+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Kód: 990

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě.

Momentálně nedostupné
Česká pošta - Balík do ruky 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč
PPL private (ČR) 65 Kč
Geis 65 Kč
Zásilkovna 49 Kč
DHL - SLOVENSKO 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice ZDARMA
PPL Parcelshop 65 Kč
Geis Point 65 Kč
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Odrůda
Odrůda:
Arriba Forastero
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 39% , Kakaové máslo , Sušené plnotučné mléko , Sušené odstředěné mléko , Sojový lecitin , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Arriba Ekvádor. Lahodná mléčnost se fantasticky doplňuje s poctivým kakaem. Skvěle chutná rozpuštěná v horkém mléce nebo jako součást dezertů.

Původ

Abychom odhalili tajemství z úvodního textu, musíme prozradit, že ono „De rio arriba“, které pronesli někdy v 19. století směrem k výrobci čokolád z Evropy ekvádorští rolníci, znamená „Proti proudu řeky“. Přesně někde tam, na horním toku Guavas rostly a dodnes rostou kakaovníky, jejichž plody se řadí k nejkvalitnějším.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou ale známy mnohem déle, než z dob, kdy se tato historka údajně odehrála. Boby nebo taky fazole používali k přípravě nápojů a kaší lidé už před 5 tisíci lety. Ještě mnohem dříve, než se na pobřeží Ameriky vylodil Kryštof Kolumbus, patřilo kakao k významným komoditám Jiho a Středoameričanů. Používalo se jak ke konzumaci, tak coby platidlo. Do Evropy ho přivezli v 16. století Španělé. A kakao se stalo neuvěřitelně poptávanou pochutinou. Zajímavé ovšem je, že první tabulka čokolády spatřila světlo světa v Anglii až v roce 1847.

Na výrobu 1 kilogramu kvalitní čokolády je zapotřebí 300-600 kakaových bobů. V každém lusku, které na kakaovnících dozrávají prakticky celoročně, je možné najít 20-40 bobů. Snadno si tedy představíme, jak obrovské množství plodů je potřeba sklidit, aby se poptávka nasytila. Vždyť jen v České republice sníme za rok 6 kilo čokolády na osobu. A to je prý na tom Švýcarsko dvakrát lépe.

Pěstování kakaovníků a zpracování jejich bobů zaměstnává miliony farmářů. V Ekvádoru je zaštiťují družstva, která od drobných zemědělců vykupují kakaové boby a za odpovídající ceny a pod jednotnou značkou je prodávají na burze. Díky tomu mohou chudým ekvádorským rodinám pomáhat zajistit dostupnost sociálních služeb, zdravotnictví a vzdělávání.

Než se tak stane, musejí být kakaovníky sklizeny. Jde o práci fyzicky značně náročnou. Plody kakaovníků – velké žluté až červené lusky, je potřeba sebrat opatrně, aby se nenarušilo místo, ze kterého vyraší nový květ. Po rozseknutí lusku mačetou se z bílé sladké dužiny vyberou kakaové boby. Nechávají se 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Není neobvyklé, že k závěrečnému dočištění používají dělníci vlastní nohy – chůzí po suchých bobech rozložených na červeně zbarvené půdě je zbavují zbytků oschlé dužiny a údajně jim dodávají lesk a ochranu před plísní.

V továrnách jsou boby alkalizovány, praženy, drceny, mlety… až z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným smícháním za přidání například sušeného mléka a dalších ingrediencí je vyráběna čokoláda.

Čokoláda je nejen bezkonkurenční lahůdkou, obsahuje také celou řadu cenných látek. Na prvním místě je potřeba zmínit antioxidanty (je prokázáno, že je na ně ze všech potravin nejbohatší), minerály a vitaminy. Všeobecně se ví, že konzumace čokolády pomůže zlepšit náladu, podpoří schopnost zvládat stres a posílí tělo.

Čokoládové čočky Brazilie Arriba Ekvádor mléčné jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Balení kávy

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 399 kJ / 573 kcal
Tuky:39,1 g
z toho nasycených:23,5 g
Sacharidy:44,4 g
z toho cukry:43,3 g
Bílkoviny:9,1 g
Sůl:0,24 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové snídani nebo po svátečním obědě. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Velká balení:
580 Kč s DPH
313 Kč s DPH
180 Kč s DPH
Malá balení:
95 Kč s DPH
59 Kč s DPH
Mletí:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
782 Kč s DPH
414 Kč s DPH
236 Kč s DPH
Malá balení:
121 Kč s DPH
73 Kč s DPH

PERU ANDES zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU ANDES zrnková káva

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 23. 11. 2017
Velká balení:
592 Kč s DPH
319 Kč s DPH
184 Kč s DPH
Malá balení:
97 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »