+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78%

Kód: 1236

Čokoláda byla donedávna pro obyvatele Ugandy malým zjevením. Natožpak čokoláda vlastní provenience. Už pár let je ale všechno jinak – místní pěstitelé kakaa a zpracovatelé kakaové hmoty se postarali o uvedení pravé ugandské čokolády na trh. Je výrazné chuti s lehkým dotekem koření, obsahuje plných 78 % kakaa a na jazyku se rozplývá neuvěřitelně dlouho. Zamíchejte si ji do mléka, přidejte do dezertů.

Velká balení:
Malá balení:
779 Kč /1000 g 78 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Uganda
Nadm. výška
Nadm. výška:
900m
Chuť
Chuť:
Koření, Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Uganda 78%, Kakaové máslo, Cukr

Chuť

Čokoládové čočky Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% mají chuť skutečně výraznou, kakaovou, poznamenanou exotickým kořením. Lehká hořkost dodává čokoládě na atraktivitě a dlouhá dochuť vyvolává touhu po dalším doušku čokoládového nápoje.

Tyto čokoládové čočky se výborně hodí k rozpuštění v teplém kravském, sójovém, makovém, mandlovém nebo jiném mléce. Můžete je také s úspěchem rozmíchat ve snídaňové kaši, použít k přípravě dezertů nebo kombinovat s alkoholickými nápoji.

 

Původ

Ugandu najde cestovatel ve východní části Afriky. Obvykle ji turisté navštěvují kvůli Viktoriinu jezeru, druhému největšímu jezeru v Africe, a úchvatné, stále ještě divoké přírodě. Dnešní prezidentskou republiku označil v roce 1908 W. Churchill za perlu Afriky. A dodnes platí, že na tak krásné národní parky a přátelské lidi, jakými se Uganda může pyšnit, natrefí turisté jen zřídkakdy.

Na úplném západě Ugandy leží Bundibugyo – oblast s nadmořskou výškou 900 metrů hraničící s Demokratickou republikou Kongo. Počet obyvatel se pohybuje kolem 160 tisíc a řada z nich věnuje své úsilí pěstování kakaovníků. Bundibugyo je největším producentem kakaa v Ugandě.

„Z našeho odhodlání a zkušeností se rodí jen dobrá čokoláda,“ píše na svých stránkách společnost, která v Ugandě dohlíží na výrobu, bezpečnost i dodavatelsko-odběratelské vztahy všech, kdo se na místní produkci čokolády podílejí. Podobně jako v Latinské Americe zavedla v Ugandě nejnovější technologie a umožňuje tak rolníkům kultivovat a zpracovávat sklizeň jedinečných kakaových bobů. Čokoláda z Ugandy se může směle rovnat špičkovým výrobkům mnohem větších producentů.

Velmi zjednodušeně se čokoláda vyrábí tak, že ze sklizených kakaových bobů vyjmou farmáři semena (boby), několik dní je fermentují a pak usuší. V továrně jsou boby upraženy, podrceny a namlety. Značně složitou technologií vznikne kakaová hmota, ze které se strojově odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Aby vznikla čokoláda, je nutné k oběma surovinám v různých poměrech přidat několik dalších ingrediencí a pomocí emulgace, hnětení, šlehání, temperování a chlazení vyrobit finální produkt.

Až si budete čokoládu Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% dopřávat, nezapomeňte, že jde sice o pochoutku kalorickou, nicméně bohatou na zdraví prospěšné antioxidanty, vitaminy i minerální látky. Díky nim přináší konzumace čokolády dobrou náladu, vyšší odolnost vůči infekcím a dostatek energie pro každodenní pracovní i sportovní vytížení.

Čokoládové čočky Grand Cru UGANDA Bundibugyo 78% jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 78 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 354 kJ / 568 kcal
Tuky: 41,8 g
z toho nasycených: 25,1 g
Sacharidy: 30,8 g
z toho cukry: 21 g
Bílkoviny: 10,9 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

První pevnou čokoládovou tyčinku vyrobila v roce 1847 společnost JS Fry & Sons. A sláva té tmavé sladké radosti se začala hvězd dotýkat. Přidejte k ní koření, oříšky nebo ovoce, pochutnávejte si ráno, v poledne nebo večer… Čokoláda vás nikdy nezklame. O té z Ekvádoru to můžeme říct s čistým svědomím. Skoro 80 procent kakaa z ekvádorských stromů dá vašim dnům jas a kouzlo. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 001 Kč /1000 g 100 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
835 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
471 Kč /1000 g 47 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021

Prohlíželi jste


GINKGO BILOBA - prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

GINKGO BILOBA - prášek

Velká balení:
Malá balení:
1 166 Kč /1000 g 117 Kč /100 g
Čerstvý čaj dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »