+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Kód: 1325

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou.

Dodáme do pátku, 17. 8. 2018
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
Geis Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 17. 8. 2018 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 17. 8. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
Geis Point Dodáme do 17. 8. 2018 65 Kč
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Karamel
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický třtinový cukr, Organický kakaový prášek , Karamelové aroma

Creama a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma karamelu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.

Původ

Možná znáte horkou čokoládu z automatu nebo barevného sáčku z regálu supermarketu. Těžko říct, co všechno takové směsi obsahují. Horká čokoláda v prášku 42 % BIO – karamel má složení jasné: kakaový prášek z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye a kapka karamelového aroma. To je vše. Žádné konzervanty nebo zbytečnosti. Kakao a cukr pocházejí navíc z organického zemědělství, mohou se tedy po právu pyšnit značkou BIO.

Kakao a výrobky z něj nás obklopují denně. Málokdy si však uvědomíme, odkud vlastně pocházejí. Třeba vás zaujme informace, že největším světovým producentem kakaa je Pobřeží Slonoviny, následuje Indonésie a Ghana. Dominikánská republika, jejíž farmáři vypěstovali kakaové boby pro tuto horkou čokoládu, obsazuje desátou příčku. Ročně vyprodukuje kolem 50 tisíc tun kakaa. Je pro ni klíčovou plodinou. Díky kakau se Dominikánská republika řadí na špičku vývozců ekologických produktů na světě. Kvalita tamního kakaa je na mezinárodní úrovni uznávána jako jedna z nejlepších. Mimochodem – pěstováním kakaovníků v režimu organického zemědělství se věnuje kolem 17 procent z necelých 40 tisíc registrovaných farem. To rozhodně není málo. Nejčastěji putuje dominikánské kakao do Spojených států, Holandska a Belgie. Vývoz za posledních 10 let vzrostl o neuvěřitelných 322 procent.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou vysoké stálezelené stromy s dlouhými listy a velkými, až 30centimetovými plody. Jejich dužina ukrývá 4-14 kakaových bobů o velikosti asi 2 centimetry. Ty je potřeba vyjmout, zbavit zbytků dužiny, nechat několik dní kvasit a poté dobře usušit. Boby následně putují do zpracovatelských závodů, kde jsou dočištěny, oloupány a upraženy. Pak putují na takzvané mlýny, kde z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a samotný kakaový prášek.

Stejně jako kakao, známe velmi dobře i cukr. Jak je to s cukrovou třtinou už však tak jasné být nemusí. Mohutná tráva je řazena do čeledi lipnicovité a nejlépe se jí daří v tropech. Paraguay je jednou ze zemí, pro kterou je cukrová třtina (Saccharum officinarum) zásadní plodinou, dokonce podporovanou státem. Ačkoli byly první semenáčky vysazeny už v roce 1549, vyšší výnosy vykazují zemědělci až od poloviny 20. století. Očekává se však, že výroba cukru v Paraguayi poroste. Třtinový cukr se vyrábí povařením šťávy ze stonků cukrové třtiny. Jakmile se z ní odpaří voda, vzniknou v nádobách sladké krystalky jantarové barvy.

Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena karamelovým aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Tuky:8,8
z toho nasycených:5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bílkoviny:7,6
Sůl:0,02
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVO - MANDLOVÁ rozpustná káva

Název této kávy si dobře zapamatujte. Budete ho totiž často používat: Už jsi měl čokomandle? Kde je moje čokomandlička? Mohu vám nabídnout nejlepší čokoládovo-mandlovou kávu v kraji? Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 17. 8. 2018
Velká balení:
643 Kč s DPH
344 Kč s DPH
197 Kč s DPH
Malá balení:
103 Kč s DPH
63 Kč s DPH

UGANDA AA MOUNT RWENZORI zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

UGANDA AA MOUNT RWENZORI zrnková káva

Úplně nahoře je království sněhu a ledu. Ale pod Rwenzori Mountains ve východní rovníkové Africe se zelenají deštné pralesy a modrají řeky i říčky. Většina území fascinujícího pohoří je vyhlášena národním parkem. Tam někde, v nadmořské výšce přes 1000 metrů, pěstují rolníci kávovníky plodící kávu bohaté a harmonické chuti. Čerstvě pražená dvouáčková Arabika vás jediným douškem odnese pod africké ledovce. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
620 Kč s DPH
333 Kč s DPH
191 Kč s DPH
Malá balení:
100 Kč s DPH
62 Kč s DPH
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK

Dominikánské kakao a paraguayský cukr. K tomu kapička přírodního oříškového aroma, a máte nápoj pro večerní uklidnění malých nezbedů i k dopolední svačině před velkou poradou. Horká čokoláda se stává velmi oblíbenou. K její přípravě totiž není potřeba nic jiného než hrnek mléka a lžička. Nasypat, zalít, zamíchat. Koktejl vitaminů a minerálních látek se schopností povzbudit a potěšit je na stole za pár vteřin. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 17. 8. 2018
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »