+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

Kód: 1265

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu.

Velká balení:
Malá balení:
706 Kč /1000 g 71 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 25. 1. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Výrazně kakaová

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Ekvádor 22/24 vyniká prvotřídní a mimořádně intenzivní chutí. Pro použití v nápojích nebo dezertech ho tedy stačí opravdu málo. Dodá jim tu tolik populární sladkohořkou chuť a něžnou, hřejivou vůni.

Původ

Ekvádor sice produkuje pouhá 4 procenta kakaa na světě, nicméně z něj pochází téměř tři čtvrtiny kakaa nejvyšší kvality. To znamená, že naprostá většina ekvádorské sklizně dosahuje špičkových parametrů a z trhů velmi rychle mizí. Ekvádorské kakao používají pro výrobu své čokolády přední světové koncerny.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou především v oblastech Mania, Los Rios a El Oro. Jsou to stálezelené stromy, které lidé za účelem sklizně pěstují zřejmě od 5. století. Kakaovníky dorůstají 5-8 metrů, mají tmavě zelené, dlouhé listy a kvetou přímo na kmeni. Plodem kakaovníku je protáhlá žlutá bobule s podélnými brázdami. Uvnitř ukrývá 4-14 semen, kakaových bobů.

Sklizeň kakaovníků není vůbec snadná. Je k ní zapotřebí ostré mačety a značné síly. Kakaové boby se zpracovávají fermentací, po jejím ukončení jsou sušeny na přímém slunci. Před odesláním na trh boby rolníci ještě předpraží. Teprve pak se mohou rozemlít a lisovat. Ze vzniklé hmoty je odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Obě suroviny jsou dále používány k výrobě čokolády.

O kakau se dobře ví, že obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty, které pomáhají organismu vyrovnat se například s vysokým krevním tlakem, rizikem srdečních příhod i sníženým elánem a pocity radosti.

Kakaový prášek Ekvádor 22/24 je vhodný pro vegetariány i vegany. Obsahuje 22-24 procent kakaového másla. Nenacházejí se v něm žádné alergeny, pokud není pro některé osoby alergenem právě kakao.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1739 kJ / 419 kcal
Tuky: 23 g
z toho nasycených: 14 g
Sacharidy: 18 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 27 g
Bílkoviny: 21,5 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
665 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 25. 1. 2021

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
536 Kč /1000 g 54 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 25. 1. 2021

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK PANAMA (20/22)

S kakaem obchodovali obyvatelé Panamy už za dob španělské kolonizace, komerčně začali kakaovníky pěstovat kolem roku 1920. Tradiční národy používaly boby při rituálech, jako kosmetický přípravek i k léčbě. Jak je to dnes? Země ležící na pomezí Střední a Jižní Ameriky sklidí za rok přibližně 900 tun kakaových bobů. Panamské kakao roste ve stínu pralesů a čokoláda z něj vyrobená si získává vynikající pověst. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
552 Kč /1000 g 55 Kč /100 g
Dodáme do pondělí, 25. 1. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »