+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%

Kód: 1236

Čokoláda byla donedávna pro obyvatele Ugandy malým zjevením. Natožpak čokoláda vlastní provenience. Už pár let je ale všechno jinak – místní pěstitelé kakaa a zpracovatelé kakaové hmoty se postarali o uvedení pravé ugandské čokolády na trh. Je výrazné chuti s lehkým dotekem koření, obsahuje plných 78 % kakaa a na jazyku se rozplývá neuvěřitelně dlouho. Zamíchejte si ji do mléka, přidejte do dezertů.

Velká balení:
Malá balení:
779 Kč /1000 g 78 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Uganda
Nadm. výška
Nadm. výška:
900m
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda s kořením

Složení

Kakaová hmota Uganda 78%, Kakaové máslo, Cukr

Chuť

Čokoládové čočky Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% mají chuť skutečně výraznou, kakaovou, poznamenanou exotickým kořením. Lehká hořkost dodává čokoládě na atraktivitě a dlouhá dochuť vyvolává touhu po dalším doušku čokoládového nápoje.

Tyto čokoládové čočky se výborně hodí k rozpuštění v teplém kravském, sójovém, makovém, mandlovém nebo jiném mléce. Můžete je také s úspěchem rozmíchat ve snídaňové kaši, použít k přípravě dezertů nebo kombinovat s alkoholickými nápoji.

 

Původ

Ugandu najde cestovatel ve východní části Afriky. Obvykle ji turisté navštěvují kvůli Viktoriinu jezeru, druhému největšímu jezeru v Africe, a úchvatné, stále ještě divoké přírodě. Dnešní prezidentskou republiku označil v roce 1908 W. Churchill za perlu Afriky. A dodnes platí, že na tak krásné národní parky a přátelské lidi, jakými se Uganda může pyšnit, natrefí turisté jen zřídkakdy.

Na úplném západě Ugandy leží Bundibugyo – oblast s nadmořskou výškou 900 metrů hraničící s Demokratickou republikou Kongo. Počet obyvatel se pohybuje kolem 160 tisíc a řada z nich věnuje své úsilí pěstování kakaovníků. Bundibugyo je největším producentem kakaa v Ugandě.

„Z našeho odhodlání a zkušeností se rodí jen dobrá čokoláda,“ píše na svých stránkách společnost, která v Ugandě dohlíží na výrobu, bezpečnost i dodavatelsko-odběratelské vztahy všech, kdo se na místní produkci čokolády podílejí. Podobně jako v Latinské Americe zavedla v Ugandě nejnovější technologie a umožňuje tak rolníkům kultivovat a zpracovávat sklizeň jedinečných kakaových bobů. Čokoláda z Ugandy se může směle rovnat špičkovým výrobkům mnohem větších producentů.

Velmi zjednodušeně se čokoláda vyrábí tak, že ze sklizených kakaových bobů vyjmou farmáři semena (boby), několik dní je fermentují a pak usuší. V továrně jsou boby upraženy, podrceny a namlety. Značně složitou technologií vznikne kakaová hmota, ze které se strojově odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Aby vznikla čokoláda, je nutné k oběma surovinám v různých poměrech přidat několik dalších ingrediencí a pomocí emulgace, hnětení, šlehání, temperování a chlazení vyrobit finální produkt.

Až si budete čokoládu Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% dopřávat, nezapomeňte, že jde sice o pochoutku kalorickou, nicméně bohatou na zdraví prospěšné antioxidanty, vitaminy i minerální látky. Díky nim přináší konzumace čokolády dobrou náladu, vyšší odolnost vůči infekcím a dostatek energie pro každodenní pracovní i sportovní vytížení.

Čokoládové čočky Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 78 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 354 kJ / 568 kcal
Tuky: 41,8 g
z toho nasycených: 25,1 g
Sacharidy: 30,8 g
z toho cukry: 21 g
Bílkoviny: 10,9 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
995 Kč /1000 g 100 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
835 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 2. 10. 2020

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »