

PAPUA NOVA GUINEA (PNG) Sigri Estate zrnková káva
Polonazí domorodci, nebezpeční krokodýli a bublající sopky? Ano, i taková je Papua Nová Guinea. My vám z ní přivážíme ochutnávku o poznání lákavější. Káva, která vyrostla ve vyhlášeném regionu Eastern Highlands, je stejně jako rovníková země pikantní a voňavá. Na pěstování vysoce jakostní arabiky se zaměřují malé rodinné plantáže.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Vyrovnaná velikost zrn, jemná chuť s kulatým tělem a střední aciditou – taková je poměrně mladá káva z Papui Nové Guineje. Maximálně příjemně podtóny ovoce a koření z ní dělají unikátní produkt. Káva je upražena tak, aby vynikly její aromatické přednosti. Cremu můžeme popsat jako celistvou, středně hustou, světlou.
Původ kávy
Keře kávovníků (Coffea arabica) jsou na Papui Nové Guineji novinkou. Poprvé se začaly sázet až kolem roku 1950. Plantážníci, malí rodinní zemědělci, se zaměřují jak na arabiku, tak robustu. Pole zakládají nejčastěji v hlubokých lesích, na mýtinách, které jsou nepřístupné strojům. Proto lze místní kávu považovat za produkt organického zemědělství – žádná průmyslově vyráběná hnojiva ani ošetřující přípravky se ke kávovníkům zaručeně nedostanou. Také proto, že jsou finančně náročné.
Sběr plodů kávovníků je stoprocentně ruční. Aby byla zajištěna vysoká kvalita sklizně, zavedla tamní vláda standardy kvality kávy. Nejméně jakostní zrna tak úplně zmizela z trhu a káva z Papui Nové Guineje strmě šplhá po žebříčku popularity mezi špičky světových káv.
Sklizené kávové bobule jsou zpracovávány takzvaným promýváním. Celé plody se nasypou do nádrží s vodou (z hladiny jsou sebrány nekvalitní bobule, ostatní klesnou ke dnu). Protlačením přes speciální plechy se zbaví dužiny a části obalů. Následuje fermentace a sušení. Nakonec jsou kávová zrnka podrobena kontrole, vytříděna a balena do jutových pytlů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























22. 9.
29. 9.
8. 9.
22. 7.
17. 7.
22. 6.
18. 5.
17. 3.
27. 2.
27. 2.
25. 2.
29. 1.
6. 11.
25. 2.
16. 9.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KEŇA AA SUPERSTAR zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
