+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY JAVA ORIGIN MLÉČNÁ 34%

Kód: 1148
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Chcete si udělat hezké ráno? Voňavé, klidné, sladké? Není nic snadnějšího. Ohřejte hrnek mléka, klidně sójového, makového nebo mandlového, a vhoďte do něj pár čokoládových čoček. Pokud vyberete ty z jávského kakaa, dočkáte se nápoje oblažujícího tělo i mysl. Ostrov plný sopek a budhistických chrámů vyváží do světa čokoládu doslova excelentní. Takovou, která rozjasní každý den.

Velká balení:
Malá balení:
921 Kč /1000 g 92 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 30. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Java/Indonésie
Region
Region:
Pangadaran
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Java 32%, Kakaové máslo, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Aroma přírodní vanilkové

Chuť

Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Java. Její barva je světlá s orientální vůní. V chuti naleznete tóny vanilky s karamelem.

Původ

Na Jávu je prý nejlepší vyrazit mezi únorem a listopadem. Prší méně a turistů také ubývá. Jeden z nejlidnatějších ostrovů světa nabízí přírodní krásy všeho druhu. Dosud činné sopky, tajemnou džungli, sirná jezera, úchvatné pláže a národní parky. Navštěvovány jsou také mnohé chrámy, ptačí trhy nebo botanické zahrady.

Jeden z ostrovů Indonésie ale neproslul pouze jako vyhledávaná destinace cestovatelů. Jáva je světoznámá i díky produkci vynikajícího kakaa. Patří k nejdůležitějším vývozním artiklům země a v posledních 25 letech zaznamenává masivní růst. Podle odborníků je způsoben přibýváním drobných zemědělců, kteří kakaovníky začínají pěstovat. V současné době má Indonésie zhruba 1,5 milionu hektarů kakaovníkových plantáží. V letech 2015/2016 vyrobili indonéští zpracovatelé kakaových bobů 350 tisíc tun kakaa.

Pěstování a zejména sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) je fyzicky značně náročná práce. Neméně úsilí je pak potřeba vyvinout při výrobě kakaa a následně čokolády.

Kakaovníky jsou stálezelené stromy pocházející z Jižní Ameriky. Dnes se pěstují v tropickém pásu takřka celého světa. Stromy se sklízejí několikrát ročně. Dávají velké žluté oválné plody, které pod houževnatou slupkou ukrývají obvykle pět komůrek s přibližně dvoucentimetrovými semeny. Kakaové boby byly v Jižní Americe za dob Aztéků tak vzácné, že sloužily coby platidlo.

Ještě než se kakaové boby promění na kakaový prášek, nechávají je rolníci několik dní fermentovat, pak je musí usušit a předpražit. Teprve potom může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby rozemlety a lisovány. Tím vznikne kakaové máslo a kakaový prášek. Právě tyto dvě ingredience jsou zásadní pro výrobu čokolády. Přidávají se k nim vanilka, sušené mléko, cukr a další složky. Hmotu je nutné promíchávat, hníst, konšovat, temperovat… Tak dlouho, dokud nevznikne delikátní mléčná čokoláda.

Čokoládové čočky Java origin mléčná 34 % jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 34 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 395 kJ / 575 kcal
Tuky: 38,4 g
z toho nasycených: 23,7 g
Sacharidy: 49,1g
z toho cukry: 48,5 g
Bílkoviny: 7,9 g
Sůl: 0,38 g
Pomozte ostatním při výběru:

10. 1.

Hodnocení: vynikající
Výborná čokoláda, úplně se rozplývá na jazyku. Moje děti ji milují:)

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
530 Kč /1000 g 53 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 30. 4. 2024

BRAZÍLIE MINAS SWISS WATER DECAF- zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE MINAS SWISS WATER DECAF- zrnková káva

Brazilskou kávu jste už jistě ochutnali. Možná byla i z tradičního regionu Sul de Minas. Co takhle dát si ji tentokrát bez kofeinu? Šetrná švýcarská metoda zbavila kávu populárního alkaloidu, ale ponechala jí přirozeně skvostnou chuť i aroma. Váš šálek bude plný čokolády a ořechů, sladký, vyvážený a voňavý. Můžete si ho dopřát, kolikrát jen budete chtít. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
831 Kč /1000 g 83 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 30. 4. 2024

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
861 Kč /1000 g 86 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 30. 4. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »