

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY JAVA ORIGIN MLÉČNÁ 34%
Chcete si udělat hezké ráno? Voňavé, klidné, sladké? Není nic snadnějšího. Ohřejte hrnek mléka, klidně sójového, makového nebo mandlového, a vhoďte do něj pár čokoládových čoček. Pokud vyberete ty z jávského kakaa, dočkáte se nápoje oblažujícího tělo i mysl. Ostrov plný sopek a budhistických chrámů vyváží do světa čokoládu doslova excelentní. Takovou, která rozjasní každý den.
Složení
Kakaová hmota Java 32%, Kakaové máslo, Cukr, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Aroma přírodní vanilkovéChuť
Vynikající chuťový zážitek čeká na každého, kdo se rozhodne pro mléčnou čokoládu Java. Její barva je světlá s orientální vůní. V chuti naleznete tóny vanilky s karamelem.
Původ
Na Jávu je prý nejlepší vyrazit mezi únorem a listopadem. Prší méně a turistů také ubývá. Jeden z nejlidnatějších ostrovů světa nabízí přírodní krásy všeho druhu. Dosud činné sopky, tajemnou džungli, sirná jezera, úchvatné pláže a národní parky. Navštěvovány jsou také mnohé chrámy, ptačí trhy nebo botanické zahrady.
Jeden z ostrovů Indonésie ale neproslul pouze jako vyhledávaná destinace cestovatelů. Jáva je světoznámá i díky produkci vynikajícího kakaa. Patří k nejdůležitějším vývozním artiklům země a v posledních 25 letech zaznamenává masivní růst. Podle odborníků je způsoben přibýváním drobných zemědělců, kteří kakaovníky začínají pěstovat. V současné době má Indonésie zhruba 1,5 milionu hektarů kakaovníkových plantáží. V letech 2015/2016 vyrobili indonéští zpracovatelé kakaových bobů 350 tisíc tun kakaa.
Pěstování a zejména sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) je fyzicky značně náročná práce. Neméně úsilí je pak potřeba vyvinout při výrobě kakaa a následně čokolády.
Kakaovníky jsou stálezelené stromy pocházející z Jižní Ameriky. Dnes se pěstují v tropickém pásu takřka celého světa. Stromy se sklízejí několikrát ročně. Dávají velké žluté oválné plody, které pod houževnatou slupkou ukrývají obvykle pět komůrek s přibližně dvoucentimetrovými semeny. Kakaové boby byly v Jižní Americe za dob Aztéků tak vzácné, že sloužily coby platidlo.
Ještě než se kakaové boby promění na kakaový prášek, nechávají je rolníci několik dní fermentovat, pak je musí usušit a předpražit. Teprve potom může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby rozemlety a lisovány. Tím vznikne kakaové máslo a kakaový prášek. Právě tyto dvě ingredience jsou zásadní pro výrobu čokolády. Přidávají se k nim vanilka, sušené mléko, cukr a další složky. Hmotu je nutné promíchávat, hníst, konšovat, temperovat… Tak dlouho, dokud nevznikne delikátní mléčná čokoláda.
Čokoládové čočky Java origin mléčná 34 % jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 34 % kakaové sušiny.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech či fondue.










Energetická hodnota: | 2 395 kJ / 575 kcal |
Tuky: | 38,4 g |
z toho nasycených: | 23,7 g |
Sacharidy: | 49,1g |
z toho cukry: | 48,5 g |
Bílkoviny: | 7,9 g |
Sůl: | 0,38 g |
10. 1.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
