+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kód: 999
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí.

Momentálně nedostupné
GLS 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 65 Kč
Zásilkovna 49 Kč
DPD private 65 Kč
Velká balení:
692 Kč s DPH
371 Kč s DPH
211 Kč s DPH
Malá balení:
110 Kč s DPH
67 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Chuť

Kakao Extra Brut obsahuje pouze minimum cukru, proto je skutečně hořké a kakaové. Sytě tmavě červená barva dodá nápojům i dezertům atraktivní tóny. Kakao chutná sametově hladce a oble.

Původ

Největší producenty kakaových bobů najdeme v Africe. Není překvapením, že většina ze světových dodavatelů kakaa sídlí v oblastech s teplým a vlhkým klima. Přesně to totiž kakaovníkům pravým (Theobroma cacao) vyhovuje.

Celých 30 procent kakaa na globálním trhu pochází z Pobřeží Slonoviny. Díky němu proudí do země 2/3 všech příjmů. Přesto žijí tamní farmáři ve velice nuzných podmínkách a mnoho z nich skutečnou čokoládu nikdy neochutnalo. Mezi další státy, které jsou významnými dodavateli kakaa, patří Ghana, Nigérie, Kamerun, Brazílie, Ekvádor, Mexiko, Peru a Dominikánská republika.

Je dobré také vědět, že 90 procent kakaovníků je pěstováno na malých rodinných farmách, pouhých 5 procent kakaa pochází z velkých plantáží.

Kakaovníky si můžeme představit přibližně jako naše třesně. Pocházejí z tropické Ameriky a podle archeologů je lidé znali a jejich semena užívali už 1400-1110 let př. n. l. V přírodě dosahují tyto stálezelené stromy výšky 5-8 metrů. Na plantážích bývají udržovány nižší. Kvetou téměř celoročně. Plodem jsou protáhlé, asi 30centimetrové bobule s mírně hrbolatým a podélně brázděným povrchem. Mohou být žluté, oranžové nebo červené. Uvnitř každé bobule lze v bílé dužině najít asi 40 semen – kakaových bobů.

Sklizeň plodů je značně fyzicky náročná. Ze stromů se musí odstraňovat opatrně, protože na jejich místě kakaovník znovu vykvete. Po rozseknutí mačetou vyjmou rolníci semena a sladkou dužinu v některých případech zpracují na nápoj. Semena nechávají několik dnů fermentovat, pak je suší – nejčastěji na přímém slunci.

Cesta k temně hnědému prášku omamné vůně je ale ještě poměrně dlouhá cesta. Suché kakaové boby je potřeba upražit a rozdrtit. Následně jsou odstraňovány slupky a klíčky, které v nich zůstaly. Drť putuje na kakaové mlýny, kde z ní vznikne kakaová hmota. Z ní se lisuje kakaové máslo. Sušina, která zůstane, je pomleta na velmi jemný prášek – kakao. I to ale obsahuje část kakaového másla. Podle předpisů ho musí být více než 20 procent.

Kakao takzvaného holandského typu je ještě alkalizováno. To znamená, že se jeho chuť i barva zvýrazní regulátory kyselosti. Kakao je pak jemnější a méně kyselé. Kakaový prášek Extra Brut byl vyroben přesně takto.

Je prokázáno, že konzumace kakaa vyvolává libé pocity a přináší radost a dobrou náladu. Obsahuje totiž antioxidanty a minerální látky jako hořčík, draslík nebo železo.

Kakaový prášek Extra Brut je vhodný pro vegetariány i vegany. Obsahuje 22 - 24% kakaového másla.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1 605 kJ / 384 kcal
Tuky:23 g
z toho nasycených:13,8 g
Sacharidy:8,8 g
z toho cukry:0,4 g
Bílkoviny:18,9 g
Sůl:0,04 g
Pomozte ostatním při výběru:

27. 4.

Hodnocení: vynikající
Dobrý den, chci Vám moc poděkovat za rychlé vyřízení mé objednávky. Vše včera dorazilo v naprostém pořádku. Nejenže máte úžasnou kávu, bez které si už nedokážeme nikdo z rodiny představit ráno, ale dnes ráno jsem vařila z Vašeho kakaa čokoládu a musím zkonstatovat, že to byl opět úžasný chuťový prožitek. Čokoládičku vařím ne z mléka, ale z vody, kakaem nešetřím. V zimních měsících přidávám špetičku kayenského pepře, vše chvilinku povařím. Sladím tmavým javorovým sirupem a pro pocit péče o zdraví přidávám do šálku ještě lžičku panenského kokosového oleje. Dnes ráno jsme se po čokooládě z Vašeho kakaa všichni "olizovali". Přeji krásný den a srdečně zdravím
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 13. 4. 2020
Velká balení:
670 Kč s DPH
359 Kč s DPH
205 Kč s DPH
Malá balení:
107 Kč s DPH
65 Kč s DPH
Mletí:

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Dodáme do pondělí, 13. 4. 2020
Velká balení:
665 Kč s DPH
357 Kč s DPH
204 Kč s DPH
Malá balení:
106 Kč s DPH
65 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
536 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
89 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »