

El Salvador SHG EP Santa Ana Miravalle H1 - zrnková káva světle pražená
Proč vyzkoušet kávu light roast? Protože má bohatý chuťový profil zachovávající původní tóny a aroma kávových zrn. Je jemná, sladší, v případě El Salvador SHG EP Santa Ana Miravalle H1 atraktivně karamelová. Bude fantastická, když ji připravíte na filtru, rozhodně vás nezklame ani z moka konvičky nebo jako svěží, komplexní espresso.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Světle pražená zrnková káva El Salvador SHG EP Santa Ana Miravalle H1 vás potěší kulatou, nasládlou chutí se zřetelnými tóny karamelu. Je lehká, harmonická, aciditu lze popsat jako střední.
Původ kávy
Ještě než se dostaneme k původu kávy El Salvador SHG EP Santa Ana Miravalle H1, zaměřme se na to, jak jsme ji upražili.
Takzvané ligt roast pražení je speciální způsob, jehož výsledkem jsou zrna světle hnědé barvy a velmi přirozené chuti. Pro skvělý výsledek je zapotřebí vybrat jen kvalitní zelená kávová zrna, pražicí stroj předehřát na správnou teplotu a kávu pražit relativně krátce. Jakmile zrna dosáhnou požadovaného stupně pražení, pražič je rychle ochladí, aby zabránil dalšímu pražení.
Světle pražená káva si uchovává původní chuť i aroma, má mírně vyšší obsah kofeinu a nižší obsah tuků. Je oblíbená mezi milovníky alternativních metod přípravy na filtru, v chemexu nebo aeropresu, díky kterým lépe vyniknou jemné chuťové nuance.
El Salvador je mezi kávomilci známý vysoce kvalitní speciální kávou. Farmáři ji pěstují především v sopečných pohořích, jako jsou Apaneca-Ilamatepec, Alotepec-Metapan a Tecapa-Chinameca. Tyto oblasti se nacházejí v nadmořských výškách 500-2 300 metrů, což kávovníkům poskytuje optimální podmínky. Bohatá sopečná půda je totiž velmi úrodná, takže kávová zrna charakterizuje výrazná, harmonická chuť.
Pro El Salvador jsou typické odrůdy Bourbon, Pacas a Pacamara. Bourbon je známý sladkou a vyváženou chutí s jemnou kyselostí. Pacas, přirozená mutace Bourbonu, nabízí podobné vlastnosti. Pacamara, hybrid Pacas a Maragogipe, je ceněna pro komplexní chutě a větší velikost zrn. Obecně je salvadorská káva proslavená vyváženým a jemným chuťovým profilem. Typicky zahrnuje čokoládu, karamel, citrusy a tropické ovoce.
Ještě zmiňme, že celá řada kávových farem v Salvadoru se zavazuje k udržitelným zemědělským postupům, používá organické pěstování, techniky stínového pěstování a organický kompost. Produkce kávy je významnou součástí ekonomiky Salvadoru od poloviny 19. století. Navzdory celé řadě výzev, mezi které patřila občanská válka (1979-1992) a epidemie kávové rzi, se průmysl zaměřil na kvalitu místo kvantity. Dnes je salvadorská káva vysoce ceněna na trhu speciálních káv a často získává uznání v soutěžích jako Cup of Excellence.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Namelte kávu na filtr (hrubé mletí).
- Do filtru V60 dejte 1g kávy na 14 ml vody.
- Kávu zalijte krouživými pohyby vodou o teplotě přibližně 93°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOLUMBIE EXCELSO MEDELIN EP FANCY zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH - zrnková káva
