

DOMINICANA BARAHONA AA - zrnková káva
S trochou nadsázky můžeme říct, že kdyby Piráti z Karibiku pili kávu, musela by to být tahle. Pravdou ale je, že Dominikánská republika kávovníky pěstuje až od roku 1720, kdy zlatá éra udatných mořských vlků pomalu končila. Škoda, protože arabika z regionu Barahona je kompozice dokonalé, chutě lahodné a vůně ohromující. Káva skutečných tropů v sobě nezapře ovoce, čokoládu ani ořechy. Pirátům by chutnala. Vám bude jistě taky.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Dominicana Barahona AA vyniká nejen velkými a stejnoměrnými zrnky, ale zejména bohatým chuťovým profilem, ve kterém rozpoznáte pomeranče, čokoládu, mandle, ořechy i med. Aroma udávají charakter květiny a koření. Mírně kyselá arabika chutná výborně jako překapávaná nebo připravená v aeropressu. Má jemnou, soudržnou cremu
Původ kávy
Barahona je region známý také jako Santa Cruz de Barahona, leží na jihu Dominikánské republiky. Jde o jednu z nejvýznamnějších oblastí země, cíl turistů a místo, kde pěstují proslulou kávu. Dá se říci, že teploty se drží celoročně na stejné úrovni. V lednu tam naměří průměrně 24,8 °C, v červenci 28 °C. Od května do června a od září do října přicházejí vydatnější srážky. Vysoká poloha kávových plantáží spolu se skvělými klimatickými podmínkami dávají tamním rolníkům možnost pěstovat kávu skutečně výjimečné chuti. Ne nadarmo je Barahona považována za jednu ze špičkových gurmánských káv.
Dominikánská republika vyváží ročně pouhých 20 procent své celkové produkce (která činí přibližně 25 tisíc tun), a to především kvůli vysoké domácí spotřebě. Nejpěstovanější odrůdou je Typica, sklizeň kávovníků se obvykle uskutečňuje mezi říjnem a červnem a většina farem obhospodařuje kávovníky na plantážích do 8 akrů. Kromě Barahony jsou kávovníky pěstovány také v oblastech Bani, Cibao, Ocoa, Neyba a Valdesia. Dominikánci se produkci kávy věnují od roku 1720, v současné době většinou ekologicky a ve stínu borovic, makadamií a guavy.
Plody kávovníků se na farmách zpracovávají takzvaným mokrým způsobem. To znamená, že zralé kávové třešně vysypou dělníci do nádrží s vodou, protlačí je drticími plechy a zbaví tak slupek. Pak je v kvasných nádobách nechávají fermentovat a nakonec suší buď v sušárnách, nebo na slunci.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























4. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
