+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Kód: 990

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guayas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě.

Velká balení:
Malá balení:
840 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 8. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Odrůda
Odrůda:
Arriba Forastero
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 39%, Kakaové máslo, Sušené plnotučné mléko, Sušené odstředěné mléko, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Arriba Ekvádor. Lahodná mléčnost se fantasticky doplňuje s poctivým kakaem. Skvěle chutná rozpuštěná v horkém mléce nebo jako součást dezertů.

Původ

Abychom odhalili tajemství z úvodního textu, musíme prozradit, že ono „De rio arriba“, které pronesli někdy v 19. století směrem k výrobci čokolád z Evropy ekvádorští rolníci, znamená „Proti proudu řeky“. Přesně někde tam, na horním toku Guayas rostly a dodnes rostou kakaovníky, jejichž plody se řadí k nejkvalitnějším.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou ale známy mnohem déle, než z dob, kdy se tato historka údajně odehrála. Boby nebo taky fazole používali k přípravě nápojů a kaší lidé už před 5 tisíci lety. Ještě mnohem dříve, než se na pobřeží Ameriky vylodil Kryštof Kolumbus, patřilo kakao k významným komoditám Jiho a Středoameričanů. Používalo se jak ke konzumaci, tak coby platidlo. Do Evropy ho přivezli v 16. století Španělé. A kakao se stalo neuvěřitelně poptávanou pochutinou. Zajímavé ovšem je, že první tabulka čokolády spatřila světlo světa v Anglii až v roce 1847.

Na výrobu 1 kilogramu kvalitní čokolády je zapotřebí 300-600 kakaových bobů. V každém lusku, které na kakaovnících dozrávají prakticky celoročně, je možné najít 20-40 bobů. Snadno si tedy představíme, jak obrovské množství plodů je potřeba sklidit, aby se poptávka nasytila. Vždyť jen v České republice sníme za rok 6 kilo čokolády na osobu. A to je prý na tom Švýcarsko dvakrát lépe.

Pěstování kakaovníků a zpracování jejich bobů zaměstnává miliony farmářů. V Ekvádoru je zaštiťují družstva, která od drobných zemědělců vykupují kakaové boby a za odpovídající ceny a pod jednotnou značkou je prodávají na burze. Díky tomu mohou chudým ekvádorským rodinám pomáhat zajistit dostupnost sociálních služeb, zdravotnictví a vzdělávání.

Než se tak stane, musejí být kakaovníky sklizeny. Jde o práci fyzicky značně náročnou. Plody kakaovníků – velké žluté až červené lusky, je potřeba sebrat opatrně, aby se nenarušilo místo, ze kterého vyraší nový květ. Po rozseknutí lusku mačetou se z bílé sladké dužiny vyberou kakaové boby. Nechávají se 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Není neobvyklé, že k závěrečnému dočištění používají dělníci vlastní nohy – chůzí po suchých bobech rozložených na červeně zbarvené půdě je zbavují zbytků oschlé dužiny a údajně jim dodávají lesk a ochranu před plísní.

V továrnách jsou boby alkalizovány, praženy, drceny, mlety… až z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným smícháním za přidání například sušeného mléka a dalších ingrediencí je vyráběna čokoláda.

Čokoláda je nejen bezkonkurenční lahůdkou, obsahuje také celou řadu cenných látek. Na prvním místě je potřeba zmínit antioxidanty (je prokázáno, že je na ně ze všech potravin nejbohatší), minerály a vitaminy. Všeobecně se ví, že konzumace čokolády pomůže zlepšit náladu, podpoří schopnost zvládat stres a posílí tělo.

Čokoládové čočky Brazilie Arriba Ekvádor mléčné jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 399 kJ / 573 kcal
Tuky: 39,1 g
z toho nasycených: 23,5 g
Sacharidy: 44,4 g
z toho cukry: 43,3 g
Bílkoviny: 9,1 g
Sůl: 0,24 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
816 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 8. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
678 Kč /1000 g 68 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 8. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
761 Kč /1000 g 76 Kč /100 g
Dodáme do středy, 4. 8. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »