+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

GUATEMALA SHB BIO - zrnková káva

Kód: 1416
Hodnocení: velmi dobrá, 1 recenze

Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí. Příjemná nasládlost a kombinace čokolády, karamelu a zelených jablek jistě učaruje i vám.

Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
854 Kč /1000 g 85 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 26. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Guatemala
Odrůda
Odrůda:
Bourbon
Region
Region:
Mataquescuintla
Nadm. výška
Nadm. výška:
1800
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Ovoce
Zpracování
Zpracování:
Mokré
BIO
BIO:
Ano

Složení

Arabica BIO 100%

Crema a chuť kávy

Káva Guatemala SHB BIO potěší protřelé kávomilce i ty, kteří svého favorita teprve hledají. Její chuť je harmonická, libě sladká. Lze v ní rozpoznat mléčnou čokoládu, karamel a zelené jablko. Někdo může zaznamenat arašídy. Tato káva je výborná pro použití v aeropressu nebo frenchpressu, plně se rozvine i připravena v pákovém kávovaru.

Původ kávy

Ačkoli kávu v Guatemale pěstují teprve od poloviny 20. století, patří k tomu nejlepšímu, co si můžeme dopřát. Pro růst kávovníků má tato středoamerická země skvělé podmínky. Teplota se pohybuje mezi 16 a 32 °C, kávové plantáže se rozkládají v nadmořské výšce 500 až 5000 metrů. Od poloh kolem 1500 metrů musejí zemědělci sázet keře kávovníků tak, aby je chránili před studenými severními větry. Dlouhé a pomalé dozrávání kávových bobulí spolu s unikátním složením půd ale nese vynikající výsledky. Káva pěstovaná vysoko v horách je chuťově mimořádně zajímavá. Guatemalský region Mataquescuintla se na pěstování kávy začal orientovat v osmdesátých letech minulého století. Pěstování kávovníků se věnují téměř výhradně drobní rolníci a prakticky každá farma v horách produkuje ve větší Mataquescuintla ručně, a to od října do března. Plody, červené bobule připomínající třešně, je pak nutné probrat a zpracovat. K tomu farmáři používají takzvaný mokrý proces. Bobule nasypou do vody, kde je protlačí přes drticí plechy. Tak zbaví plody slupek a části dužiny. Následně je vysypou do takzvaných fermentačních nádrží. V nich se během několika dnů rozpustí i zbytky obalů a dužiny. Zelená kávová zrnka je nakonec potřeba usušit. Pokud tomu počasí přeje, pak na přímém slunci. Farmy pracují v režimu BIO, to znamená, že pěstují, sklízí, zpracovávají a balí kávu s ohledem k životnímu prostředí. Nepoužívají průmyslově vyráběná hnojiva ani postřiky.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

24. 9.

Hodnocení: velmi dobrá
na můj vkus kyselejší jinak velmi dobrá

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO CHIAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO CHIAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade

Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu zachovává biodiverzitu kopců v Chiapas a dává práci místním lidem. Jak tahle BIO káva chutná? Je sladká, plná, mírně meruňková. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
883 Kč /1000 g 88 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 26. 4. 2024

HONDURAS SHG EP BIO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HONDURAS SHG EP BIO - zrnková káva

Ručně tříděná, v BIO kvalitě. Zrna z tradičního kávového regionu patří do zlatého fondu světových káv. Vyznačují se čistou, jemnou a elegantní chutí s podmanivě ovocnou stopou. Ostatně, jihozápadní část Hondurasu se pěstování kávovníků věnuje dlouhá desetiletí. A díky ideálním přírodním podmínkám směle konkuruje zemím středoamerickým. Není tedy divu, že si káva z La Paz získává na trhu čím dál větší prostor a popularitu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
767 Kč /1000 g 77 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 26. 4. 2024

PERU  SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva

Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové chuti korunované kapkou citrusové šťávy, nízké aciditě a BIO kvalitě. Ochutnejte jednu z nejlepších peruánských káv! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
754 Kč /1000 g 75 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 26. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »