+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Kód: 998

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce.

Velká balení:
Malá balení:
1 227 Kč /1000 g 123 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 22. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ghana
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ghana 42%, Kakaové máslo, Cukr, Sojový lecitin, Sušené plnotučné mléko, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Mléčné čokoládové čočky Ghana chutnají, jak jinak, sladce mléčně a lahodně. Na jazyku se doslova rozplývají. Cukru neobsahují mnoho, proto rozhodně „neškrábou v krku“ jako některé mléčné pochoutky.

Původ

Z oblasti západní Afriky pochází 70 procent světové produkce kakaa. Uvádí se, že v Ghaně, Pobřeží slonoviny, Kamerunu a Nigérii zaměstnává pěstování kakaovníků a zpracovávání jejich semen 1,5 milionu rodinných farem (z toho v Ghaně 800 tisíc). Pro většinu z nich ale bohužel příjmy z kakaa pokrývají jen nezbytné životní náklady.

Ghanská vláda věnuje podpoře zemědělců pozornost, a to prostřednictvím institucionální reformy. Tamní organizace Cocobod směřuje své úsilí nejen k marketingovým aktivitám a podpoře prodeje ghanského kakaa, ale poskytuje zemědělcům sazenice kakaovníků, financuje modernizaci silnic, podporuje výzkumy nemocí rostlin a klade důraz na rozšíření služeb. Naprostá většina ghanských pěstitelů kakaa pracuje na pozemcích o velikosti 3 hektary.

Kakaové boby byly do Ghany poprvé převezeny nizozemskými misionáři na začátku 19. století. O jejich šíření se zasadil Tetteh Quarshie, kovář z Akkry. Zřejmě díky němu je teď kakao páteří ghanské ekonomiky. „Cocoa is Ghana, Ghana is Cocoa“ - říkají Ghaňané.

Kakaovník pravý (Theobroma cocoa) je strom dorůstající 5-8 metrů. Kvete po celý rok a plodí velké lusky, které obsahují 20-30 semen. Právě kvůli nim jsou plody sklízeny. Rolníci je rozseknou a semena (boby) z nich vyjmou. Nechávají je několik dní fermentovat a pak sušit. V továrnách se boby praží, drtí, melou. Složitým postupem vznikne kakaová hmota, z níž je odděleno kakaové máslo a samotné kakao. K výrobě čokolády se používají obě suroviny plus samozřejmě mnoho dalších ingrediencí. Populární pochoutka bývá dostupná v mnoha verzích – jako tmavá, mléčná, bílá, bublinková, ledová nebo neslazená čokoláda.

Je všeobecně známo, že konzumace čokolády zlepšuje náladu a dodává energii. Důvodem je vysoký obsah zdravotně prospěšných látek v kakau. Máme na mysli zejména antioxidanty, vitaminy (D, B, A i E) a minerály (hořčík, sodík, draslík, zinek…). Jejich působení podporuje celkovou vitalitu, pomáhá v boji s vybranými neduhy a přispívá k pohodě konzumentů. Kakao je dnes řazeno na seznam takzvaných superpotravin, protože jeho výživová hodnota je nadprůměrná.

Čokoládové čočky Ghana origin mléčná jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 42 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 442 kJ / 584 kcal
Tuky: 40,6 g
z toho nasycených: 24,4 g
Sacharidy: 44,8 g
z toho cukry: 43,6 g
Bílkoviny: 7,7 g
Sůl: 0,16 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guayas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 029 Kč /1000 g 103 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 22. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 007 Kč /1000 g 101 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 22. 4. 2024

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Objevil ji Kolumbus, mluví se tam španělsky a kromě rumu a zázvoru vyváží do světa famózní kávu, kakao a čokoládu. Ano, Dominikánská republika je právem považována za perlu Karibiku. Pokud jde o zmíněné kakao, pak je důležité zmínit, že na jeho jedinečné chuti se podepisují pomerančovníky, třešně, avokáda i duby, pod nimiž kakaovníky rostou. Neúnavně a přepečlivě se o ně starají stovky drobných farmářů. Děkujeme! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
921 Kč /1000 g 92 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 22. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »