

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY NUGÁT 32%
Žádný recept na poctivý nugát se neobejde bez čokolády, ořechů a másla. Přesně tyhle ingredience obsahují čokoládové čočky Nugát vyrobené podle tradiční italské receptury, která zvláště oříšky nešetří. Luxusní varianta čokolády vhodné k přípravě nápojů, cukrovinek nebo dezertů vám učaruje na první ochutnání. Díky kvalitním surovinám, pečlivé přípravě, správnému skladování a balení s láskou ke všemu dobrému.
Složení
Cukr, Lískooříšková pasta 24%, Kakaové máslo, Kakaová hmota, Sojový lecitin, Aroma přírodní vanilkovéChuť
Čokoládové čočky Nugát chutnají po oříšcích, jakostním jihoamerickém kakau a kvalitním másle. Celková kompozice působí harmonicky, vyváženě, jemně a přirozeně.
Čočky se hodí k rozpuštění v mléce (kravském, sójovém, makovém, mandlovém…), můžete je použít při výrobě dezertů a podobně.
Původ
Ze semen kakaovníků, které vyrostly v Peru a Ekvádoru, byly vyrobeny čokoládové čočky mimořádných kvalit. Ostatně jihoamerická produkce patří k nejvyhledávanějším na světě. Kakaové boby tam dozrávají za ideálních podmínek, mezi nimiž nesmí chybět polostín, vysoká vlhkost, vysoká teplota a kvalitní půda. Zapomenout samozřejmě nemůžeme na neustálou péči farmářů: plantážím a sklizni se věnují po generace.
Dlouho předtím, než vám čokoládové čočky Nugát navážíme a zabalíme, vyrazí dělníci na plantáže kakaovníků. Protože kýžená semena se ukrývají ve velkých a tvrdých plodech (bobulích) stálezelených stromů, musejí k jejich získání použít několik nástrojů a dost vlastní síly. Jakmile ze sladké dužiny boby vyjmou, očistí je a ponechají několik dní fermentovat. Přirozený proces oxidace enzymů se postará o změnu barvy bobů (z bílé na hnědou) a zvýraznění kakaového aroma. Takto připravená sklizeň putuje do zpracovatelských závodů.
Teprve tady se z přírodní suroviny stává dobrota na celém světě populární. Boby je potřeba pomlít a ze vzniklého meziproduktu oddělit kakaovou hmotu a kakaové máslo. Z kakaové hmoty se dalším složitým postupem vyrábějí čokolády mléčné a hořké, z kakaového másla pak čokoláda bílá. Jak už jste se asi dovtípili, bílá čokoláda není tak úplně čokoládou. Odborníci ji považují za cukrovinku, protože neobsahuje kakaovou hmotu, tím pádem ani tein a theobromin, na které je klasická čokoláda velmi bohatá.
To ale neznamená, že by bílá čokoláda byla méněcennější! Její spotřeba neustále roste, odhaduje se dokonce, že každý rok o celá 2 procenta. K dostání jsou bílé čokolády v prémiové kvalitě. A podle odborníků bude právě poptávka po vysoce jakostní bílé čokoládě určujícím trendem celého trhu v příštích letech. Začínají se objevovat bílé čokolády bezlepkové, veganské, organické...
Evropané znají bílou čokoládu od roku 1936, současné normy stanovují obsah jednotlivých složek takto: nejméně 20 procent kakaového másla, 14 procent mléčné sušiny a 3,5 procenta mléčného tuku. Při koupi bílé čokolády doporučujeme sledovat uvedené parametry. Abyste si pochutnávali jen na produktech kvalitních.
Bílá čokoláda může obsahovat látky vyvolávající alergie, opatrní by měli být lidé citliví skořápkové plody, sójové boby (sóju) a výrobky z nich.
Tuto čokoládu skladujte při teplotě 12-20 °C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2498 Kj/600 kcal |
Tuky: | 42,1 g |
z toho nasycených: | 16,4 g |
Sacharidy: | 47,8 g |
z toho cukry: | 44,1 g |
Vláknina: | 4 g |
Bílkoviny: | 5,6 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
