

SMETANOVÁ zrnková káva
Kdo touží po něžném objetí, sametovém pohlazení a labužnickém zážitku, přidá si do šálku kvalitní jihoamerické kávy trochu sladké smetany. Kdo hledá něco skutečně extra, koupí si kávu rovnou se smetanovou příchutí. Příjemná stoprocentní arabika z dílny našeho mistra pražiče patří do Top ten. Kupte si rovnou velké balení!
Složení
Arabica 100%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Smetanová zrnková káva je mimořádně lahodná a jemná. Protože jde o aromatizovanou peruánskou arabiku, poznáme v ní typickou nasládlost, delikátní plnost a sametovou harmonii. Oblíbené tóny jihoamerické plantážní kávy smetanová příchuť dokonale doplňuje. Crema je jemná, ale hustá, kompaktní a elastická.
Původ kávy
Velehory, které se táhnou přes celou Jižní Ameriku, nejsou jen oblastí sněhu a ledu. Na jejich úbočích pěstují drobní farmáři kromě fazolí a brambor také kávu. Malá políčka ve vysokých Andách jsou těžko přístupná, proto se k nim jakákoli hnojiva a ošetřující postřiky dají dopravit velmi těžko. Zemědělci jsou navíc skutečně chudí, průmyslově vyráběné preparáty bývají nad jejich finanční možnosti. Z toho důvodu je vysokohorská káva z Peru považována za organickou, ačkoli žádný certifikát farmáři nezískávají.
Kávovníky odrůdy Typica nevynikají velkou výnosností, jejich plody se ale těší mimořádné oblibě. Zrnková káva z regionu Puno je řazena mezi nejkvalitnější kávy světa. Sklizeň probíhá v podstatě celoročně, podle toho, jak dozrávají kávové třešně. Do 24 hodin po natrhání musejí být zpracovány. Pro peruánskou kávu je typické takzvané promývání. Na kilogram kávy se spotřebuje 130-150 litrů vody. Kávové bobule se do ní nasypou a protlačí speciálními plechy, které je zbaví dužiny. Zrnka se pak ve vodě asi 36 hodin fermentují. Sušení probíhá na slunci, nebo v sušárnách.
K aromatizování zrnkové kávy přistupuje pražič těsně před pražením. Zelená zrnka postříká nosným olejem a pak citlivě upraží. Aroma tak pronikne celým zrnkem a vydrží v něm skutečně dlouho.
Příprava aromatizované kávy v automatickém kávovaru
Pokud hodláte použít aromatizovanou kávu k přípravě nápoje v automatickém kávovaru se zásobníkem, doporučujeme se v návodu na použití kávovaru ujistit, že je to možné. V případě, že výrobce přístroje o aromatizované kávě žádné informace neuvádí, držte se prosím následujících doporučení. Přírodní aroma, kterým je tato káva ochucena, může při delším kontaktu reagovat s plasty v násypníku a způsobit jejich zbělání.
Stejné pravidlo je vhodné dodržet také pro mletí aromatizované kávy v mlýncích (ručních i elektrických). |
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























25. 1.
2. 9.
6. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VANILKOVÁ zrnková káva

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ zrnková káva
