+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO

Kód: 1329

Protřepat. Nemíchat. Nebo naopak. Výhodou horké čokolády v prášku je, že příprava zabere přesně tolik času, kolik chcete. Kdo si rád hraje, může rozmíchat kakaovou kašičku a zalít ji horkým mlékem. Kdo spěchá, tomu stačí protřepat pár lžiček kakaa s mlékem v zavřené sklenici. Kdo si chce vyhodit z kopýtka, přidá rum, koho honí mlsná, ozobí nápoj šlehačkou. Jak si ho dáte vy?

Dodáme do pátku, 18. 10. 2019
GLS Dodáme do 18. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 18. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 18. 10. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 18. 10. 2019 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 18. 10. 2019 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 18. 10. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 18. 10. 2019 65 Kč
Velká balení:
531 Kč s DPH
290 Kč s DPH
167 Kč s DPH
Malá balení:
89 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda
BIO
BIO:
Ano

Složení

Organický kakaový prášek , Organický třtinový cukr

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce.

Původ

Stačí dvě rostliny a cesta k horké čokoládě je otevřená. Bez mnohdy těžké lidské práce a přičinění strojů se to samozřejmě také neobejde. Směs kvalitního kakaa a třtinového cukru je však ve výsledku jednoduchou kompozicí surovin v nejčistší podobě. Navíc, když obě pocházejí z organického zemědělství.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou stromy původně rostoucí v tropických oblastech Ameriky i Afriky. Potřebují úrodnou půdu, dostatek slunce a ochranu před větrem. Stálezelená rostlina dorůstá do 10 metrů, na plantážích je ale udržována ve výšce keře. Má dlouhé listy, větve pokryté chloupky a kvete růžovo-bíle, obvykle ve dvou vlnách za rok. Plodem kakaovníků jsou asi 20 centimetrů dlouhé lusky vyplněné dření. V té se nacházejí semena – kakaové boby. Mívají kolem 2 centimetrů, sklízet se

musí ručně. V syrovém stavu jsou boby nepoživatelné. Proto se nechávají fermentovat (maximálně týden) a pak se suší. Takto předpřipravený produkt putuje do továrny. Boby jsou upraženy, rozdrceny, pomlety a lisovány. Výsledkem je kakaové máslo a kakaový prášek.

Není bez zajímavosti, že kakao hrálo v historii významnou úlohu. Aztékové používali boby jako platidlo a nápoj z nich připravený byl považován za posvátný. Pili ho jen muži a označovali ho jako cacahuatl, tedy hořká voda. Do Evropy se boby dostaly až v 16. století, a to nejprve na španělský královský dvůr. Teprve v 17. století se jejich používání rozšířilo do Francie a dalších států.

Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je mohutná tráva podobná rákosí. Může mít výšku až 6 metrů. Její stébla jsou rozdělena kolénky, obsahují dřeň s vysokým podílem cukru. Třtina se sklízí buď ručně mačetami, nebo strojově. V obou případech se musí nejpozději do 24 hodin zpracovat. Stébla se drtí a lisují, přičemž z nich vytéká šťáva. Ta se nechává odpařovat tak dlouho, dokud se neobjeví světle hnědé krystalky, tedy třtinový cukr. Ze 100 tun cukrové třtiny lze vyrobit 9-13 tun cukru. Cukrové třtině se dobře daří v subtropických a tropických oblastech.

Kakaový prášek v této horké čokoládě pochází z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye.

Konzumace se nedoporučuje lidem s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného čokoládového nápoje. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým.

2 - 3 kávové lžičky rozpustíme v teplém mléce. Rozmícháme a můžeme vychutnávat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1649 kJ / 392 kcal
Tuky:8,8
z toho nasycených:5,5
Sacharidy:63,7
z toho cukry:58,2
Bílkoviny:7,6
Sůl:0,02
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 18. 10. 2019
Velká balení:
839 Kč s DPH
445 Kč s DPH
252 Kč s DPH
Malá balení:
129 Kč s DPH
77 Kč s DPH
Mletí:

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - LÍSKOVÝ OŘÍŠEK

Dominikánské kakao a paraguayský cukr. K tomu kapička přírodního oříškového aroma, a máte nápoj pro večerní uklidnění malých nezbedů i k dopolední svačině před velkou poradou. Horká čokoláda se stává velmi oblíbenou. K její přípravě totiž není potřeba nic jiného než hrnek mléka a lžička. Nasypat, zalít, zamíchat. Koktejl vitaminů a minerálních látek se schopností povzbudit a potěšit je na stole za pár vteřin. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 18. 10. 2019
Velká balení:
546 Kč s DPH
297 Kč s DPH
171 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MASALA CHAI

Zahoďte předsudky, otevřete mysl a nalaďte chuťové pohárky. Tato horká čokoláda je speciální ve všech ohledech. Za prvé je namíchána z kakaa mimořádné kvality a třtinového cukru špičkových parametrů a za druhé jsme ji dochutili přírodním aroma vskutku originálním. Kdo nezná masalu, směs kardamomu, skořice, zázvoru a dalšího exotického koření, měl by to rychle napravit. S čokoládou vytváří kompozici doslova podmanivou. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 18. 10. 2019
Velká balení:
546 Kč s DPH
297 Kč s DPH
171 Kč s DPH
Malá balení:
91 Kč s DPH
57 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »