+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Kód: 990

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě.

Dodáme do středy, 24. 1. 2018
PPL private (ČR) Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Geis Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 24. 1. 2018 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 24. 1. 2018 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 24. 1. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Geis Point Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Odrůda
Odrůda:
Arriba Forastero
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 39%, Kakaové máslo, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Arriba Ekvádor. Lahodná mléčnost se fantasticky doplňuje s poctivým kakaem. Skvěle chutná rozpuštěná v horkém mléce nebo jako součást dezertů.

Původ

Abychom odhalili tajemství z úvodního textu, musíme prozradit, že ono „De rio arriba“, které pronesli někdy v 19. století směrem k výrobci čokolád z Evropy ekvádorští rolníci, znamená „Proti proudu řeky“. Přesně někde tam, na horním toku Guavas rostly a dodnes rostou kakaovníky, jejichž plody se řadí k nejkvalitnějším.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou ale známy mnohem déle, než z dob, kdy se tato historka údajně odehrála. Boby nebo taky fazole používali k přípravě nápojů a kaší lidé už před 5 tisíci lety. Ještě mnohem dříve, než se na pobřeží Ameriky vylodil Kryštof Kolumbus, patřilo kakao k významným komoditám Jiho a Středoameričanů. Používalo se jak ke konzumaci, tak coby platidlo. Do Evropy ho přivezli v 16. století Španělé. A kakao se stalo neuvěřitelně poptávanou pochutinou. Zajímavé ovšem je, že první tabulka čokolády spatřila světlo světa v Anglii až v roce 1847.

Na výrobu 1 kilogramu kvalitní čokolády je zapotřebí 300-600 kakaových bobů. V každém lusku, které na kakaovnících dozrávají prakticky celoročně, je možné najít 20-40 bobů. Snadno si tedy představíme, jak obrovské množství plodů je potřeba sklidit, aby se poptávka nasytila. Vždyť jen v České republice sníme za rok 6 kilo čokolády na osobu. A to je prý na tom Švýcarsko dvakrát lépe.

Pěstování kakaovníků a zpracování jejich bobů zaměstnává miliony farmářů. V Ekvádoru je zaštiťují družstva, která od drobných zemědělců vykupují kakaové boby a za odpovídající ceny a pod jednotnou značkou je prodávají na burze. Díky tomu mohou chudým ekvádorským rodinám pomáhat zajistit dostupnost sociálních služeb, zdravotnictví a vzdělávání.

Než se tak stane, musejí být kakaovníky sklizeny. Jde o práci fyzicky značně náročnou. Plody kakaovníků – velké žluté až červené lusky, je potřeba sebrat opatrně, aby se nenarušilo místo, ze kterého vyraší nový květ. Po rozseknutí lusku mačetou se z bílé sladké dužiny vyberou kakaové boby. Nechávají se 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Není neobvyklé, že k závěrečnému dočištění používají dělníci vlastní nohy – chůzí po suchých bobech rozložených na červeně zbarvené půdě je zbavují zbytků oschlé dužiny a údajně jim dodávají lesk a ochranu před plísní.

V továrnách jsou boby alkalizovány, praženy, drceny, mlety… až z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným smícháním za přidání například sušeného mléka a dalších ingrediencí je vyráběna čokoláda.

Čokoláda je nejen bezkonkurenční lahůdkou, obsahuje také celou řadu cenných látek. Na prvním místě je potřeba zmínit antioxidanty (je prokázáno, že je na ně ze všech potravin nejbohatší), minerály a vitaminy. Všeobecně se ví, že konzumace čokolády pomůže zlepšit náladu, podpoří schopnost zvládat stres a posílí tělo.

Čokoládové čočky Brazilie Arriba Ekvádor mléčné jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 399 kJ / 573 kcal
Tuky:39,1 g
z toho nasycených:23,5 g
Sacharidy:44,4 g
z toho cukry:43,3 g
Bílkoviny:9,1 g
Sůl:0,24 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


NUGÁTOVÁ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

NUGÁTOVÁ zrnková káva

Rozplyne se na jazyku, obalí nervy a zahřeje u srdce. Kdo? Přeci nugát! Další aromatizovaná káva udělá radost všem požitkářům a kavárenským povalečům. Ať už pro přípravu použijete džezvu, french press nebo moka konvičku, vždycky získáte lahodný medově-oříškovo-kávový nápoj. Nugát prostě umí. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 24. 1. 2018
Velká balení:
580 Kč s DPH
313 Kč s DPH
180 Kč s DPH
Malá balení:
95 Kč s DPH
59 Kč s DPH
Mletí:

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ rozpustná káva

Název této kávy si dobře zapamatujte. Budete ho totiž často používat: Už jsi měl čokomandle? Kde je moje čokomandlička? Mohu vám nabídnout nejlepší čokoládovo-mandlovou kávu v kraji? Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 24. 1. 2018
Velká balení:
643 Kč s DPH
344 Kč s DPH
197 Kč s DPH
Malá balení:
103 Kč s DPH
63 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um… Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
927 Kč s DPH
486 Kč s DPH
276 Kč s DPH
Malá balení:
140 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »