ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Objevil ji Kolumbus, mluví se tam španělsky a kromě rumu a zázvoru vyváží do světa famózní kávu, kakao a čokoládu. Ano, Dominikánská republika je právem považována za perlu Karibiku. Pokud jde o zmíněné kakao, pak je důležité zmínit, že na jeho jedinečné chuti se podepisují pomerančovníky, třešně, avokáda i duby, pod nimiž kakaovníky rostou. Neúnavně a přepečlivě se o ně starají stovky drobných farmářů. Děkujeme!
Složení
Kakaová hmota Los Bejucos Dominicana 46%, Kakaové máslo, Cukr, Sušené mléko, Extrakt z vanilkových luskůChuť
Čokoládové čočky Grand Cru Los Bejucos 46% mléčná Dominicana Origin jsou chuťově mimořádně zajímavé. Jak píšeme v úvodu, během zrání „natáhly“ vůně okolo rostoucích ovocných stromů a jiných dřevin, takže kromě úžasných mléčných tónů se připravte také na příjemnou ovocnou dochuť. Kromě ní v nápoji zaznamenáte i karamelovou a květinovou stopu.
Tyto čokoládové čočky se výborně hodí k rozpuštění v teplém kravském, sójovém, makovém, mandlovém nebo jiném mléce. Můžete je také s úspěchem rozmíchat ve snídaňové kaši, použít k přípravě dezertů nebo kombinovat s alkoholickými nápoji.
Původ
Znáte Dominikánskou republiku? Podívejte se na mapu, a bude vám jasné, že podobně nádherných míst je na světě jenom pár. Nejoblíbenější destinace Karibiku oplývá nekonečnými plážemi, rozmanitým přírodním bohatstvím a mimořádně milými obyvateli, kteří našince zahrnou kulturními i gastronomickými zážitky. Nejčastěji tam prý pijí třtinový rum. Kdo ho nepije, užívá si zázvorového čaje nebo kávových orgií. Ti ostatní noří nosy do luxusního kakaa.
Dominikánská republika leží na ostrově Hispaniola v souostroví Velké Antily. Vlhké tropické podnebí kávovníkům naprosto vyhovuje. Speciálně v provincii Duarte se mohou zemědělci spolehnout na úrodnou půdu a ideální střídání teplých suchých dnů s obdobími chladna a srážek. Severovýchod Dominikánské republiky je zkrátka pro kakaovníky jako stvořený. Není divu, že je region nesoucí jméno zakladatele státu – Juana Pablo Duarte – řazen mezi největší producenty organického kakaa na světě. Oplývá tisíci akry půdy určené k jeho pěstování. Získal si tím pověst „světového kakaového kapitálu“.
Čokoláda Grand Cru Los Bejucos 46% mléčná Dominicana Origin je vyrobena z kakaa jedné plantáže, proto je její chuť tak originální a komplexní. Kakaové boby pro její výrobu byly sklizeny v západní části Duarte, kde téměř 90 malých farem pěstuje kakaovníky odrůd Hispaniola a Criollo. Není bez zajímavosti, že do oblasti míří organizované turistické zájezdy, aby se návštěvníci země v rámci „kakaové turistické stezky“ seznámili se všemi kroky vedoucími k tabulce nejvybranější čokolády.
Podle statistik je Dominikánská republika největším světovým výrobcem a exportérem kakaa. V roce 2009 vyvezla více než 62 tisíc tun kakaa, zejména do USA a Evropy.
Kvalitu kakaových bobů pečlivě hlídají sami farmáři, dohled nad celkovou produkcí obstarávají družstva, která úrodu za příznivé ceny vykupují. Jakmile se boby dostanou do zpracovatelských závodů, musí být pomlety na kakaovou hmotu, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. V přísně střeženém poměru a za přidání dalších ingrediencí právě z nich vzniká složitým technologickým postupem čokoláda.
Ptáte-li se, proč si občas dopřát nápoj plný hřejivé čokoládové chuti, pak vězte, že kromě dobré nálady vám přinese také velkou porci antioxidantů, minerálních látek a vitaminy. Střídmá konzumace kvalitní čokolády prospívá jak imunitě, tak kognitivním funkcím mozku. Dodává potřebnou energii a podporuje chuť do duševních i tělesných aktivit.
Čokoládové čočky Grand Cru Los Bejucos 46% mléčná Dominicana Origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 46 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.
Energetická hodnota: | 2552 KJ / 590 |
Tuky: | 41,8 g |
z toho nasycených: | 25,3 g |
Sacharidy: | 41,6 g |
z toho cukry: | 40,2 g |
Bílkoviny: | 9,9 g |
23. 9.