+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - CHILI

Kód: 1328

Ten, kdo holduje chilli, je veselé mysli a pevného zdraví. Papričky pálivé chuti jsou tak populární, že se jimi koření nejen maso a omáčky, ale také nejrůznější sladké dobroty. Horká čokoláda je jednou z nich. Kombinace chuti jakostního kakaa a štiplavého chilli provokuje k dalšímu doušku. Prohřeje tělo až po konečky prstů a vyčaruje blažený úsměv na tváři. Neobvyklý nápoj se jistě stane i vašim oblíbencem.

Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
GLS Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 3. 1. 2020 65 Kč
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) Dodáme do 3. 1. 2020 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 3. 1. 2020 ZDARMA
Velká balení:
552 Kč s DPH
300 Kč s DPH
173 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Pikantní, sladká
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Aroma přírodní

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma chilli jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbeného koření.

Původ

O Dominikánské republice a Paraguayi jste už určitě slyšeli. Možná víte, že jsou to země krásné, plné přírodních pozoruhodností. Méně se ale mluví o jejich zemědělské produkci. Ta je kromě jiných plodin také zdrojem vynikajícího kakaa a skvělé cukrové třtiny. Třetí ingredience, která je v této horké čokoládě zastoupena, se jmenuje přírodní aroma. Obsahuje přírodní aromatické látky získané přímo z chilli. Žádná syntetika, žádné pálení žáhy nebo nepříjemné pachutě.

Kakao z Dominikánské republiky je označováno jako jedno z nejkvalitnějších a nejchutnějších na světě. Jeho produkce zaměstnává 40 tisíc zemědělců, nepřímo až 350 tisíc lidí. Těm všem záleží na prosperitě kakaového průmyslu, jenž v posledních letech podporuje i tamní vláda a Národní kakaová

komise (National Cocoa Commission). Dominikánská republika vyrábí kakao převážně organické, s jemnou chutí. Ročně exportuje přibližně 70 tisíc tun kakaa. Největšími odběrateli jsou USA a Holandsko. Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou pěstovány obvykle na menších plantážích. Stálezelené stromy, které dorůstají výšky 5-8 metrů, udržují farmáři v keřovité velikosti. Sklízejí je dvakrát ročně. Plodem kakaovníku jsou velké žluté bobule s bílou dužinou uvnitř. Ta ukrývá semena – kakaové boby. Hned po sklizni je nutné semena vyjmout, nechat několik dní kvasit, vyčistit a usušit. Teprve pak může úroda putovat do zpracovatelského závodu, kde jsou boby oloupány, upraženy a pomlety. Ze vzniklé kakaové hmoty se poměrně složitým procesem separuje kakaové máslo a kakaový prášek.

Cukrová třtina pochází z jihovýchodní Asie, největší plantáže se ale dnes nalézají na Kubě, v Mexiku, Brazílii. Ani Paraguayi nezůstává stranou. Ročně se zde vyrobí kolem 3 milionů tun cukru, z toho 7,5 tisíc tun je určeno pro americký trh. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je vysoká a mohutná tráva s až 5 centimetrů tlustými stébly. Jejich měkká dřeň obsahuje žádaný cukr. Sklízí se speciálními stroji nebo mačetami. Třtinu je potřeba lisovat a získanou šťávu vařit. Rychlým zchlazením vzniknou krystaly jantarové barvy, tedy třtinový cukr.

Obě ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena přírodním aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasycených:5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bílkoviny:7,6
Sůl:0,02
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
552 Kč s DPH
300 Kč s DPH
173 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
552 Kč s DPH
300 Kč s DPH
173 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy? Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 3. 1. 2020
Velká balení:
536 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
89 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »