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnková káva Brazílie Pocos de Caldas Minas Gerais BIO patří k těm sladším, chuťově velmi bohatým. Je vyvážená a přesto v ní rozpoznáte řadu nuancí – od medu přes hroznové víno a exotické květy až po štiplavý cedr. To vše je jakoby přelito troškou mléka a posypáno hořkou čokoládou. Někteří degustátoři mluví o „působivě sypkém pocitu“, který doušek kávy v ústech zanechává.
Původ kávy
Pocos de Caldas je město ležící v regionu Minas Gerais, který se rozkládá na jihovýchodě Brazílie. Ten je sám o sobě větší než celé Španělsko a z geografického i kulturního pohledu se dělí do několika zón. V jihozápadní části byla roku 1872 založena obec Pocos de Caldas, dnes čítající kolem 166 tisíc obyvatel. Původní indiány Cataguases vyhnali zlatokopové. Po objevení horkých pramenů, které ve městě vyvěrají, se Pocos de Caldas stalo významným lázeňským městem navštěvovaným lidmi z celé země.
Mimo pramenů lákají turisty do oblasti také parky a zahrady, za návštěvu rozhodně stojí hora São Domingos poskytující úžasný výhled do okolní krajiny. Hlavní atraktivitou však zůstává voda, a to jak termální, tak z místních řek. Zásobuje nejen lázně, ale i četné fontány. S lázeňstvím souvisí výroba mýdla a mezinárodně proslavených produktů ze skla.
Podnebí charakterizují suché zimy a mírná léta. Zima s průměrnou teplotou 15 ˚C nastává od dubna do září, léto přichází v říjnu, a to s teplotou přibližně 21 ˚C. Průměrné roční srážky se pohybují kolem 1 430 mm.
Na kávovníky lze v regionu Minas Gerais narazit takřka všude. Některé plantáže se věnují pěstování kávy v režimu organického zemědělství, tedy bez využívání průmyslově vyráběných hnojiv a ošetřujících přípravků. Taková káva je na trhu velmi žádaná, její produkci podporují vládní i mezinárodní programy. Není divu, že se jí začíná věnovat čím dál více zemědělců.
Jedno z nejmodernějších zpracovatelských zařízení v regionu se nachází právě ve městě Pocos de Caldas. Hlavní sezona přichází mezi červnem a zářím, kdy se v Brazílii káva sklízí. Pro zpracování červených kávových bobulí se používá takzvaná mokrá metoda čili promývání. Ve velkých nádobách naplněných vodou jsou plody kávovníků mechanicky zbaveny slupky a části dužiny. Pak se nechávají (opět v kádích s vodou) pár dní fermentovat, díky čemuž se dužina zcela rozloží a uvolní kávová zrnka. Ta je nakonec potřeba sušit. Ještě než se káva dostane na trh, odpočívá po několik dní v jutových pytlech.
Brazílie produkuje přibližně třetinu veškeré kávy na světě. Plantáže zabírají rozlohu asi 27 000 km2 a nacházejí se především v jihovýchodních regionech jako Minas, Gerais, São Paulo a Paraná.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























21. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
