

FRAPPE ČOKOLÁDA - rozpustná káva
Čokoláááda… Jak ji máte nejraději? My v kávě. Za otestování rozhodně stojí rozpustná, lyofilizací vyrobená Frappe Čokoláda. Najdete v ní chuť poctivé mexické kávy korunovanou delikátní čokoládou. Připravte si mléko, kostky ledu a šejkr. Lepší letní osvěžení těžko najdete. Nebo kávu podávejte jako horké cappuccino. Třeba se skořicí nebo hřebíčkem.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Sušené mléko, Aroma přírodníCrema a chuť
Rozpustná káva Frappe Čokoláda patří k těm, po kterých se vždycky jen zapráší. Kombinace chuti kvalitní kávy a dobré čokolády oblibuje většina kávomilců. Protože je tato lyofilizovaná dobrota postavena na arabice a robustě z Mexika, očekávat můžete jemnou nasládlost a příjemné tóny citrusů.
Původ kávy
Mexická káva je proslavená nasládlou chutí, ve které jsou zvýrazněny stopy citrusů, vanilky a jasmínu. Proto patří k mimořádně oblíbeným a ve světě značně poptávaným. Není tedy divu, že v Mexiku rostou kávovníky na více než 700 tisících hektarech, z nichž většina se nachází na úpatí hor nebo rovnou v horách. Mexiko je devátým největším světovým producentem kávy.
Proč věnujeme právě Mexiku tolik prostoru? Protože bez jeho kávového zrna by neexistovala ani lyofilizovaná káva Frappe Čokoláda. Sklizeň právě z tamních plantáží je využívána pro výrobu kvalitní rozpustné kávy. Její „vynález“ se připisuje mnoha mužům. Už v roce 1881 si kávu rozpustnou ve vodě nechal patentovat Francouz A. Allais. Po něm tak učinili Novozélanďan i Japonec pracující v Chicagu. Nejvíce se ale o propagaci a šíření instantní kávy zasloužila firma Nescafe. Technologii výroby doladila a kávu na trh uvedla v roce 1938.
Rozpustná káva se v zásadě vyrábí dvěma způsoby – sprejováním v horkém vzduchu a lyofilizací v mrazu. Nám je bližší lyofilizace, protože v kávě uchovává všechny jemné aromatické nuance, pro které si tmavý a voňavý nápoj tak rádi dopřáváme.
Ještě než k lyofilizaci dojde, je potřeba zelenou kávu správně upražit a pomlít. Pak z ní přichystat silný a hustý kávový extrakt. Teprve ten putuje do lyofilizátoru (sušičky), kde při extrémně nízkém tlaku a teplotě kolem -40 ˚C setrvá několik hodin. Během čistě fyzikálního procesu se koncentrát zbaví vody, a to sublimací (přechod pevného skupenství v plynné). Takto vyrobená rozpustná káva má vzhled drobných krystalků s hladkými, lesklými ploškami.
Lyofilizace se používá kromě konzervace potravin také v kosmetickém průmyslu nebo archeologii.
Kávu stačí zalít horkou vodou, nebo z ní můžete připravit ledové frappé.
Tuto rozpustnou kávu by neměli konzumovat lidé s alergií na mléko. Výrobek zároveň můžeobsahovat stopy lepku, sezamu, sóji, arašídů a dalších ořechů.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Nasypejte do šejkru 2 čajové lžičky rozpustné kávy Frappe Čokoláda,
- přilijte 200 ml studeného mléka,
- přidejte pár kostek ledu,
- dobře protřepejte a hned podávejte.

























Energetická hodnota: | 108 kcal |
Tuky: | 5,4 g |
z toho nasycených: | 3,4 g |
Sacharidy: | 7,9 g |
z toho cukry: | 7,6 g |
Bílkoviny: | 5,3 g |
Sůl: | 2,08 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRAPPE TOFFEE - rozpustná káva

FRAPPE MOCCA LATTE - rozpustná káva
