GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO - zrnková káva
Jak asi chutná Nejlepší káva roku? My jsme to vyzkoušeli a můžeme říct, že božsky! Galapagos SC 18 z ostrova San Cristobal je podle nás jedna z úplně nejlepších plantážních káv vůbec. Její intenzivní aroma a vynikající rovnováha těla a kyselosti z ní dělá našeho velkého favorita. Objevte i vy chuť sladkého karamelu s dotekem limetky.
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Tuto kávu nelze popsat jinak, než slovem nádherná. Má neobyčejné aroma, kulatou a vyváženou chuť a krásnou, hladkou cremu. Co víc můžeme od kávy chtít. V jejím podtónu lehce vypozorujete karamelovou nasládlost říznutou kapičkou limetky a citronu. Najdete také vrstvy voňavého tabáku a kůže.
Původ kávy
Galapágy jsou souostrovím ve východní části Tichého oceánu, asi 1000 kilometrů od pobřeží Ekvádoru. Prosluly zejména prehistoricky vypadajícími ještěry, obřími želvami a tučňáky. My si k výčtu rarit Ekvádoru připočtěme ještě kávu. Je skutečně unikátní.
Stoprocentní galapážskou arabiku formuje mimořádně příznivé podnebí a vulkanická půda. Káva je pěstována bez průmyslových hnojiv, protože celé Galapágy jsou unikátní přírodní oblastí chráněnou přísnými normami.
Bobule kávovníků (Coffea arabica) se sbírají velmi pečlivě a výhradně ručně. V celém Ekvádoru jsou zpracovávány mokrou i suchou technikou. V případě ostrova San Cristobal však dávají farmáři přednost technologii produkující kvalitnější zrna – mokrému postupu neboli promývání. Bobule připomínající třešně se nasypou do vody a spolu s ní se protlačují drticími plechy. Ty odstraní dužinu a vyloupnou z každého plodu dvě kávová zrnka. V kvasných nádobách pak káva fermentuje. Nakonec je tříděna a sušena. Nejprve na slunci, poté se dosušuje strojově.
Z plantáží přivážíme kávu zásadně zelenou. Pražení je záležitostí jednak místních zvyklostí (jinak se praží káva v Evropě a jinak třeba v USA), a také by mělo těsně předcházet konzumaci. Jen čerstvě pražená káva poskytne očekávaný delikátní zážitek.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Namelte kávu na hrubost vhodnou pro zvolenou přípravu kávy.
- Na 1 kávu použijte nejméně 1,5 až 2 čajové lžičky (cca 7 g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě přibližně 95 °C.
19. 8.
13. 9.
29. 9.
10. 9.
2. 9.
31. 8.
21. 8.
10. 11.
16. 7.