

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BIO PERU ORIGIN HOŘKÁ 80%
Peru a kakao, to je jako Francie a víno nebo Austrálie a klokani. V peruánských Andách rostou kakaovníky tisíce let. Odkdy přesně patřily kakaové boby, případně kakao do jídelníčku dávných Aztéků a Inků se můžeme pouze dohadovat. Jisté je, že čokoláda z Peru patří k nejžádanějším. Vyznačuje se vysokým podílem kakaové sušiny a podmanivou hořko-sladkou chutí.
Složení
Kakaová hmota Peru 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extraktChuť
Čokoládové čočky Peru origin hořká 80% svému názvu naprosto dostojí. Zmínka o zemi původu i obsahu kakaa dává tušit, že jde o čokoládu mimořádně kvalitní a chuťově exkluzivní.
Původ
Pokud jde o místo, kde se urodily kakaové boby, z nichž tato čokoláda vznikla, můžeme být velmi konkrétní. V srdci peruánského amazonského pralesa je pěstuje rodina Saavedra del Castillo. Jsou na své kakaovníky náležitě pyšní. Kdo jednou ochutnal čokoládu, která je z jejich plodů vyrobena, plně pěstitele z Alto El Sol chápe. Má velmi intenzivní a jedinečnou chuť. Každého milovníka poctivé čokolády musí potěšit.
První nápoj z kakaových bobů uvařili Mayové údajně někdy ve 4. století. Možný předchůdce peruánské čokolády byl hořký a trvalo ještě několik set let, než recept původních amerických obyvatel dorazil do Evropy. Mělo se tak stát kolem roku 1500 prostřednictvím španělských kolonizátorů.
Cestu tmavé pochoutky od Mayů do Evropy známe, jak je to ale s její výrobou? Nejde o nic snadného. Když jsou sklizeny plody kakaovníků pravých (Theobroma cacao), je potřeba z nich vyjmout kakaové boby. Asi 2 centimetry dlouhá semena musejí projít několikadenní fermentací, pak se suší a předpražují. Dalším krokem je rozemletí na kakaovou hmotu, ze které je lisováním odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Právě ten je pro výrobu čokolády stěžejní.
K prášku jsou podle druhu čokolády přidávány různé ingredience. Chybět nesmí kakaové máslo, cukr, někdy se dodává i vanilka a mléko. Vzniklá masa prochází procesem zušlechťování, je promíchávána, hnětena, konšována a temperována. Výsledkem je buď tabulka, čočky nebo čokoláda tvarovaná do forem.
Ačkoli je čokoláda obecně považována za pochoutku, které je lépe se vyhýbat, existuje řada důvodů, proč si kvalitní čokoládu přeci jen dopřát. Patří totiž k potravinám s nejkoncentrovanějším obsahem antioxidantů. Ty pomáhají tělu bojovat s přirozeným stárnutím a změnami DNA buněk. Mimo to vyvolává konzumace čokolády pocity radosti a pomáhá zlepšovat tělesnou i duševní výkonnost.
Čokoládové čočky Peru origin hořká 80% jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 80 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 331 kJ / 562 kcal |
Tuky: | 41,3 g |
z toho nasycených: | 26,4 g |
Sacharidy: | 33,8 g |
z toho cukry: | 30,1 g |
Vláknina: | 10,9 g |
Bílkoviny: | 8,4 g |
Sůl: | 0,01 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
