+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kód: 999
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Chuť

Kakao Extra Brut obsahuje pouze minimum cukru, proto je skutečně hořké a kakaové. Sytě tmavě červená barva dodá nápojům i dezertům atraktivní tóny. Kakao chutná sametově hladce a oble.

Původ

Největší producenty kakaových bobů najdeme v Africe. Není překvapením, že většina ze světových dodavatelů kakaa sídlí v oblastech s teplým a vlhkým klima. Přesně to totiž kakaovníkům pravým (Theobroma cacao) vyhovuje.

Celých 30 procent kakaa na globálním trhu pochází z Pobřeží Slonoviny. Díky němu proudí do země 2/3 všech příjmů. Přesto žijí tamní farmáři ve velice nuzných podmínkách a mnoho z nich skutečnou čokoládu nikdy neochutnalo. Mezi další státy, které jsou významnými dodavateli kakaa, patří Ghana, Nigérie, Kamerun, Brazílie, Ekvádor, Mexiko, Peru a Dominikánská republika.

Je dobré také vědět, že 90 procent kakaovníků je pěstováno na malých rodinných farmách, pouhých 5 procent kakaa pochází z velkých plantáží.

Kakaovníky si můžeme představit přibližně jako naše třesně. Pocházejí z tropické Ameriky a podle archeologů je lidé znali a jejich semena užívali už 1400-1110 let př. n. l. V přírodě dosahují tyto stálezelené stromy výšky 5-8 metrů. Na plantážích bývají udržovány nižší. Kvetou téměř celoročně. Plodem jsou protáhlé, asi 30centimetrové bobule s mírně hrbolatým a podélně brázděným povrchem. Mohou být žluté, oranžové nebo červené. Uvnitř každé bobule lze v bílé dužině najít asi 40 semen – kakaových bobů.

Sklizeň plodů je značně fyzicky náročná. Ze stromů se musí odstraňovat opatrně, protože na jejich místě kakaovník znovu vykvete. Po rozseknutí mačetou vyjmou rolníci semena a sladkou dužinu v některých případech zpracují na nápoj. Semena nechávají několik dnů fermentovat, pak je suší – nejčastěji na přímém slunci.

Cesta k temně hnědému prášku omamné vůně je ale ještě poměrně dlouhá cesta. Suché kakaové boby je potřeba upražit a rozdrtit. Následně jsou odstraňovány slupky a klíčky, které v nich zůstaly. Drť putuje na kakaové mlýny, kde z ní vznikne kakaová hmota. Z ní se lisuje kakaové máslo. Sušina, která zůstane, je pomleta na velmi jemný prášek – kakao. I to ale obsahuje část kakaového másla. Podle předpisů ho musí být více než 20 procent.

Kakao takzvaného holandského typu je ještě alkalizováno. To znamená, že se jeho chuť i barva zvýrazní regulátory kyselosti. Kakao je pak jemnější a méně kyselé. Kakaový prášek Extra Brut byl vyroben přesně takto.

Je prokázáno, že konzumace kakaa vyvolává libé pocity a přináší radost a dobrou náladu. Obsahuje totiž antioxidanty a minerální látky jako hořčík, draslík nebo železo.

Kakaový prášek Extra Brut je vhodný pro vegetariány i vegany. Obsahuje 22 - 24% kakaového másla.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1 605 kJ / 384 kcal
Tuky: 23 g
z toho nasycených: 13,8 g
Sacharidy: 8,8 g
z toho cukry: 0,4 g
Bílkoviny: 18,9 g
Sůl: 0,04 g
Pomozte ostatním při výběru:

27. 4.

Hodnocení: vynikající
Dobrý den, chci Vám moc poděkovat za rychlé vyřízení mé objednávky. Vše včera dorazilo v naprostém pořádku. Nejenže máte úžasnou kávu, bez které si už nedokážeme nikdo z rodiny představit ráno, ale dnes ráno jsem vařila z Vašeho kakaa čokoládu a musím zkonstatovat, že to byl opět úžasný chuťový prožitek. Čokoládičku vařím ne z mléka, ale z vody, kakaem nešetřím. V zimních měsících přidávám špetičku kayenského pepře, vše chvilinku povařím. Sladím tmavým javorovým sirupem a pro pocit péče o zdraví přidávám do šálku ještě lžičku panenského kokosového oleje. Dnes ráno jsme se po čokooládě z Vašeho kakaa všichni "olizovali". Přeji krásný den a srdečně zdravím

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »