

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)
V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu.
Složení
100% KakaoChuť
Kakaový prášek Ekvádor 22/24 vyniká prvotřídní a mimořádně intenzivní chutí. Pro použití v nápojích nebo dezertech ho tedy stačí opravdu málo. Dodá jim tu tolik populární sladkohořkou chuť a něžnou, hřejivou vůni.
Původ
Ekvádor sice produkuje pouhá 4 procenta kakaa na světě, nicméně z něj pochází téměř tři čtvrtiny kakaa nejvyšší kvality. To znamená, že naprostá většina ekvádorské sklizně dosahuje špičkových parametrů a z trhů velmi rychle mizí. Ekvádorské kakao používají pro výrobu své čokolády přední světové koncerny.
Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou především v oblastech Mania, Los Rios a El Oro. Jsou to stálezelené stromy, které lidé za účelem sklizně pěstují zřejmě od 5. století. Kakaovníky dorůstají 5-8 metrů, mají tmavě zelené, dlouhé listy a kvetou přímo na kmeni. Plodem kakaovníku je protáhlá žlutá bobule s podélnými brázdami. Uvnitř ukrývá 4-14 semen, kakaových bobů.
Sklizeň kakaovníků není vůbec snadná. Je k ní zapotřebí ostré mačety a značné síly. Kakaové boby se zpracovávají fermentací, po jejím ukončení jsou sušeny na přímém slunci. Před odesláním na trh boby rolníci ještě předpraží. Teprve pak se mohou rozemlít a lisovat. Ze vzniklé hmoty je odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Obě suroviny jsou dále používány k výrobě čokolády.
O kakau se dobře ví, že obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty, které pomáhají organismu vyrovnat se například s vysokým krevním tlakem, rizikem srdečních příhod i sníženým elánem a pocity radosti.
Kakaový prášek Ekvádor 22/24 je vhodný pro vegetariány i vegany. Obsahuje 22-24 procent kakaového másla. Nenacházejí se v něm žádné alergeny, pokud není pro některé osoby alergenem právě kakao.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se hodí taktéž na pečení.










Energetická hodnota: | 1739 kJ / 419 kcal |
Tuky: | 23 g |
z toho nasycených: | 14 g |
Sacharidy: | 18 g |
z toho cukry: | 0,5 g |
Vláknina: | 27 g |
Bílkoviny: | 21,5 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KAKAO EXTRA BRUT (22/24) - kakaový prášek

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
