+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

Kód: 1265

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu.

Velká balení:
Malá balení:
733 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Výrazně kakaová, Kakao

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Ekvádor 22/24 vyniká prvotřídní a mimořádně intenzivní chutí. Pro použití v nápojích nebo dezertech ho tedy stačí opravdu málo. Dodá jim tu tolik populární sladkohořkou chuť a něžnou, hřejivou vůni.

Původ

Ekvádor sice produkuje pouhá 4 procenta kakaa na světě, nicméně z něj pochází téměř tři čtvrtiny kakaa nejvyšší kvality. To znamená, že naprostá většina ekvádorské sklizně dosahuje špičkových parametrů a z trhů velmi rychle mizí. Ekvádorské kakao používají pro výrobu své čokolády přední světové koncerny.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou především v oblastech Mania, Los Rios a El Oro. Jsou to stálezelené stromy, které lidé za účelem sklizně pěstují zřejmě od 5. století. Kakaovníky dorůstají 5-8 metrů, mají tmavě zelené, dlouhé listy a kvetou přímo na kmeni. Plodem kakaovníku je protáhlá žlutá bobule s podélnými brázdami. Uvnitř ukrývá 4-14 semen, kakaových bobů.

Sklizeň kakaovníků není vůbec snadná. Je k ní zapotřebí ostré mačety a značné síly. Kakaové boby se zpracovávají fermentací, po jejím ukončení jsou sušeny na přímém slunci. Před odesláním na trh boby rolníci ještě předpraží. Teprve pak se mohou rozemlít a lisovat. Ze vzniklé hmoty je odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Obě suroviny jsou dále používány k výrobě čokolády.

O kakau se dobře ví, že obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty, které pomáhají organismu vyrovnat se například s vysokým krevním tlakem, rizikem srdečních příhod i sníženým elánem a pocity radosti.

Kakaový prášek Ekvádor 22/24 je vhodný pro vegetariány i vegany. Obsahuje 22-24 procent kakaového másla. Nenacházejí se v něm žádné alergeny, pokud není pro některé osoby alergenem právě kakao.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1739 kJ / 419 kcal
Tuky: 23 g
z toho nasycených: 14 g
Sacharidy: 18 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 27 g
Bílkoviny: 21,5 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAO EXTRA BRUT  (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

Kakaový prášek Extra Brut je skutečně originální záležitostí. Směs vyrobenou z nejkvalitnějšího kakaa ocení čokoholici, cukrářky i mámy malých dětí. Těm prvním bude zárukou vynikající chuti, druhým poskytne prostor pro nekonečnou kreativitu a třetím pomůže s večerním uspávacím rituálem. Poctivé kakao se zkrátka nikdy neztratí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
691 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
573 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 6. 10. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »